• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Trump overleeft moord nadat ‘de kogel door de huid scheurde'

mWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 14 juli 2024 - BUTLER/BOEDAPEST/WASHINGTON – De voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump, die een ogenschijnkijke  moordaanslag overleefde, zei dat hij “de kogel door zijn huid voelde scheuren” toen hij tijdens een schietpartij tijdens zijn bijeenkomst in Pennsylvania in zijn oor binnensloeg.

De 78-jarige Republikeinse kandidaat was met zijn toespraak begonnnen voor duizenden supporters toen een schutter zaterdagmiddag het vuur opende. “Ik wist meteen dat er iets mis was, want ik hoorde een suizend geluid en schoten en voelde meteen de kogel door mijn huid scheuren”, zei hij.

Een gewonde maar opstandige voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump werd door veiligheidsagenten van het podium gehaast nadat hij de aanval had overleefd tijdens een campagnebijeenkomst in de stad Butler in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Op beelden die zorgvuldig door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werden gecontroleerd, was te zien dat hij lichamelijk leed aan een bloedend oor en gezicht, maar nog steeds zijn vuist in de lucht stak terwijl de menigte schreeuwde: 'VS! VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA!"

Op zijn socialemediaplatform Truth Social betuigde Trump zijn condoleances aan de families van het publiekslid dat tijdens de aanval omkwam en een ander die ‘zwaar’ gewond raakte. Trump zei dat er “niets bekend is” over de schutter, die ook dood is. Sommige christenen op sociale media drongen aan op gebeden voor Trump en zeiden dat “God hem beschermde”.

De Trump-campagne bevestigde later dat het ‘goed met hem gaat’ en ‘de aanwezige veiligheidsmensen dankbaar 'zijn’ nadat hij een schijnbare moordaanslag had overleefd.
“Zoals eerder werd gecommuniceerd, doet president Trump het goed en is hij de veiligheidsagenten en eerstehulpverleners dankbaar voor hun snelle actie”, luidt een veklaring van zijn campagne-medewerkers gecontroleerd door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. .

“President Trump kijkt ernaar uit om jullie allemaal in Milwaukee te vergezellen terwijl we doorgaan met onze conventie om hem te nomineren om te dienen als de 47e president van de Verenigde Staten. Als kandidaat van onze partij zal president Trump zijn visie om Amerika weer groot te maken, blijven delen”, schreven ze op Truth Social.

Het werd ondertekend door ‘Donald J. Trump for President 2024’ senior adviseurs Susie Wiles en Chris LaCivita, voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité Michael Whatley, en covoorzitter Lara Trump.

Toch herbeleefden degenen die getuige waren van de schietpartij de ervaring nog steeds.

Erin Autenreith, een lokale makelaar, zei dat ze op de eerste rij zat tijdens de campagnebijeenkomst voor voormalig president Trump toen het geweervuur ​​begon. ‘Het was gewoon volkomen stil’, herinnerde Autenreith zich en voegde eraan toe: ‘Niemand rende weg. Het was heel vreemd. Iedereen was vooral bezorgd om de president.”

De geheime dienst zei dat de vermoedelijke schutter schoot vanuit “een verhoogde positie buiten de rallylocatie.” Trump is “veilig en wordt geëvalueerd”, voegde het bureau eraan toe.

De aanval, uitgevoerd door een schutter die volgens wetshandhavingsfunctionarissen vervolgens door de geheime dienst werd gedood, was de ernstigste poging om een ​​president of presidentskandidaat te vermoorden sinds Ronald Reagan in 1981 werd neergeschoten.

President Joe Biden, die de natie kort toesprak, veroordeelde de schijnbare moordaanslag. “Er is in Amerika geen plaats voor dit soort geweld”, zei Biden in Rehoboth Beach, Delaware. ‘Het is ziek’, zei Biden. "Het is ziek." “Het is één van de redenen waarom we dit land moeten verenigen”, benadrukte de president. “Wij kunnen niet toestaan ​​dat dit gebeurt. Wij kunnen niet zo zijn. Wij kunnen dit niet tolereren.” Biden zei dat hij hoopte binnenkort met ‘Donald’ te spreken, en voegde eraan toe: ‘Blijkbaar gaat het goed met hem.’

