• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Henry Kissinger Controversiëel Staatsman In VS Gestorven

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 30 november 2023 - WASHINGTON – Henry Kissinger, Amerika’s beroemdste en misschien wel meest controversiële voormalige minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur die talloze presidenten adviseerde, is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger Associates, een politiek adviesbureau dat hij oprichtte, liet in een verklaring weten dat de in Duitsland geboren voormalige diplomaat stierf in zijn huis in Connecticut.

Als overtuigd beoefenaar van 'realisme' in buitenlandse betrekkingen kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede, maar werd hij door zijn critici ronduit veroordeeld tot oorlogsmisdadiger.
Zijn pendeldiplomatie hielp mee het Arabisch-Israëlische conflict van 1973 te beëindigen, en de onderhandelingen over de vredesakkoorden van Parijs haalden Amerika uit een lange nachtmerrie in Vietnam. Maar wat zijn aanhangers omschrijven als ‘Realpolitik’, veroordeelden zijn tegenstanders als immoreel.

Critici zeggen dat hij in de acht jaar dat hij aan de macht was, de oorlog in Vietnam ‘onnodig’ met vijf jaar heeft verlengd, opdracht heeft gegeven tot tapijtbombardementen op Cambodja en Laos, ‘wapens heeft geleverd’ voor de ‘brute oorlog in Bangladesh’ van Pakistan, het groene licht gaf voor de “vuile oorlog” van Argentinië, de dodelijke staatsgreep steunde van generaal Augusto Pinochet in Chili, “een genocide mogelijk” maakte in Oost-Timor en de burgeroorlogen in Zuid-Afrikaanse landen "voedde'.

Het geschatte dodental voor dwaasheden op het gebied van het buitenlands beleid die verband houden met Kissinger ligt volgens critici tussen de 3 en 4 miljoen. Zij zijn van mening dat 350.000 tot 500.000 Cambodjanen zijn gedood door ‘Amerikaanse bommen’, die meestal rechtstreeks iets met hem te maken hadden. Volgens gegevens uit die tijd keurde Kissinger als minister van Buitenlandse Zaken persoonlijk duizenden bombardementen in het land goed, terwijl hij nauw toezicht hield op de campagne.

De Cambodjaanse regering viel te midden van de geheime Amerikaanse bombardementen, waardoor de sterke man Pol Pot het vacuüm kon opvullen. Zijn korte heerschappij eindigde met de slachting en uithongering van nog eens 1 miljoen mensen.

“Al die sterfgevallen kwamen als onderdeel van Kissingers streven naar een versie van realpolitik die het nationale belang van de VS boven alle andere overwegingen plaatste – moreel, ideologisch, politiek – en die hem tot een oudere staatsman, bestsellerauteur en een veelgevraagde vertrouweling van politieke figuren maakte. van allerlei partijdige overtuigingen en nationaliteiten door de jaren heen”, schreef commentator Paul Blumenthal op de Amerikaanse progressieve nieuwswebsite HuffPost.

Kissinger werd in 1923 in Duitsland geboren en kwam voor het eerst naar de Verenigde Staten in 1938 toen zijn joodse familie nazi-Duitsland ontvluchtte. Hij werd Amerikaans staatsburger in 1943 en diende drie jaar in het Amerikaanse leger en later in het Counter Intelligence Corps. Na het behalen van een bachelor-, master- en Ph.D. graden, doceerde hij internationale betrekkingen aan Harvard. In 1969 benoemde de toenmalige president Richard Nixon hem tot nationaal veiligheidsadviseur, wat hem een enorme invloed op het buitenlands beleid van de VS gaf.

Als minister van Buitenlandse Zaken tijdens de regering Nixon – en later onder president Gerald Ford – leidde Kissinger de diplomatieke inspanningen richting China, hielp hij bij de onderhandelingen over een einde aan de Jom Kipoeroorlog van 1973 tussen Israël en zijn buurlanden, en speelde hij een belangrijke rol in de vredesakkoorden van Parijs die een einde maakten aan de Vietnamese oorlog.

In de loop der jaren kreeg Kissinger echter ook vernietigende kritiek te verduren van degenen die hem beschuldigden van rivaliteit met de Sovjet-Unie op het gebied van de mensenrechten en het steunen van repressieve regimes over de hele wereld, waaronder het genoemde Pinochet-regime in Chili. In 1973 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede, samen met Le Duc Tho uit Noord-Vietnam, die weigerde deze te aanvaarden. De controversiële onderscheiding leidde tot het aftreden van twee leden van het Nobelcomité.

Terwijl Kissinger in 1977 de overheidsdienst verliet, werd hij een productief commentator op het gebied van publieke aangelegenheden. Amerikaanse presidenten en parlementariërs vroegen vaak zijn advies. Kissinger was ook lid van de raden van bestuur van verschillende bedrijven en was een vaste waarde in fora voor buitenlands beleid en veiligheid, en schreef ook 21 boeken.

Hij stelde ooit de beroemde vraag hoe de Europese Unie functioneert en vroeg zich af: “Wie moet ik bellen?” wanneer een kwestie dringend aandacht behoeft, merkte een Worthy News-verslaggever op in Boedapest. Kissinger werd in mei 100 jaar oud, maar bleef tot bijna zijn laatste adem in deze wereld actief, inclusief een verrassingsbezoek aan Peking om de Chinese president Xi Jinping te ontmoeten in juli.

Hij laat een bijna vijftigjarige vrouw achter, twee kinderen uit een eerder huwelijk en vijf kleinkinderen. Er werden niet onmiddellijk begrafenisarrangementen aangekondigd voor de man die generaties lang het Amerikaanse beleid beïnvloedde.

HENRY KISSINGER IN 1976 IN NEW YORK CITY ...