• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Horrorfokker uit Eersel zet puppyhandel voort in België

h

Jan P., de 'horrorfokker uit Eersel’, verkoopt weer honden. House of Animals Investigations ontdekte een advertentie van de fokker op Marktplaats, waarin hij Shih tzu pups te koop aanbiedt onder de naam JP. De advertentie is op 20 juli online gezet.

Het telefoonnummer van het account op Marktplaats is van Stefanie D., de ex-partner van Jan. House of Animals heeft meteen gereageerd op de advertentie, waarin wordt vermeld dat de puppy’s zich in Bergeijk, Noord-Brabant bevinden. Uit het gesprek via Marktplaats met de fokker, blijkt echter dat je de hondjes moet ophalen in België. Het adres dat JP doorgeeft, komt overeen met het adres van de villa van Jan P. in Retie, provincie Antwerpen.

Op de vraag waarom de kopers naar België moeten, terwijl in de advertentie een Nederlandse plaats staat vermeld, antwoordt JP ‘Omdat n Belg niet op marktplaats kan’. In België is het verboden op internet te adverteren als je geen officiële fokker bent met een HK-nummer. In de advertentie wordt een UBN genoemd, maar dat nummer is niet van toepassing voor een fokker in België. Uit de communicatie van Jan P. met House of Animals blijkt dat in ieder geval 1 puppy is verkocht.

Karen Soeters: “Het is ronduit schokkend dat deze man gewoon doorgaat in België, na het spoor van ellende dat hij heeft achtergelaten hier in Nederland. Ik kan niet wachten op de strafzaak, op basis van de aangifte die we tegen hem hebben gedaan. De enige manier om hem te stoppen is een levenslang houdverbod en liefst een hele lange gevangenisstraf. Misschien gaat hij dan nadenken over het intense dierenleed dat hij heeft veroorzaakt.”

House of Animals gaat met de Belgische politie bespreken wat de mogelijkheden zijn om Jan P. ook daar een halt toe te roepen.
Karen Soeters: “Ook de rol van Marktplaats hierin is ronduit stuitend. Marktplaats zou een account van iemand die een houdverbod heeft offline moeten halen.”

HORRORFOKKER VERLOOR RECHTSZAAK ...
Recent verloor de horrorfokker een rechtszaak die hij tegen de gemeente Eersel en House of Animals had aangespannen. Jan P. was naar de rechter gestapt, omdat hij het niet eens is met de gemeente. Op het terrein waar zijn bedrijf zat mogen volgens het bestemmingsplan geen hondenfokkerij en hondenpension gevestigd zijn. Ook had hij bezwaar ingediend tegen House of Animals als belanghebbende in deze zaak. Maar de rechter veegde alle argumenten van tafel en Jan P. verloor op alle punten:

“De stichting [House of Animals - red.] wil dieren beschermen, hun belangen behartigen en het dierenwelzijn bevorderen en daarom is zij wel degelijk partij.”

Begin juli bepaalde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dat Jan P. in totaal 86.200 euro aan opgelegde dwangsommen moet betalen. Dankzij het undercoverwerk van House of Animals Investigations kwam bij hondenfokker ‘Kwispel Enzo’ een berg dierenleed en misstanden boven, wat leidde tot het roemloze einde van ‘de horrorfokker uit Eersel’. House of Animals richt alle pijlen op eenzelfde afloop in België, aldus Karen Soeters.