• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Phia Baruch: Melissa Smedes en haar bloemenpracht

   Aan de Baarsjesweg in Amsterdam Oud West wandel je over een brede stoep met aan de ene kant een uitgestrekt kanaal waar allerlei boten rustig voorbijvaren. Aan de andere kant kom je langs verschillende modewinkels en supermarkten. Terwijl diverse winkeliers zich al aan het oriënteren zijn op hun nieuwe wintercollectie, valt mijn oog op een levensgrote etalagepop voor één van de winkels. Ze is buitengewoon elegant aangekleed.

Verrast blijf ik staan, en de eigenaar nodigt me vriendelijk uit op de koffie. "Deze dame is eigenaresse van een winkel in Friesland en heeft ons deze outfit geadviseerd," stelt hij haar aan me voor. Ik kijk naar een dame met weelderige zwarte krullen en donkere ogen, die bescheiden op mijn complimentje reageert. Haar aandacht is ook meer gericht op haar inkoop. "Spreek maar met onze assistente," zegt ze en zwaait naar een stoere blondine. "We zijn vanmorgen helemaal uit Harkema in Friesland hier samen heen gereden. Zij is in de wolken, maar laat haar dat jou zelf maar vertellen."

De koffie zorgt ervoor dat de gesprekken op gang komen, en al snel wordt duidelijk dat ik te maken heb met een trotse moeder. Haar dochter, die in Friesland bij de bloemenzaak Amfora werkt, heeft namelijk een speciale passie voor het creëren van prachtige boeketten. We bestuderen de foto's ervan op haar telefoon. Er zijn ongetwijfeld veel getalenteerde bloemisten, maar Melissa Smedes heeft inderdaad buitengewoon veel talent. Haar bruidsboeketten zijn ronduit adembenemend.

Melissa kreeg de kans om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van de bloemenkunst tijdens de Interflora World Cup van 7 tot 9 september in Manchester, Verenigd Koninkrijk. Ze is met haar moeder er heen gereisd.

Op Facebook schrijft Melissa: "Mijn droom om mee te doen aan de Interflora World Cup in het Verenigd Koninkrijk kwam eerder uit dan verwacht! Het was een geweldige ervaring en een 'once in a lifetime experience' om Nederland op zo'n hoog niveau te mogen vertegenwoordigen! Het was ook behoorlijk zwaar gezien de situatie thuis, maar we hebben het met z'n allen doorstaan, dankzij de steun van vrienden, familie en collega's. Ik ben ontzettend trots op mijn plek in de top 10 van de wereld tijdens de Interflora World Cup. En natuurlijk dank aan al mijn sponsoren, zonder hen zou dit niet mogelijk zijn geweest."

"Mijn dochter was de jongste deelnemer. Duitsland won de wedstrijd, Noorwegen eindigde als tweede en Engeland als derde. Maar mijn dochter wist de jury te overtuigen met haar verfijnde smaak en haar uitstekende uitvoering van het duurzaamheidsthema," voegt haar moeder er aan toe.

Duurzaamheid? Maar waarvan zijn die lange stelen van die golfboeket dan gemaakt? "Ze zijn van herbruikbaar materiaal Ze van van ijzer," legt mevrouw uit. "De winnaar van de Euro Cup , een Duitse bloemist, was erg vriendelijk tegen mijn dochter. Natuurlijk heeft hij jarenlange ervaring. Nogal logisch dat hj won, maar hij zei tegen Melissa dat zij het nieuwe talent vertegenwoordigt in de volgende generatie."

Inmiddels heeft de mevrouw van de modewinkel waar zij werkt haar inkoop afgerond. Ze zegt: "Bedankt voor de koffie. We rijden terug naar Harkema in Friesland, waar onze modewinkel is."

Ik beloof aan de dames om thuis nog eens op Facebook naar Melissa Smedes te kijken en haar bloemenkunst verder te bewonderen. Je komt als Nederlandse tenslotte niet zomaar bij de top tien van 's werelds beste Fleurop-bloemisten terecht.

MELISSA SMEDES BIJ HAAR BLOEMENGOLF HEEFT MET HAAR FIJNZINNIGE SMAAK EN DE UITVOERING VAN HET THEMA DUURZAAMHEID DE JURY OVERTUIGD ...