• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Christenen lijden aan een tekort aan medicijnen in Libanon

libanonWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 25 juki 2024 - BEIROET  – Honderden christelijke gezinnen in Libanon hebben medicijnen gekregen, maar duizenden wachten nog steeds op het verkrijgen van medicijnen, vertelden christelijke hulpverleners aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

“Politieke instabiliteit, hoge werkloosheid en inflatie... De economische crisis in Libanon blijft verergeren – en duizenden van christenen behoren tot de zwaarst getroffenen”, aldus de Barnabas Aid-groep.

“Er wordt geschat dat 80 procent van de Libanese bevolking onder de armoedegrens leeft, en 36 procent leeft van minder dan 2,15 dollar per dag.” In deze “spiraalvormige omstandigheden in Libanon moeten gewone gelovigen kiezen wat ze kunnen missn. Christenen rantsoeneren hun kostbare medicijnen”, voegde de groep eraan toe. Onder degenen die lijden zijn veel christelijke vluchtelingen, constateert Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. 

“Libanon blijft een land dat het grootste aantal vluchtelingen per hoofd van de bevolking en per vierkante kilometer ter wereld opvangt, volgens een schatting van de regering van 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen en zo’n 11.238 vluchtelingen van andere nationaliteiten”, aldus de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties UNHCR.

“Eén van de oorzaken waardoor het meest wordt geleden is het gemis aan een consistente en betaalbare toegang tot medicijnen”, zei een partner van de Barnabas Aid-groep. “We hebben veel oproepen om hulp ontvangen van christelijke gezinnen.”

Barnabas Aid liet Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant weten dat er “veel chronisch zieke christenen zijn die regelmatig medicijnen nodig hebben. Ze beginnen de weinige medicijnen die ze hebben uit te smeren in een wanhopige poging om het langer mee te laten gaan.” Barnabas Fund zei dat het in staat was om enige steun aan christenen te bieden dankzij de hulp van zijn aanhangers.

“Jullie zijn niet alleen familie, maar ook een licht voor iedereen die naar je toe komt”, zegt Therese, een verarmde Libanese gelovige, in een commentaar gedeeld met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. .

Ze krijgt nu maandelijkse hulp van Barnabas Aid om de medische behoeften van haar 95-jarige vader en 76-jarige moeder te dekken.

Barnabas Aid heeft om donaties en gebeden gevraagd voor behoeftige christenen. “Via onze projectpartners krijgen christenen in Libanon de hulp die ze nodig hebben bij het verkrijgen van medicijnen die anders buiten bereik zouden zijn. “

Zorgen over de gezondheid van christenen komen op een moment dat delen van het land te maken krijgen met grote gevaren als gevolg van aanvallen van de Hezbollah-groep op Israël en tegenaanvallen van het Israëlische leger.