• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Leiders Rusland en Oekraïne over het opzij stappen van Biden

stepWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 juli 2024  - MOSKOU/KIEV- Russische en Oekraïense leiders behoren tot de Europese regeringsvertegenwoordigers die reageren op het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om zich niet herkiesbaar te stellen. Zijn besluit heeft de onzekerheid vergroot in Europa, dat te maken heeft met het grootste gewapende conflict sinds de Tweede Wereldoorlog.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky was één van de eerste leiders die zijn dankbaarheid uitte voor wat hij de ‘onwankelbare steun’ van Joe Biden noemde sinds Rusland zijn land in februari 2022 binnenviel.

Vlak nadat Biden had aangekondigd dat hij zich niet opnieuw kandidaat zou stellen voor het presidentschap, zei Zelenskyy: “We zullen altijd dankbaar zijn voor het leiderschap van president Biden. Hij steunde ons land tijdens het meest dramatische moment in de geschiedenis, hielp ons te voorkomen dat Poetin ons land zou bezetten, en is ons gedurende deze verschrikkelijke oorlog blijven steunen.”

In maart beweerde Biden dat Kiev de overwinning op Moskou zou kunnen behalen als de VS Oekraïne zouden blijven steunen ‘en de wapens zouden leveren die het nodig heeft om de regio en de regio zichzelf te kunnen verdedigen’, maar zouden stoppen met het inzetten van Amerikaanse troepen in Oekraïne.

Nu president Donald J. Trump de peilingen leidt in de aanloop naar de presidentsverkiezingen, was het onduidelijk wanneer en of deze militaire verplichtingen zouden worden voortgezet.

In Rusland zei Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov dat er nog vier maanden zijn tot de verkiezingen, wat volgens hem 'een lange periode is waarin veel kan veranderen'.
Peskov waarschuwde echter dat, hoewel Rusland geduldig en zorgvuldig volgt wat er daarna in de Verenigde Staten gebeurt, de prioriteit van Moskou ligt bij het bereiken van de doelstellingen van wat hij een speciale militaire operatie noemde, en niet bij de resultaten van de verkiezingen in de VS.

Toch werd Bidens ‘moeilijke’ besluit om te vertrekken erkend door de Poolse president Donald Tusk en de Tsjechische premier Petr Fiala als ingegeven door de grotere belangen van de VS.

In afzonderlijke verklaringen maakten ze allebei duidelijk dat het waarschijnlijk één van Biden’s moeilijkste beslissingen was, wat die des te waardevoller maakte.

De Britse premier Keir Starmer was het daarmee eens en zei: “Ik respecteer het besluit van president Biden en ik kijk ernaar uit dat we zullen samenwerken gedurende de rest van zijn presidentschap.”

Toeristen in Londen waren het daarmee eens. “Ik heb veel respect voor hem, voor wat hij heeft gedaan. Maar ik denk dat hij het vertrouwen in hem als leider heeft verloren. Hoewel hij weet wat hij doet, denk ik niet dat hij de wil van het volk kan mobiliseren, wat in deze tijd erg belangrijk is”, zegt Cass Cannon, een inwoner van Londen die oorspronkelijk uit Virginia komt.

‘Biden was in de eerste plaats geen sterke kandidaat. En ik heb het gevoel dat met alles wat er gaande is, Trump uiteindelijk gaat winnen”, voegde Solomon Bauch er aan toe, een inwoner van Londen oorspronkelijk afkomstig uit Virginia.

De Hongaarse premier Viktor Orbán, één van Europa’s trouwste aanhangers van de voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump, heeft de erfenis van Biden nog niet geprezen. Hij heeft gesuggereerd dat Trump een recente moordaanslag door goddelijke tussenkomst heeft overleefd, omdat hij, in zijn woorden, opnieuw vrede in de wereld wil brengen.

In Nederland waren de voorbereidingen gaande voor een post-Biden-tijdperk: de voormalige Nederlandse premier Mark Rutte wordt binnenkort de volgende secretaris-generaal van de militaire alliantie van de NAVO.

Rutte, die een goede relatie had met Biden, zal vrijwel zeker de NAVO-kritische Trump of Harris als zijn volgende belangrijkste Amerikaanse partner tegemoet treden in een tijd waarin het bondgenootschap voor aanzienlijke veiligheidsuitdagingen staat.