• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ervaar de herfst in het groenste museum van Rotterdam

trompenburgROTTERDAM - Noteer maar vast: Speciale wandelingen, boomplantdagen en een nieuwe audiotour voor slechtzienden in Trompenburg Tuinen & Arboretum ...
Denk je aan Trompenburg, dan denk je aan een groene oase vol bloeiers, maar ook in het herfstseizoen is de tuin prachtig, kleurt de omgeving langzaam rood en goud, en geniet je hier van heerlijke herfstgeuren en de mooiste paddenstoelen.

De tuinen van Trompenburg zijn de perfecte plek om deze periode van transitie in al haar pracht mee te maken. Bezoekers kunnen de komende maanden deelnemen aan allerlei seizoens-activiteiten. Tijdens speciale herfstwandelingen leer je meer over de natuur, van eetbare paddenstoelen tot de indrukwekkende Japanse esdoorns en op de plant-een-boom-dag vertellen kwekers je alles over de bomen van de toekomst. Ook biedt Trompenburg sinds kort een speciale audiotour aan voor slechtzienden en blinde mensen.

Als onderdeel van het tiende Wildlife Filmfestival Rotterdam (WFFR) wordt de prachtige natuurfilm Heggeweer: de natuur van de boeren vertoond in Trompenburg, in het speciaal voor die gelegenheid tot bioscoop omgebouwde tuinrestaurant Flora. Heggeweer is een hoopgevende film over het werk van natuurvereniging Streekbeheer Rijnstromen: ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, planten nieuwe heggen en hagen en gaan pas maaien als de weidevogels uitgebroed zijn. Het laat zien dat agrarische natuur mogelijk is en dat boeren en natuurbeschermers kunnen samenwerken.

De film wordt vertoond op 16 oktober om 17:45 uur. Tickets kosten 16,- per persoon.

De enorme biodiversiteit in Trompenburg beperkt zich niet tot planten – ook de hoeveelheid vogels die in de tuin leeft is bijzonder. Zo vind je er groene spechten, goudhaantjes en zelfs het beeldschone ijsvogeltje wordt er regelmatig gespot. Tijdens de vogelexcursie op 29 oktober, leidt bioloog Tom (van Vogelen met Matties) bezoekers door de tuin en leert hij ze hoe je vogels kunt herkennen door goed te kijken, maar ook door te luisteren naar hun gezang. Vogelen kan overal, dus ook midden in de stad – en hoe meer vogels je kunt herkennen, des te leuker het wordt.

De wandeling is van 10:00 uur tot 11:30 uur, een ticket haal je voor 25,-. Exclusief entreeticket tot de tuinen.

HEEL VERRASSEND VOOR DE KINDEREN IS OOK HET HERFSTSCHATTEN ZOEKEN ...

Ieder jaar verzorgt Trompenburg een mooie herfstschattenspeurtocht voor kinderen van alle leeftijden, waarbij ze met een schatkaart op zoek kunnen gaan naar negen botanische herfstschatten die te vinden zijn in de tuin.

De tiende schat krijgen ze aan het eind bij de balie. De herfstschattenspeurtocht is te volgen van 14 oktober t/m 10 november, verkrijgbaar aan de kassa en kost 3,75 euro per kistje (exclusief reguliere entreeprijzen).

Trompenburg organiseert dit najaar drie bijzondere wandelingen: de Esdoornwandeling, de Wildplukwandeling en het tweede deel van de Eikenwandeling. Tijdens de Esdoornwandeling bewonderen bezoekers de sierlijke Japanse esdoorns met hun waaiervormige kronen en spectaculaire herfstverkleuringen, en leren ze over het Japanse momijigari-ritueel.

In Japan is het gebruikelijk om in de herfst op ‘esdoornjacht’ te gaan. Mensen trekken dan de bergbossen in om de warme tinten van de verkleurende esdoornbladeren te bewonderen: geel, oranjebruin, scharlakenrood of paarsrood. Ook worden de goudgele bladeren en vruchten van de vrouwelijke ginkgo biloba bekeken.

De Wildplukwandeling, geleid door wildplukker Gydo van der Wal, biedt een fascinerende kennismaking met de niet alleen prachtig uitziende, maar ook eetbare planten en paddenstoelen die zich in Trompenburg bevinden. De wandeling is een goede manier voor deelnemers om zich verbonden te voelen met de natuur en doordrongen te raken van het belang van biodiversiteit.

Bij de Eikenwandeling ligt de focus op de uitgebreide collectie eikensoorten van de tuin, van de inheemse wintereik tot bijzondere exemplaren met namen als “Chimney Fire” en “Long Regal Prince”. Dit najaar wordt extra aandacht besteed aan de eikels en de mysterieuze gallen die op de bladeren ontstaan door de galwesp.

Verder zijn er de Esdoornwandeling: 20 oktober om 11:00 uur en om 13:00 uur - Wildplukwandeling: 30 oktober van 13:00 uur tot 15:30 uur - Eikenwandeling: 3 november van 11:30 uur tot 13:00 uur - Meer informatie op de site.