• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Vrouw van gelynchte Pakistaanse christen sterft aan hartaanval

pakistanhartWORTHY NEWS/De COUTUREKRANT - 11 juli 2024 - SARGODHA, PAKISTAN – De vrouw van een oudere christen die onlangs stierf aan zijn verwondingen nadat hij was gelyncht door een moslimmenigte in Oost-Pakistan, is ook overleden na een hartaanval die verband houdt met stress, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant woensdag.

In mei vielen moslims de 74-jarige Nazir Masih aan in de stad Sargodha in de provincie Punjab, terwijl ze hem valselijk beschuldigden van het verbranden van pagina's uit de Koran, die door de islam als een heilig boek wordt gezien, zeiden christenen.

Een video die destijds door een goed geïnformeerde christen naar Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werd gestuurd, toonde de zwaar lijdende, bloedende oudere man die op zijn knieën zat met een diepe wond in zijn achterhoofd. Blijkbaar schreeuwden mensen beledigingen naar de man, wiens kleding doordrenkt leek met bloed. Er had zich een menigte zich verzameld die probeerde hem te doden, waarbij ze hem met keiën, stenen en stokken sloegen, lieten de christenen weten.

Op drie door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant verkregen beelden was te zien hoe het huis en de schoenfabriek van de man in brand stonden.

Nadat hij met spoed naar het ziekenhuis was gebracht, overleed de christelijke man, een presbyteriaan, aan verwondingen opgelopen tijdens het geweld, waarbij ook aanvallen op andere christenen plaatsvonden.

“Na dit tragische incident bleef Nazir’s vrouw Naseem er kapot van, terwijl ze worstelde met het overwinnen van het trauma van het zien hoe haar man ruw werd geslagen door zijn aanvallers” voordat ook zij stierf, zei belangenorganisatie Voice Of the Martyrs Canada (VOMC).

In commentaren gedeeld met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant herinnerde haar zoon Sultan zich: “De tranen in haar ogen droogden nooit op.”

“Toen borgtocht werd toegekend aan de daders die verantwoordelijk waren voor de aanval, werd de pijn van de christelijke weduwe nog erger”, vertelde VOMC aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. .

“Op vrijdag 21 juni kreeg Naseem last van pijn op de borst. Er werd een ambulance gebeld voor de christelijke vrouw, en het ambulancepersoneel verklaarde dat haar symptomen waarschijnlijk te wijten waren aan stress”, voegde VOMC toe, die goed op de hoogte van de situatie was. .

“Aangezien het tijd was voor het islamitische gebed op vrijdag, vertelden ze de familie dat er geen senior arts beschikbaar zou zijn om naar haar om te kijken, dus gaven ze haar medicijnen en vertrokken. Toen de toestand van Naseem niet stabiliseerde, bracht haar familie haar naar het ziekenhuis, waar ze stierf aan een hartstilstand”, vertelde de groep.

De christelijke vrouw werd naast haar man begraven. "Onze levens zijn volledig verwoest. Alle gezinsleden – inclusief kinderen – lijden aan depressies en stress. We zijn ons bedrijf kwijtgeraakt en gedwongen om als vluchtelingen in ons eigen huis te leven... We hebben de hoop op gerechtigheid al verloren, en nu heeft mijn moeder ons ook verlaten”, voegde haar zoon eraan toe.

VOMC zei dat het zijn aanhangers had opgeroepen “te bidden” voor de familie. “Voor de familieleden die nu rouwen om het verlies van zowel Nazir als Naseem, blijven de spanningen hoog. Velen zijn bang wanneer ze de openbare ruimte betreden, omdat ze bang zijn dat ze gevolgd en mogelijk aangevallen worden.”

Pakistan staat onder internationale druk om het lot van minderheden van christenen en andere niet-moslims te verbeteren. Rechtengroeperingen suggereren dat controversiële godslastering heeft bijgedragen aan een sfeer van haat jegens niet-moslims in het islamitische land