• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Nieuw: Perlie nette herenschoen met sneaker comfort

  Het nieuwe Nederlandse schoenenmerk Perlie hoopt de markt te veroveren met comfortabele nette herenschoenen voor de sportieve man. Het comfort van een sneaker, gecombineerd met het design van een nette schoen. Keurige herenschoenen die de hele dag comfortabel zitten en die je die niet ingelopen hoeven worden.

Met een fris design en hippe namen als ‘’De Nimma”, “De Mokum” en “De Tilly” wil Perlie het ietwat stoffige imago van de nette schoen te doorbreken. Eén van de twee broers die het bedrijf hebben opgericht is Daniël Breukers. ''Wij hebben gekeken naar de belangrijkste kenmerken van een sneaker en deze op bijna tien punten toegepast in onze nette schoenen'' zegt hij.

''Wij hebben ten eerste een nieuwe buitenzool gemaakt en gepatenteerd en daarna zijn de schoenen voorzien van dezelfde binnenzool en voetbed als een luxe sneaker. Vervolgens is dezelfde voering gebruikt gebruikt en een extra zacht en flexibel soort binnenleer. Hierdoor zit de schoen veel comfortabeler dan de traditionele nette schoen. Zie het als een geüpdatete nette schoen, een nette schoen 2.0.”

Het idee voor Perlie ontstond vier jaar geleden, toen de broers voor werk en studie op zoek waren naar een comfortabele keurige schoen. “Hoe duur of exclusief de schoenen ook waren, ze boden gewoon niet het comfort dat we zochten. Je wilt toch het liefst de hele dag lopen op een schoen die er goed uitziet én eveneens goed zit.’’

Dus besloten ze zelf het heft in handen te nemen. Uiteindelijk vonden ze een geschikte ambachtelijke schoenfabriek in Portugal. “Nette schoenen worden al decennia lang op dezelfde manier gemaakt. Daarbij ligt de focus dan altijd in de eerste plaats op stijl en daarna pas op comfort. In deze tijd zou een moderne schoen toch zowel aan stijl als aan comfort voor de volle 100% tegemoet moeten komen? Het grappige is dat men gewoon totaal niet gewend is om schoenen op onze manier te maken en het werd voor onze schoenmakers dan ook een leerproces. Heel gaaf dat zij het zo goed hebben opgepakt.”

De goede kwaliteit van de Perlie schoenen is mede gewaarborgd door de fabriek die er om bekend staat ook internationaal bekende merken als Lanvin en Kenzo te produceren.
De prijzen van de Perlie-schoenen variëren zitten tussen het midden- en het luxe segment. Ze zijn te koop via de webshop en via Bol.com

VOORBIJGANGERS BEWONDEREN DE GOEDGEKLEDE DARTELE DERTIGER MET ZIJN MOOIE TAS EN PERLIE-SCHOENEN DIE HIJ NIET HOEFDE IN TE LOPEN OMDAT ZE HET COMFORT DELEN MET EEN SNEAKER...