• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Weeronline: Een grillige zomer maar het wordt beter

ftelingparapluHOUTEN - 'Eerste helft zomer was nat en vrij koel,'' zegt Weeronline. Met een gemiddelde temperatuur van 16,0 graden tegen 16,6 normaal verloopt de zomer tot dusver koeler dan gebruikelijk. Er viel 143 mm tegen 107 normaal en de zon scheen 314 uur tegen 316 normaal. Juni was koeler dan gebruikelijk met een gemiddelde temperatuur van 15,8 graden tegen 16,4 normaal.

Ook juli is tot dusver een koele maand met een gemiddelde temperatuur van 16,4 graden tegen 17,7 normaal. Tijdens de eerste week van juli bleef de temperatuur op vijf van de zeven dagen onder de 20 graden.

Op 9 juli was het echter zomers tot tropisch warm en steeg het kwik in De Bilt naar 28 graden, in grote delen van Brabant en Limburg werd het tropisch met 30-32 graden. De warmte werd in de avond weer verdreven door regen- en onweersbuien en daarvoor gold code oranje. De eerste helft van de zomer, van 1 juni tot en met 15 juli, was gemiddeld koeler dan gebruikelijk. De gemiddelde temperatuur is uitgekomen op 16,0 graden tegen 16,6 normaal. De laatste keer dat de eerste helft van de zomer koeler dan gebruikelijk was is inmiddels meer dan tien jaar geleden.

In 2013 was het gemiddeld 15,9 en in 2012 15,6 graden. Sindsdien verliep de periode 1 juni tot en met 15 juli steevast warmer dan gebruikelijk. Vorig jaar was zelfs zeer warm met 19,3 graden. Dat was een evenaring met de recordwarme eerste helft van de zomer van 1976. Ook toen was het gemiddeld 19,3 graden.

In totaal hebben we de eerste zomerhelft 19 warme dagen met een maximumtemperatuur van 20 graden en meer tegen 26 normaal. Het aantal zomerse dagen is 5 tegen 9 normaal en het kwam tot één tropische dag. De enige tropische dag in de eerste helft van de zomer was op 26 juni. In De Bilt werd het 30,2 graden . In Eindhoven steeg het kwik die dag naar 31,4 graden. Het was ook de eerste lokale tropische dag van het jaar .

Op 9 juli werd de landelijk hoogste temperatuur tot dusver deze zomer genoteerd. In het Limburgse Ell werd het 32,2 graden.

Natter dan normaal
Juni was een iets te droge maand met 62 mm tegen 66 normaal. De meeste regen viel in juni in de noordelijke helft van het land met in Groningen op een aantal plaatsen meer dan 100 mm. In Zeerijp viel maar liefst 149 mm en in Nieuwolda 131 mm. Tijdens de eerste helft van juli was het vrij nat. Van 1 tot en met 15 juli is er gemiddeld over het land 81 mm gevallen. Normaal valt er in de hele maand juli 79 mm en veel plaatsen hebben de maandsom al bereikt.

Juli is dan ook een kletsnatte maand. Het natst is het deze maand in het noorden van het land met op veel plaatsen meer dan 100 mm. In Dokkum staat de teller al op 137 mm. Ook in delen van Brabant is juli kletsnat en in Dinther is al 140 en in Boxtel 135 mm gevallen. De eerste helft van de zomer was dan ook nat met 143 mm tegen 107 normaal.

Normaal aantal zonuren
Met in totaal 314 zonuren tegen 316 normaal scheen de zon het gebruikelijke aantal uur. In juni scheen de zon 227 uur en in juli scheen de zon tot dusver 89 uur.
De meeste zonuren in juni waren voor de kustgebieden. In Den Helder scheen de zon 257 uur, in Vlissingen 252 en in Wijk aan Zee 251 uur. Verder naar het oosten was de zon minder vaak te zien. In het Limburgse Arcen scheen de zon 192 en in het Gelderse Deelen 197 uur.

In juli is het aantal zonuren tot dusver geleidelijk over het land verdeeld met 85-95 uur. Zowel in het noorden als in het zuiden scheen de zon 75 uur en de meeste zonuren zijn voor het oosten met in Twente 100 uur. De eerste helft van de zomer was in Vlissingen het zonnigst met 340 zonuren.