• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Rusland dreigt met aanvallen op Europa na aanval op Trump

dreigingWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 16 juli 2024 - MOSKOU/BOEDAPEST – De cruciale spreekbuis van het Kremlin heeft de aandacht van Amerika op de proef gesteld door te dreigen de Europese hoofdsteden van Amerikaanse bondgenoten aan te vallen, kort nadat ex-president Donald J. Trump dit weekend een moordaanslag overleefde.

Nu een groot deel van de Verenigde Staten zich op de interne veiligheidsdiensten concentreert na de eerste schietpartij op een presidentskandidaat in decennia, toonde de Russische staatstelevisiezender Rossiya 1 zondag laat de nucleaire capaciteiten van Moskou.

“Bijna alle Europese hoofdsteden zullen worden bedreigd als onze raketten in Kaliningrad worden gestationeerd: Berlijn, Warschau, alle Baltische staten, Parijs, Boekarest, Praag en natuurlijk de Amerikaanse bases in Duitsland”, zei tv-presentator en parlementslid van de Doema Yevgeny. Dat liet Popov maandag wete in door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant geanalyseerde commentaren.

“Speciale aandacht voor Groot-Brittannië, onze traditionele vijand”, waarschuwde de tv-presentator. “Groot-Brittannië bevindt zich in de meest kwetsbare positie. In principe zijn drie raketten voldoende om deze beschaving te beëindigen.”

De verklaring, vermoedelijk gecoördineerd met Moskou, zou naar verwachting de druk op de fysiek en cognitief in verval rakende Amerikaanse president Joe Biden vergroten.

Het onderstreepte ook de bezorgdheid dat Rusland en bondgenoten zoals China op zoek zijn naar zwakke punten in de Verenigde Staten onder Biden, die op 81-jarige leeftijd Amerika’s oudste opperbevelhebber ooit is.

De banden tussen Washington en Moskou zijn steeds meer gespannen geworden door het besluit van de Russische president Vladimir Poetin om in februari 2022 een grootschalige invasie van Oekraïne te lanceren. Peking is ook onder westerse druk komen te staan ​​vanwege zijn vermeende steun aan de Russische oorlogsinspanningen, hoewel China beweert dat het een vredesplan heeft om het gewapende conflict te beëindigen.

Hoewel Russische functionarissen op de Russische staatstelevisie al eerder hadden opgeroepen tot aanvallen op Amerikaans grondgebied, leken de opmerkingen van zondag gedetailleerder over hoe de door de VS geleide NAVO-militaire alliantie moet worden gestraft vanwege hulp en wapens die aan Kiev zijn geleverd.

Popov sprak nadat de VS en Duitsland vorige week tijdens de NAVO-top ter 75-jarig jubileum in Washington D.C. hadden gezegd dat de VS in 2026 langereafstandsraketten in Duitsland zullen inzetten.

“Het is niet moeilijk om de geografie van de reactie te raden als het korte persbericht van het Witte Huis werkelijkheid wordt”, waarschuwde Popov, terwijl hij een kaart van Europa op het scherm liet zien met mogelijke Russische doelwitten. Moskou’s laatste ‘wake-up call’ voor Biden kwam nadat het Kremlin had gewaarschuwd voor de inzet van Amerikaanse raketten in Duitsland.

"We hebben voldoende capaciteit om deze raketten in bedwang te houden, maar de potentiële slachtoffers zijn de hoofdsteden van deze landen", zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov zaterdag tegen de All-Russische Staatstelevisie en Radio-omroepmaatschappij (VGTRK).

In een gezamenlijke verklaring met Duitsland zei het Witte Huis dat de VS in 2026 zullen beginnen met “episodische inzet van de langeafstandsbrandcapaciteiten van zijn Multi-Domain Task Force in Duitsland, als onderdeel van de planning voor duurzame stationering van deze capaciteiten in de toekomst."

Ze waarschuwden dat wanneer deze conventionele lange-afstands-vuureenheden volledig ontwikkeld zijn, SM-6, Tomahawk en hypersonische ontwikkelingswapens zullen bestaan, die een aanzienlijk groter bereik hebben dan de huidige landbranden in Europa, meldde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant  eerder.

De VS en Duitsland zeiden dat de uitoefening van deze ‘geavanceerde capaciteiten’ ‘de toewijding van de Verenigde Staten aan de NAVO en haar bijdragen aan de Europese geïntegreerde afschrikking zal demonstreren.’

Nu Moskou echter dreigt (meer) raketten met nucleaire capaciteit in Kaliningrad te plaatsen, komt Europa dichter bij een nucleaire confrontatie tussen Oost en West, waarbij belangrijke verdragen een einde moeten maken aan de Koude Oorlog, vrijwel bedolven onder een lawine van oorlogsretoriek.
Kaliningrad is een strategische Russische exclave tussen Litouwen en Polen en de enige ijsvrije Russische haven aan de Oostzee, waardoor een groot deel van Europa kwetsbaarder wordt.

De premier van Hongarije, dat het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt, heeft aangedrongen op vredesbesprekingen om een ​​einde te maken aan de oorlog in Oekraïne, die naar verluidt honderdduizenden levens heeft geëist en nu een heel continent dreigt te overspoelen.

Viktor Orbán deelt de mening van Trump dat er geen militaire oplossing bestaat voor het beëindigen van Europa’s grootste militaire conflict sinds de Tweede Wereldoorlog.