• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VS:‘Iran krijgt kernwapenmateriaal; ‘Vernietiging Israël nabij’

iran2WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 21 juli 2024 -  TEHERAN/JERUZALEM – Israël ondervond zaterdag nog meer onveiligheid, toen de Verenigde Staten zeiden dat Iran binnen twee weken genoeg materiaal zal hebben voor de wapenkwaliteit voor een kernwapen en nieuwe waarschuwingen dat de Joodse natie in 2040 vernietigd zou zijn.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vertelde op een veiligheidsforum in Colorado dat “we de afgelopen weken en maanden hebben gezien dat dit een Iran is dat daadwerkelijk vooruitgang boekt.”

In plaats van dat ze “minstens een jaar verwijderd zijn van de uitbraakcapaciteit om splijtstof voor een kernwapen te produceren, zijn ze waarschijnlijk nog een of twee weken verwijderd van dat moment,” benadrukte Blinken, eraan toevoegend dat “waar we nu zijn geen goede situatie is”. Hij wijt het tempo van deze vooruitgang aan de terugtrekking van de VS uit een nucleair akkoord uit 2015 tussen Iran en wereldmachten, bekend als het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).

De voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump trok zich in 2018 eenzijdig terug uit de deal en noemde deze ‘in de kern gebrekkig’.

De deal omvatte een versoepeling van de sancties tegen Iran in ruil voor strenger toezicht op zijn nucleaire programma om de bouw van atoomwapens te voorkomen. Trump heeft echter betoogd dat het beleid onder de huidige president Joe Biden Iran rijker en gevaarlijker heeft gemaakt tegenover Israël en anderen.

De waarschuwingen van Blinken droegen bij aan de bezorgdheid in Israël dat Iran nucleaire capaciteiten zoekt om Israël binnen enkele jaren te vernietigen, aldus invloedrijke bronnen.

Brigadegeneraal Jacob Nagel, voormalig nationaal veiligheidsadviseur van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, en Mark Dubowitz, een expert op het gebied van het nucleaire programma en de sancties van Iran, deelden deze zorgen. Beide mannen, die nu hogere functies vervullen bij de Foundation for Defense of Democracies, schreven in de krant The Jerusalem Post dat Iran Israël tegen 2040 zou kunnen vernietigen.

“De Islamitische Republiek ontwikkelt een alomvattende strategie om de eliminatie van Israël als soevereine staat te bewerkstelligen. In een post op de sociale media in 2015 zei [de hoogste leider van Iran, Ali] Khamenei tegen de Israëliërs dat hun staat tegen 2040 vernietigd zou zijn. “Als God het wil, zal er over 25 jaar niets meer van het zionistische regime over zijn”, schreef hij.

“We moeten de opperste leider op zijn woord geloven en begrijpen dat hij al het mogelijke zal doen om dat genocidale doel te verwezenlijken, in samenwerking met de krachten die hem in binnen- en buitenland steunen”, schreven Nagel en Dubowitz in een commentaar dat werd gevolgd door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Ze herinnerden eraan dat de Islamitische Republiek “zwaar had geïnvesteerd in conventionele wapens om Israël aan te vallen, zoals blijkt uit de ongekende aanval op de Joodse staat in de nacht van 13 april, toen Teheran meer dan 300 ballistische raketten, kruisraketten en drones lanceerde.”

Iran heeft ook “in de eerste plaats zijn kernwapenambities nagestreefd als een middel om Israël ervan te weerhouden zichzelf te verdedigen tegen conventionele aanvallen. En in de tweede plaats om het land massavernietigingswapens te geven om Israël te vernietigen.” Teheran beweert dat zijn nucleaire programma ‘vreedzame doeleinden’ dient, maar Israël en de meeste van zijn bondgenoten geloven de islamitische heersers van Iran niet.

De twee deskundigen merkten ook op dat Iran in zijn “ring van vuur” die Israël omringt, het vuur opschroeft, “door militaire strategie te combineren met juridische en propaganda-inspanningen.”

Ze zeiden dat “Israël wordt meegesleept in een regionale oorlog op verschillende fronten, waaronder Judea en Samaria en Gaza, waar de Iraanse proxy Hamas de scepter zwaait.” Er is ook “Libanon, waar [Irans] machtigste bondgenoot Hezbollah nog steeds het machtigste element in dat verbrijzelde land is.”

Bovendien noemden ze “Jemen, waar Houthi-rebellen, gesteund door Teheran, hun steun aan Hamas hebben betuigd door het commerciële verkeer door de Rode Zee vrijwel stil te leggen met raketaanvallen op civiele schepen.”

Andere bedreigingen voor Israël zijn onder meer “Irak, waar de Iraniërs islamitische milities hebben bewapend en getraind; en Syrië, waar het regime van president Bashar al-Assad onbetwist uit de burgeroorlog is voortgekomen, dankzij de steun van Iran en Rusland”, schreven ze.

De experts merkten ook op dat Khamenei, naast deze militaire fronten, “een campagne van juridische en diplomatieke oorlogvoering heeft gelanceerd, ter ondersteuning van pogingen bij het Internationaal Strafhof en het Internationale Gerechtshof (ICJ) om Israël te demoniseren.”

Vrijdag oordeelde de ICH dat Israëls “bezetting van Palestijnse gebieden” onwettig is, en beval de staat een “einde te maken aan zijn bezettingsaanwezigheid” en herstelbetalingen te doen voor de aangerichte schade. Het ICJ beweerde dat Israëls controle of ‘bezetting’ van ‘Palestijnse gebieden’, inclusief Judea en Samaria, ook bekend als de Westelijke Jordaanoever, evenals de Gazastrook en Oost-Jeruzalem, ‘onwettig is volgens het internationaal recht’.

Toch noemden christelijke groeperingen het het Bijbelse land dat aan Israël was beloofd, terwijl premier Netanyahu ook het advies van de rechtbank over het ‘historische thuisland’ van de Joden veroordeelde.

En nu Iran nu dicht bij het verkrijgen van kernwapens staat, wordt Israël geconfronteerd met meer bedreigingen dan ooit in zijn moderne geschiedenis, suggereren experts.
In die zin  heeft de ‘verkiezing’, of beter gezegd Khamenei’s selectie, van Masoud Pezekshian als de nieuwe president van Iran via een stemming die is doorgelicht en gecontroleerd door de Opperste Leider en zijn Raad van Hoeders iets van een meesterlijke zet. Pezekshian wordt in grote delen van de westerse media afgeschilderd als een ‘gematigde’ en een ‘hervormer’, wat Khamenei rechtstreeks in de kaart speelt’, benadrukten Nagel en Dubowitz.

“Inderdaad, de opperste leider begrijpt wat veel westerse politici en commentatoren niet begrijpen: dat Pezekshian in de eerste plaats een loyalist van het regime is. Waar we getuige van zijn, is een nieuwe honingval zoals die tien jaar geleden werd gelegd, toen president Hassan Rouhani en zijn minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif, beiden wolven in schaapskleren, met succes onderhandelden over een nucleair akkoord met zonsondergangclausules die de snelle uitbreiding en bewapening van hun land mogelijk maakten. Een kernprogramma na 2030.”

Ze voegden eraan toe: “Westerse leiders kunnen die vergissing nooit opnieuw maken. Zij deden alsof dit er niet toe zou doen, omdat de Islamitische Republiek tegen die tijd gematigd zou zijn."