• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Indonesië:erediensten in buitenlucht na verwijdering van de kerk

indonesieWORTHY NEWS/ DE COUTUREKRANT - 6 september 2024 - JAKARTA ) — JAKARTA (Worthy News)- Een evangelische voorganger in Indonesië zegt dat hij de erediensten hervat ondanks dat hij uit een winkel is verwijderd waar zijn gemeente bijeenkwam als een vorm van verzet tegen de autoriteiten van 's werelds grootste moslimnatie.
Dominee Herri Soesanto en zijn Good God Church (Gereja Gembala Baik, of GAB) werden gedwongen het Simpang Tiga Shopping Compound in het Jombang Regency in de provincie Oost-Java te verlaten.

Christenen zeiden dat ongeveer 50 overheidsfunctionarissen de winkel waar de kerk op 19 augustus bijeenkwam, hadden verzegeld.

Foto's die Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant donderdag heeft verkregen, toonden echter gelovigen die hun reguliere eredienst buiten op het terras van de winkel hielden, zittend op geïmproviseerde matten bij hoge temperaturen. "Zelfs in omstandigheden als deze blijven we strijden omdat we geloven dat alles wat we doen gebaseerd is op de Waarheid," zei Pastor Soesanto in een bericht dat gedeeld werd met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. .

Hij voegde er aan toe dat "het juridische proces nog gaande is".

Christenen lieten Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant weten dat zijn moeilijkheden de groeiende invloed van islamitische extremisten in de regio benadrukken.

"Veel terroristen komen daar vandaan, waaronder degenen die gelinkt zijn aan de bomaanslagen op Bali in 2002 waarbij meer dan 200 mensen omkwamen," zei een leider van een huiskerk wiens naam bekend is bij Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Het nieuws over de patstelling kwam toen paus Franciscus Indonesië bezocht, deels om te promoten wat hij "interreligieuze dialoog" noemt.

Moskeeën in het gebied van Jakarta waar de paus bijeenkomsten hield, kregen te horen dat ze hun luidruchtige oproep tot gebeden niet mochten uitspreken. Maar elders bleven moskeeën verre van stil, waaronder in het regentschap Jombang, waar Soesanto en zijn kerk moeite hebben om te bidden, merkte Victoria op, een kerkelijk medewerker.

"De reacties zijn opmerkelijk aangezien het regentschap Jombang één van de eerste plaatsen was waar Nederlandse missionarissen werkten tijdens het koloniale tijdperk."

Indonesië staat op de 42e plaats op de jaarlijkse World Watch List van 50 landen, waarvan de belangenbehartigingsgroep Open Doors heeft vastgesteld dat christenen het meest lijden onder hun geloof.  

"De situatie voor christenen is de afgelopen jaren verslechterd, angezien de Indonesische samenleving steeds meer wordt beïnvloed door conservatieve interpretaties van de islam. Peilingen laten regelmatig zien dat vooral jongeren conservatieve opvattingen hebben, en verordeningen over islamitische kleding worden steeds gebruikelijker," waarschuwde Open Doors.