• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

De Hongaarse Orbán ontmoet de Russische Poetin

orbanpWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 5 juli 2024 - MOSKOU/BOEDAPEST De Hongaarse premier Viktor Orbán zou vrijdag in Moskou de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten om te bemiddelen bij een staakt-het-vuren tussen Rusland en Oekraïne, gevolgd door vredesbesprekingen, volgens verschillende diplomaten en een inschatting door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

De bijeenkomst kwam slechts enkele dagen nadat Orbán de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy in Kiev had ontmoet, waar hij een staakt-het-vuren voorstelde.

Het vredesinitiatief komt in een week waarin Hongarije op 1 juli het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie overnam van België. Toch veroordeelde de aftredende voorzitter van de beleidsbepalende Europese Raad van de EU, Charles Michel, de reis van Orbán, die wordt gezien als één van de meest pro-Kremlin-leiders van de EU. “Het roulerende EU-voorzitterschap heeft geen mandaat om namens de EU met Rusland in gesprek te gaan”, reageerde hij woedend op het sociale mediaplatform X, voorheen Twitter.

“De Europese Raad is duidelijk: Rusland is de agressor, Oekraïne is het slachtoffer. Zonder Oekraïne kunnen er geen discussies over Oekraïne plaatsvinden”, voegde Michel eraan toe. Maar omdat vermoedelijk honderdduizenden mensen zijn omgekomen of gewond zijn geraakt sinds Rusland in februari 2022 Oekraïne binnenviel, zei Orbán dat het tijd was voor vrede.

Orbán, die vergezeld zou worden door zijn minister van Buitenlandse Zaken, heeft duidelijk gemaakt dat zijn regering bereid is dergelijke gesprekken te organiseren.

Vorige maand zei Poetin dat Rusland hij zijn oorlog – die vermoedelijk minstens 500.000 soldaten aan beide kanten heeft gedood en gewond – alleen zou beëindigen als Kiev aan bepaalde voorwaarden zou voldoen. Daartoe behoorde onder meer het opgeven van zijn ambities om zich aan te sluiten bij de militaire NAVO-alliantie en het afstaan ​​van vier gedeeltelijk bezette regio's die Rusland in hun geheel claimt, naast de Krim.

Oekraïne deed de voorwaarden af ​​als absurd en zei dat ze neerkwamen op capitulatie.

Terwijl hij in Kiev was, zei Orbán – die nauwe betrekkingen onderhoudt met Poetin – dat hij Zelenski een voorstel voor een staakt-het-vuren had voorgelegd, gericht op het onderbreken van de gevechten met Rusland, ruim twee jaar na de grootschalige invasie van Moskou. Hij zei dat hij de Oekraïense president had gevraagd “of het mogelijk was een pauze te nemen, het schieten te stoppen en vervolgens de onderhandelingen voort te zetten”, eraan toevoegend dat een staakt-het-vuren “ervoor zou kunnen zorgen dat het tempo van deze onderhandelingen zou worden versneld.”

De gesprekken waren opmerkelijk vanwege Orbáns uitgesproken, aanhoudende kritiek op de westerse militaire hulp aan Kiev. Maar nu Donald J. Trump, een nauwe bondgenoot van Orbán, in de race is om herkozen te worden als president, beseft Oekraïne dat er weinig tijd meer is om de realiteit aan de frontlinie te veranderen. Trump deelt de mening van Orbán dat er geen militaire oplossing voor de oorlog bestaat en dat er vredesbesprekingen moeten beginnen.

Het bezoek van Orbán is het eerste bezoek van een EU-leider aan Moskou sinds de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer een mislukte poging deed om een ​​einde te maken aan de Russische invasie van Oekraïne in april 2022.

De Hongaarse premier trotseerde vorig jaar zijn bondgenoten toen hij naar Peking reisde om de eerste westerse leider te worden die Poetin ontmoette nadat het Internationaal Strafhof een arrestatie jegens hem had uitgevaardigd wegens ‘oorlogsmisdaden’ tegen de Russische leider.