• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Honderden Rohingya-vluchtelingen landen in Indonesië vanuit zee

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 20 november 2023 - ACEH, INDONESIË - Honderden vervolgde Rohingya-vluchtelingen, oorspronkelijk uit Myanmar, waaronder vrouwen en kinderen, hebben na weken op zee toestemming gekregen om van boord te gaan in de provincie Atjeh in het westen van Indonesië, Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant maandag.
Ongeveer 525 Rohingya kwamen in drie smokkelboten, waaronder één met 249 mensen aan boord, die sinds 16 november twee keer terug in zee werd gedwongen, zeiden de autoreiteiten.
Op beelden van Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant was te zien hoe lokale bewoners de overvolle, onrustig varende boot vol uitgeputte vluchtelingen wegduwden.

Inwoners van twee dorpen langs de kust van Atjeh hebben de boot donderdag teruggedrongen nadat op 13 en 14 november twee andere bootladingen Rohingya in de regio waren geland.
De lokale bevolking in de naburige dorpen Ulee Madon en Cot Trueng zei dat ze de vluchtelingen voorraden hebben meegegeven, waaronder voedsel, kleding en benzine, voordat ze donderdag hun boot weer de zee op stuurden. In een poging hun vertrek aan te moedigen, repareerden de lokale bewoners de boot ook nadat Rohingya's aan boord hadden geprobeerd deze tot zinken te brengen.

Een dorpsleider uit Ulee Madon zei dat de bewoners niet over de middelen beschikken om meer vluchtelingen op te vangen, en voegde eraan toe dat de Rohingya's verdwenen waren uit de tijdelijke onderkomens die in het verleden waren aangelegd. “We hebben geen goede plek om ze te huisvesten. Onze ervaring is dat deze mensen onhandelbaar zijn”, vertelde Rahmat Kartolo aan de media. “Het is niet dat we niet om de mensheid geven, maar deze mensen rennen soms weg.” De politie vertelde journalisten dat de lokale bevolking klaagde over het ‘slechte gedrag’ van sommigen onder de ongeveer duizend Rohingya die al onderdak zochten in Atjeh.

Toch kwam de uiteindelijke veilige aankomst van de boot op zondag als een opluchting voor hulpverleners die vreesden dat de vluchtelingen mogelijk verdronken waren. Usman Hamid, uitvoerend directeur van de afdeling van mensenrechtengroep Amnesty International in Indonesië, noemde het onverantwoord van de lokale bevolking om de Rohingya op die ene boot te dwingen terug te keren naar potentiële gevaren op open zee.

“Dit weerspiegelt een grote achteruitgang in de Indonesische cultuur van welgemanierdheid. Ook al toonden de lokale bevolking eerder vrijgevigheid en menselijkheid jegens Rohingya-vluchtelingen”, zei Usman Hamid in een verklaring voordat de boot met 249 mensen aan boord mocht landen. Hoewel Indonesië het Vluchtelingenverdrag van 1951 niet heeft ondertekend, heeft het “de plicht hen te helpen. Het beleid om hen terug te sturen naar hun land van herkomst is duidelijk in strijd met het non-refoulement-principe, een fundamentele pijler van het leven van beschaafde naties”, voegde Usman eraan toe.

De zorgen namen toe nadat een marinecommandant in de stad Lhoksemauwe in Atjeh zei dat de boot “vanochtend” was opgemerkt en “lijkt” op de boot die donderdag werd teruggestuurd, eraan toevoegend dat deze op weg was naar het oosten. “Op dit moment is het (de boot) echter niet zichtbaar. Misschien ligt het achter de horizon', zei Andi Susanto destijds, waardoor er verwarring ontstond over de verblijfplaats van het overvolle schip.

Maar onder toenemende druk konden de boot en twee andere schepen landen op drie verschillende locaties in Atjeh, waaronder “Bireuen, Pidie en Oost-Atjeh, met ongeveer 500 mensen”, zegt Mitra Salima Suryono, een woordvoerder van het VN-agentschap UNHCR in Indonesië.

De landingen brachten het totale aantal Rohingya dat sinds afgelopen maandag in Atjeh aan boord van vijf mensensmokkelboten is vertrokken op 866, zo verklaren de autoriteiten.
De drie boten die zondag arriveerden, brachten tussen een maand en twee maanden op open water door nadat ze waren vertrokken vanuit Cox's Bazar in het zuidoosten van Bangladesh, volgens functionarissen die bekend zijn met de situatie.

De Cox’s Bazar is de thuisbasis van uitgestrekte kampen die ongeveer 1 miljoen staatloze Rohingya-moslimvluchtelingen huisvesten uit het nabijgelegen Rakhine in Myanmar, ook bekend als Birma. Velen proberen naar verluidt te ontsnappen aan wat de UNHCR heeft beschreven als het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Er wordt aangenomen dat meer dan 2.000 Rohingya in 2022 een reis naar Zuidoost-Aziatische landen hebben geprobeerd te maken, meldt de UNHCR.

Volgens de Verenigde Naties was er vorig jaar ook het grootste aantal doden sinds 2014 voor Rohingya's die dergelijke zeereizen probeerden. Minstens 348 mensen zijn omgekomen of vermist op zee, meldde de UNHCR in januari.In januari 2023 riep Jakarta op tot regionale samenwerking bij het uitvoeren van reddingsoperaties voor de op zee gestrande Rohingya.

Indonesië, de grootste islamitische natie ter wereld, zei dat het de “onevenredige” last van de zorg voor de vluchtelingen niet wil dragen, ook al delen zij dezelfde religie als de meeste Indonesiërs. Vluchtelingen die in Indonesië aankomen, worden meestal opgesloten in tijdelijke onderkomens of detentiecentra en gaan een onzekere toekomst tegemoet. Indonesië verleent hen geen wettelijke status of asiel, wat betekent dat ze geen toegang hebben tot formeel onderwijs en banen.


Mensenrechtengroeperingen hebben gezegd dat het aantal Rohingya's dat naar derde landen vertrekt de erbarmelijke omstandigheden in de vluchtelingenkampen in het land benadrukt.