• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Hormonen Handboek voor 40+ vrouwen

boek40plusBoeken over de menopauze zijn er in overvloed, maar over de pre-menopauze niet. Vivian richt zich met dit boek juist óók op deze fase omdat in deze fase de meeste klachten worden ervaren die vrouwen niet aan de overgang linken. Want de overgang begint al veel eerder met de pre-menopauze op je 40ste! En door het verbeteren van de hormoonbalans in deze fase kunnen hevige klachten tijdens de menopauze worden voorkomen.

Daarom is dit boek een aanvulling op het aanbod boeken over de overgang. Het is belangrijk om rond je veertigste aan de slag te gaan, ook al kun je jezelf  totaal (nog) niet identificeren met de overgang. Want: Je kunt echt stellen: een slimme meid is op haar overgang voorbereid

Uit TNO-onderzoek blijkt dat 80% van de 40+ vrouwen klachten ervaart die gelinkt zijn aan de pre-menopauze. Terwijl vrouwen in deze fase juist veel (onbegrepen) klachten ondervinden die zij en hun arts vaak (nog) niet aan de overgang linken, waardoor ze niet de juiste hulp krijgen, met een verkeerde diagnose naar huis worden gestuurd en het ziekteverzuim hoog ligt. Als je de veertig bent gepasseerd, ben je officieel in de PRE-menopauze, ook wel de peri-menopauze genoemd. Het lichaam is zich hormonaal gezien aan het voorbereiden op de officiële menopauze. Deze pre-menopauzale fase kan wel twaalf tot vijftien jaar duren.

Maar gek genoeg is deze cruciale fase vóór de menopauze nog onderbelicht. En hulp in de premenopauze is juist essentieel. Niet alleen om je lijf en hormonen in deze fase te helpen om je zo prettig mogelijk te voelen, maar ook om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de daadwerkelijke menopauze.

In Het Hormonen Handboek voor 40+ vrouwen legt Vivian uit waarom we hele andere dingen moeten gaan doen in vergelijking tot VOOR je 40ste omdat deze fase totaal anders is. Door het verbeteren van de hormoonbalans vanaf 40 kunnen hevige klachten tijdens de menopauze worden voorkomen.

Vivian, de bestsellerauteur, zegt: "We hebben het altijd maar over de overgang, maar de echte klachten beginnen bij de meeste vrouwen toch echt al eerder. Ik wil niet dat 40+ vrouwen alleen maar lijden en niet weten waar ze het moeten zoeken of waar ze terechtkunnen met hun klachten."  Het is niet alleen fijn dat je dit dan weet maar ook begrijpt dat dit een 'heel normaal proces' is wat iedereen doormaakt. Ook die vrouwen die dat heel kundig weten te ontkennen. (We hebben ze meegemaakt... Dames die verklaren:"Gek maar nee ... MIJ gebeurt dit niet...")  
 
Het Hormonen Handboek voor 40+ vrouwen staat vol praktische handvatten voor het behoud van energie, een gezond brein en gewicht en informatie over anti-aging en libido. De recente inzichten, vele tips voor alles waar de overgang invloed op heeft en de medewerking van cardioloog Janneke Wittekoek en gynaecologe Ginny Chamorro maakt Vivians’ boek onmisbaar voor iedere vrouw van 40+.

Het boek bevat uiteraard toch enigszins exclusieve interviews met Brigitte Maasland, Tanja Jess, Susan Smit en Ellen Callebout.  

De schrijfster Vivian Reijs is orthomoleculair hormoonexpert met een achtergrond in de klinische psycho-neuro-immunologie, ondernemer en veel gevraagd spreker. Daarnaast is zij  auteur van de bestseller Herstel je hormonen in 10 stappen.

Boek: Het hormonen handboek voor 40+ vrouwen

Auteur: Vivian Reijs  

Uitgeverij KOSMOS

Verschijnt 2 juli 2024