• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël doodt Hamas-commandant en strijders

hamas24724WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 juli 2024 - JERUZALEM – Israël zei dinsdag dat het een belangrijke commandant van Hamas heeft gedood als onderdeel van een bredere operatie gericht tegen strijders van de groep die het heeft bestempeld als een terroristische organisatie.

Het Israëlische leger (IDF) bevestigde dat Ashraf Nafa, die de Hamas-tak leidde, in het Tulkarm-gebied van de Bijbelse regio Judea en Samaria, ook bekend als de Westelijke Jordaanoever, werd gedood bij een drone-aanval.

De aanval van dinsdag werd uitgevoerd nadat de IDF vernam dat hij “wapens vervaardigde, explosieven verborg die bedoeld waren om IDF-soldaten aan te vallen en nieuwe terroristen voor Hamas rekruteerde”, zeiden Israëlische functionarissen. De luchtaanval was onderdeel van een grotere operatie van de Israëlische grenspolitie en de veiligheidsdienst Shin Bet in het gebied. Veiligheidsdiensten voerden naar verluidt een “reeks van meer dan 50 terrorismebestrijdingsoperaties” uit in de Tulkarm-regio. Vuurgevechten resulteerden in “verschillende gewapende terroristen die werden gedood”, waarbij volgens het Israëlische leger tijdens de operatie talloze bermbommen werden ontmanteld.

Een andere “grote terrorist” die tijdens de operatie werd gedood, was Muhammed Awad, een lokale agent die betrokken was bij schietaanvallen op Israëlische troepen, fondsenwerving voor Hamas in het gebied en de aanschaf van wapens, aldus bronnen.

Terwijl veel aandacht uitgaat naar de Gazastrook in de Israëlische oorlog tegen Hamas, zeggen Israëlische veiligheidstroepen dat ze op grote schaal actief waren op de Westelijke Jordaanoever “om te voorkomen dat terroristen daar voet aan de grond zouden krijgen.” De Palestijnse autoriteiten klaagden echter dat bij “een afzonderlijke botsing twee jonge Palestijnen werden gedood door geweervuur ​​van het Israëlische leger in de stad Sa’ir op de zuidelijke Westelijke Jordaanoever.”

Palestijnen zeggen dat zij ook “gewelddadig zijn aangevallen door illegale Israëlische kolonisten” in het gebied.

Lokale autoriteiten beweren dat ongeveer 700.000 Israëlische kolonisten in ongeveer 300 ‘illegale nederzettingen’ op de ‘bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem’ wonen.

De Israëlische regering en verschillende christelijke groeperingen zeggen dat de Joodse kolonisten in de historische, Bijbelse landen van Israël wonen.

De laatst gemelde schermutselingen kwamen nadat Israëlische bronnen zeiden dat een Hamas-sluipschutter die deze maand een Israëlische soldaat in Gaza vermoordde, één van de twintig Hamas-agenten was die door Israëlische troepen werden gedood. De drone-aanval was gericht op “leden van het Shati-bataljon van Hamas, waaronder leden van de elite Nukhba-strijdmacht, sluipschutters en agenten die de Israëlische strijdkrachten observeerden”, kondigde de IDF aan.

Ook Muhammad Abu Hatab, een sluipschutter en pelotonscommandant in het Shati-bataljon, behoorde tot de doden.

Hatab zou verschillende sluipschutteraanvallen hebben uitgevoerd op Israëlische troepen in Gaza, onder meer in de buurt van het hoofdkwartier van de VN-hulpgroep UNRWA in Gaza-stad. Bij de aanval van 9 juli werd de Israëlische soldaat sergeant First Class Tal Lahat, 21, van de Maglan-commando-eenheid gedood, aldus het Israëlische leger.
Een andere “terrorist die werd gedood” bij de aanval was Ismail Shakshak, die lid was van Hamas’ Nukhba-troepenmacht die deelnam aan de moorden op 7 oktober op zo’n 1.200 mensen in Israël, zei de IDF.

Het leger voegde eraan toe dat de aanval gebaseerd was op “precieze inlichtingen” en resulteerde in de dood van zeven tot negen Palestijnen. Volgens Israëlische media heeft het Israëlische leger zich met een drone op een groep gewapende mannen gericht. De Palestijnse Rode Halve Maan beweerde echter dat een Palestijnse vrouw onder de slachtoffers was, en dat minstens drie andere Palestijnen gewond raakten.

Bewoners vertelden de lokale media dat het Israëlische leger de lichamen van drie van de overledenen vasthield. Palestijnse media hebben een video vrijgegeven waarin een gepantserde bulldozer van de IDF te zien is die naar verluidt lichamen vervoert.

Israël zegt dat het Hamas wil vernietigen, maar ontkent dat het opzettelijk burgers heeft aangevallen. Israël zei echter dat Hamas burgers opzettelijk als menselijk schild gebruikt.