• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Predikant in hoofd geschoten om preken op straathoek in Arizona

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 november 2023 - GLENDALE, VS – Een Amerikaanse predikant vocht vrijdag voor zijn leven nadat hij in het hoofd werd geschoten terwijl hij preekte op een straathoek in de stad Glendale in de Amerikaanse staat Arizona, liet zijn vrouw weten. Hans Schmidt, 26, preekte woensdag via een megafoon op de hoek van een groot kruispunt en vertelde mensen over een kerkdienst die die avond werd gehouden, zeiden vrienden en getuigen.

Rond 18.00 uur zou echter naar verluidt iemand de straatpredikant hebben neergeschoten voordat hij het toneel ontvluchtte. Schmidt, een militaire veteraan en vader van twee jonge kinderen – waaronder een baby van twee maanden – werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nu voor zijn leven vecht, aldus verschillende bronnen.

‘Mijn man werd gisteren in zijn hoofd geschoten toen hij op straat predikte op de hoek van 51st Ave en Peoria. Als iemand informatie heeft, neem dan contact op met 911”, zei Schmidts vrouw Zulya in een reactie op sociale media. “Bedankt voor jullie gebeden. Geloof dat God het laatste woord heeft. Ik hou zo veel van je schat."

De Victory Chapel congregatie, waar Schmidt werkt als de outreach director, zei dat nadat hij aankwam op de [spoedeisende hulp] ER, hij "begon te stuiptrekken en werd beademd."
“Er is enige beweging geweest. Artsen weten echter niet hoeveel vrijwillig is en begonnen vocht uit zijn hersenen af te tappen. Hij verkeert nog steeds in kritieke toestand. Blijf alsjeblieft bidden”, meldde de kerk.

Schmidts vrouw schreef vrijdagochtend op het sociale mediaplatform Instagram: “Ik hou van je, mijn knappe cowboy. Blijf vechten, papi. We hebben je nodig!!"

Paul Sánchez, die in een bedrijf werkt in de buurt van de plaats waar de schietpartij plaats vond, vertelde verslaggevers dat hij enkele mensen voorbij zag rijden, schreeuwend en vloekend tegen Schmidt terwijl hij preekte. “Er kwam van alles uit, echt van die haatdragende opmerkingen, mensen die tegen hem schreeuwden, ‘ga van de straat’, allerlei gemene dingen”, vertelde hij aan de omroepen van 3TV en CBS 5 News. Sánchez voegde eraan toe dat hij geschokt was toen de situatie escaleerde, omdat “Schmidt nooit reageerde op iemand die tegen hem schreeuwde”.

Henry Branch, die vlakbij het kruispunt woont waar Schmidt werd neergeschoten, zei dat hij verbijsterd was toen hij hoorde wat er was gebeurd. ‘Wie weet waarom iemand zich op zo’n predikant zou willen afreageren terwijl hij het Evangelie en het Goede Nieuws tegen iedereen uitspreekt. Hij wil de gemeenschap helpen.”

Larry Dettman was woensdagavond bij een dienst in de kerk toen de voorganger bekend maakte wat er was gebeurd. Een paar minuten later vertrok de voorganger naar het ziekenhuis om bij Schmidt te kijken, herinnert Dettman zich. “Hoe komt dit uit het niets? Er is echt kwaad in deze wereld, een hoop menselijke rotzooi in hun leven, en ze reageren het op iemand anders af, ‘zei Dettman.

De politie van Glendale verklaarde dat het getuigen heeft gevraagd om meer informatie over de schietpartij te geven. Het was vrijdag nog onduidelijk of de straatprediker werd neergeschoten door iemand die voorbijreed of een voetganger die voorbij liep. Tot nu toe zijn er geen arrestaties verricht, heeft Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vernomen.

HANS SCHMIDT RECHTS MET ZIJN GEZIN OP DE FOTO HELPT OOK BIJ HET LEIDEN VAN DE WEKELIJKSE DIENST IN DE VICTORIE CHAPEL ...