• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Chopard X Mariah Carey

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Anél Heymans lessen hoeden maken in Chateau Dumas

  CHATEAU DUMAS/FRANKRIJK - Kom van 8 tot 15 juli 2023 naar Chateau Dumas in het zuidwesten van Frankrijk en leer een uniek gevederd hoofddeksel te maken van sinamay. Sinamay is een geweven materiaal van de vezel van de bananenplant en heeft een luchtige uitstraling. Dit is zowel voor hoeden te gebruiken als haardecoraties.

In een inspirerende week die 4 dagen fulltime les omvat in een ruim atelier met airconditioning krijg je gelegenheid om het plaatselijke International Hat Festival te bezoeken en daar hoedenmaaksters uit de hele wereld te ontmoeten. En de kans om alle inzendingen voor de hoedenwedstrijd te bekijken.

De Australische Anél heeft verschillende internationale prijzen gewonnen voor haar creaties en heeft in de twaalf jaar dat ze nu al hoeden en haardecoraties maakt haar vaardigheden op het gebied van hoedenmaken verfijnd. Ze staat bekend om haar prachtige verenhoeden die ze van sinamay in etherische driedimensionale vormen boetseert, vaak omlijst door dramatische draadsilhouetten. Anél veel van de technische uitdagingen overwonnen die het werken met sinamay met zich meebrengt en ze deelt haar expertise royaal in haar workshops.

Wie daar interesse voor heeft kan met haar eerst overleggen over ontwerp en proportie van een te maken hoed of haarcreatie em aan de slag gaan met het maken van sjablonen voor de veren in het ontwerp. Veel leerlingen genieten daarij van de vrijheid om creatief te zijn en buiten de kaders te denken, want de ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos.

Anél begeleidt het hele maakproces. Zoals het experimenteren met het uitwaaieren van de sinamay om een imitatieverenlook te creëren. De dubbele hoofdband maken en de vaardigheden om silhouetsculpturen te maken die kunnen worden gebruikt om visuele structuur en uitstraling te geven aan een haar- of hoedtooi.

Er is geen eerdere ervaring met haarsieraden of hoedenmaken noodzakelijk is. Aan het eind van de week vertrek je met ten minste één kant en klaar hoofddeksel en een heleboel nieuwe kennis waarop je je in je eigen atelier verder kunt baseren.

Iedereen die bezorgd is over dierenwelzijn of werkt met dierlijke producten zal deze workshop geweldig vinden. Er wordt namelijk vaak gesproken over veganistische veren, waarvoor ook geen douanebeperkingen gelden zijn wanneer je internationaal reist met een hoed of haartooi van stroveren.

Bij de hoedenweek inbegrepen is ook een bezoek aan de sfeervolle boerenmarkt in het nabijgelegen middeleeuwse St Antonin-Noble-Val, aan Cahors voor de woensdagochtendmarkt en aan een nabijgelegen restaurant voor een onvergetelijke gastronomische dinerervaring.

Het verblijf op Chateau Dumas, een prachtig 18e eeuws kasteel op een privéterrein van 22 hectare met een zwembad, ligt op slechts een uur ten noorden van de luchthaven van Toulouse in het zuidwesten van Frankrijk.

Meer info: op de site 

ANÉL HEYMAN GEEFT DEZE ZOMER VAN 8 TOT 15 JULI LES IN HOEDEN EN HAARSIERADEN MAKEN IN CHATEAU DUMAS ...