Politiek geweld is ‘gewoon ongehoord, het is gewoon niet gepast, en iedereen, iedereen moet het veroordelen’, zei hij.

Op de vraag of hij geloofde dat de schietpartij een moordaanslag op Trump was, zei Biden dat hij “een mening” had, maar meer feiten wilde verzamelen voordat hij aanvullende opmerkingen maakte. De president zei eerder in een schriftelijke verklaring dat hij blij was te horen dat Trump ‘veilig was en het goed maakte’. “Ik bid voor hem en zijn familie en voor iedereen die bij de bijeenkomst was, terwijl we wachten op verdere informatie”, zei Biden in de verklaring.

Biden verliet zaterdagavond Rehoboth Beach, Delaware om terug te keren naar Washington, zei het Witte Huis, en veranderde zijn plannen na de schietpartij, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. Biden was van plan het hele weekend in zijn strandhuis te blijven. Naast Biden veroordeelden politieke leiders aan beide kanten van het gangpad het geweld.

De presidentiële voorgangers van Trump, Barack Obama en George W. Bush, hadden al hun opluchting gedeeld dat Trump niet ernstig gewond leek te zijn.

“Er is absoluut geen plaats voor politiek geweld in onze democratie”, zei Obama in een verklaring op socialemediaplatform X. “Hoewel we nog niet precies weten wat er is gebeurd, moeten we allemaal opgelucht zijn dat voormalig president Trump het niet serieus nam. Laten we dit moment gebruiken om ons opnieuw in te zetten voor beleefdheid en respect in onze politiek.”

Bush zei dat hij en voormalig First Lady Laura Bush “dankbaar zijn dat president Trump veilig is na de laffe aanval op zijn leven.”

Voormalig congreslid Gabby Giffords, die in 2011 bij een moordaanslag in het hoofd werd geschoten en sindsdien een wapenbeheersingsactivist is geworden, schreef: ‘Politiek geweld is angstaanjagend. Ik weet er alles van.'

“Ik draag voormalig president Trump en al degenen die getroffen zijn door de onverdedigbare gewelddaad van vandaag in mijn hart. Politiek geweld is on-Amerikaans en is nooit acceptabel – nooit”, schreef Giffords.

Vice-president Kamala Harris zei in een verklaring dat zij en de tweede man Doug Emhoff “opgelucht zijn dat hij [Trump] niet ernstig gewond is geraakt.”

“Voor dit soort geweld hoort geen plaats in ons land. We moeten allemaal deze weerzinwekkende daad veroordelen en ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat het niet tot nog meer geweld leidt”, benadrukt Harris.

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, een uitgesproken criticus van Biden die naar verluidt onlangs heeft gedoneerd aan een pro-Trump super PAC, schreef binnen een uur na de schietpartij op X: “Ik steun president Trump volledig en hoop op zijn snel herstel.”

Wereldleiders veroordeelden ook de schietpartij, die kennelijk gericht was op de man die later dit jaar waarschijnlijk als president zal worden herkozen.

De Canadese premier Justin Trudeau zei in een verklaring op X dat hij “ziek” was van de schietpartij op voormalig president Trump. “Het kan niet genoeg worden benadrukt – politiek geweld is nooit acceptabel. Mijn gedachten zijn bij voormalig president Trump, degenen die bij het evenement aanwezig waren, en alle Amerikanen”, voegde hij eraan toe.

In het buitenland was de Hongaarse premier Viktor Orbán een van de eerste wereldleiders die online reageerde. “Mijn gedachten en gebeden zijn bij president Donald Trump in deze donkere uren”, schreef Orbán in een kort bericht in het Engels op X. Orbán, één van Trumps meest uitgesproken Europese supporters, ontmoette hem deze week. Hij was op weg naar Florida na de militaire alliantietop van de NAVO in Washington om met de vermoedelijke Republikeinse kandidaat te spreken.

Hongarije heeft deze maand onlangs het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie overgenomen, en onmiddellijk daarna bezocht Orbán Kiev, Moskou, Peking, Washington en vervolgens Florida.

Orbán heeft de reis een ‘vredesmissie’ genoemd, maar kreeg kritiek van Brussel vanwege de ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin. Zowel hij als Trump geloven dat er geen militaire missie is.

GESCHREVEN DOOR: EMMITT BARRY, STEFAN J. BOS EN GEORGE WHITTEN