• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

President Biden belooft veto uit te spreken over het wetsvoorstel

bWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 13 juli 2024 - WASHINGTON – De Amerikaanse president Joe Biden, die het moeilijk heeft in de peilingen, heeft gezworen een veto uit te spreken over een wetsvoorstel dat tot doel heeft de eisen om te mogen stemmen uit te breiden met een bewijs van staatsburgerschap.

De Safeguard American Voter Eligibility (SAVE) Act werd deze week met 221 tegen 198 stemmen door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden aangenomen, waarbij vijf Democraten zich bij de Republikeinse leden voegden.

Het is echter onwaarschijnlijk dat de wet door de door de Democraten geleide Senaat zal worden doorgevoerd. Toch zou de stemming in de Amerikaanse Senaat de Republikeinen de kans geven om de aandacht te vestigen op twee van de dit jaar bij hun centraal staande kwesties: de grens- en verkiezingsveiligheid. Het biedt ook een kans om de beweringen van voormalig president Donald J. Trump aan te wakkeren dat hij de verkiezingen van 2020 heeft verloren vanwege fraude, beschuldigingen die de meeste leden van het parlement hebben ontkend.

Trump zegt dat de Democraten de golf van migranten hebben aangemoedigd, zodat ze hen kunnen registreren om te stemmen, wat illegaal zou zijn. Niet-burgers mogen niet stemmen bij federale verkiezingen, noch mogen zij stemmen in opiniepeilingen over de hele staat.

Voorstanders van de SAVE Act zeggen echter dat uit onderzoek en audits in verschillende staten blijkt dat niet-staatsburgers zich met succes hebben geregistreerd om te stemmen en hun stem uit te brengen.

Toch beweren degenen die de wetgeving bekritiseren dat dit zelden  en doorgaans ook per ongeluk gebeurt, en zeggen dat Amerikaanse staten over afdoende methodes beschikken om dit te controleren. De staten volgen echter niet één standaard stemprotocol, wat een kwestie is die door de nieuwe wetgeving zou worden aangepakt.

Maar Biden beloofde het wetsvoorstel te zullen vernietigen als het door de Senaat wordt aangenomen, wat onwaarschijnlijk is.

Biden benadrukte dat de SAVE-wet weinig doet om de bestaande straffen voor het stemmen door niet-burgers te uit te voeren en het wettelijke stemproces ingewikkelder maakt.

Invloedrijke critici, zoals Elon Musk, de eigenaar van sociaal platform X, zetten echter vraagtekens bij het geplande veto van de president. Het is ook een gelegenheid om de beweringen van voormalig president Donald J. Trump aan te wakkeren dat hij de verkiezingen van 2020 heeft verloren door fraude, beschuldigingen die de meeste parlementsleden hebben ontkend.

"Er is een kleine kans dat dit de Senaat zal passeren als een paar Dems de partijlijnen doorbreken, maar Biden zei dat hij zijn veto over het wetsvoorstel zou uitspreken, zelfs als dat zou gebeuren," schreef Musk in een bericht aan zijn bijna 190 miljoen X-volgers. "Ik vraag me af waarom?"

“Het is simpel”, zegt Kevin Roberts, voorzitter van The Heritage Foundation, een conservatieve denktank. “Hij probeert een verkiezing te winnen.”

“Waarom zou de meerderheid van de Democraten tegen de SAVE Act stemmen?” vroeg de Republikeinse wetgever Mark Fisher van de staat Maryland. “Niet-burgers laten stemmen is een bedreiging voor de democratie”, voegde hij eraan toe.

Musk is het daarmee eens. Hij richtte zich deze maand ook op vice-president Kamala Harris omdat zij ‘loog’ over voormalig president Donald J. Trump. "Wanneer zullen politici, of in ieder geval de stagiair die hun account beheert, leren dat liegen op dit platform niet meer werkt?"  vroeg Musk zich af in reactie op Harris' bewering dat voormalig president Trump "abortus zou verbieden" als hij in 2024 zou worden herkozen.

De vice-president beweerde dat zij en president Biden “alles zullen doen wat in onze macht ligt om [Trump] tegen te houden en de reproductieve vrijheid van vrouwen te herstellen.” Critici vragen zich nu af hoe ver ze zullen gaan om aan de macht te blijven en de aanstaande herverkiezing van Trump in het Witte Huis te voorkomen.