• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Introdans opent met rijkgevarieerde premièremix mix HEROES

introansIntrodans opent met rijkgevarieerde premièremix mix HEROES ...

Helden staan centraal in openingsprogramma seizoen 2024-2025  In HEROES van Introdans draait alles om helden. Op social media lijkt iedereen tegenwoordig wel een held. Maar wie zijn nu onze echte helden? In het programma HEROES zet het dansgezelschap dit thema centraal in een aantal energieke en meeslepende choreografieën.

Van Regina van Berkel is het virtuoze Daily Hero te zien (Nederlandse première), dat speciaal voor Introdans uitgebreid wordt met een spetterende finale. Daarna volgt het choreografisch juweeltje SH-BOOM! van choreografenduo Sol León en Paul Lightfoot. Inbal Pinto tekent met de Nederlandse première van het verfijnde, melancholische Boulevard of Broken Dreams voor het derde werk in HEROES, en helden zijn zeker ook de bijzondere gastdansers in een nieuwe editie van Iungo – De Ontmoeting 2024 van Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn.

Op vrijdag 20 september 2024 gaat HEROES in première in Amphion Theater in Doetinchem. De landelijke tournee loopt t/m 29 november 2024.

“Een zeer divers programma met balletten die in stijl variëren van extreem virtuoos en acrobatisch tot lyrisch en poëtisch” meldt artistiek directeur Roel Voorintholt.

Daily Hero - Regina van Berkel (Introdans-première)
In de dynamische, eigentijdse choreografie Daily Hero (2013) van Regina van Berkel paraderen diverse helden voor een metershoge gouden poort. Mozart, Marilyn Monroe, popsterren of de volgende superster die nog ontdekt moet worden?

Je kunt er je fantasie op loslaten. Wat maakt iemand tot een held? Is helden-dom iets wat je kunt verwerven, is het een wensbeeld, een leidraad of word je simpelweg als held geboren?

Boulevard of Broken Dreams - Inbal Pinto (Introdans-première)
Inbal Pinto maakt speciaal voor HEROES een nieuwe bewerking van haar alom geprezen choreografie Fugue (2018), met als titel: Boulevard of Broken Dreams. Reflecterend op oude levens, voorbije werelden, verloren dierbaren en herinneringen die weerklinken als een verre innerlijke stem, schetst Pinto in deze melancholische en warmbloedige choreografie een waaier aan kleuren en gevoelens.  

SH-BOOM! - Sol León en Paul Lightfoot
SH-BOOM! (1994), één van de vroegste werken uit het oeuvre van Sol León en Paul Lightfoot, staat sinds vorig jaar op het repertoire van Introdans. De choreografie is gezet op populaire songs uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, en voert je met humor als het ware mee naar een theatraal spiegelpaleis, waarin de dames in zwierige jurkjes dansen en de heren – letterlijk – in hun ondergoed staan.   

lungo - De Ontmoeting 2024 - Adriaan Luteijn en gasten (wereldpremière)
‘Iungo’ is het Latijnse woord voor ‘ik breng samen / ik verbind’, en dat is precies wat Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn als geen ander kan. In zijn serie De Ontmoeting – waar Iungo onderdeel van is - brengt hij al meer dan twintig jaar mensen van verschillende fysieke, sociale, culturele en intellectuele achtergronden samen. Eerder presenteerde Luteijn versies van Iungo in Japan, Brazilië, Indonesië en Zuid-Afrika, komende oktober gaat het ook naar China.

In deze nieuwe editie van Iungo voor HEROES, ontmoeten dansers van Introdans twee gastdansers die ieder op hun eigen wijze excelleren: presentator / schrijver Eva Eikhout (die ook te zien was in Pro Forma 1 en 2 en HubClub’23) en de Oegandese moderne danser Joseph Tebandeke, die Luteijn ontmoette op een festival in Zuid-Afrika.  

INTRODANS IS ER VOOR IEDEREEN! 
Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert Introdans zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Met een internationaal toonaangevend dansrepertoire door inspirerende danskunstenaars waarvan zowel een volwassen als een jong publiek genieten!  Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving.  

INTRODANS BEWEEGT JE!