• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Doden en gewonden bij schietpartij bij bushokje in Jeruzalem

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 2 december 2023 - JERUZALEM – Minstens drie mensen, onder wie een rabbijn, werden gedood en vijf anderen raakten gewond bij een schietpartij bij de ingang van Jeruzalem, waarvoor Hamas de verantwoordelijkheid opeiste. Rabbi Elimelech Wasserman, 73, die als rabbijnse rechter werkzaam was in de rabbijnse rechtbank in Ashdod, was één van de slachtoffers, volgens de minister van Religieuze Zaken Michael Malchieli.

Een vrouw van in de zestig en een 24-jarige vrouw kwamen ook om bij de aanval, terwijl drie andere mensen ernstig gewond raakten en twee anderen in licht tot matig gewond werden volgens de autoriteiten.Eén van de vrouwen die bij de aanval werd gedood, was Chana Ifergan, de directeur van de Beis Yaakov Bnot Hadassah-school in de wijk Beit Shemesh. Livia Dickman, een inwoner van Har Nof, werd genoemd als derde slachtoffer.

De politie zei dat “twee terroristen” donderdagochtend arriveerden op het Givat Shaul-knooppunt nabij de ingang van Jeruzalem en begonnen te schieten op burgers bij een nabijgelegen bushalte. Ze werden doodgeschoten door veiligheidstroepen en een burger die ter plaatse was, voegde de politie eraan toe.

Hamas, door Israël beschouwd als een terroristische organisatie, zei dat de twee aanvallers deel uitmaakten van de beweging. Het zei dat de aanval kwam als een “natuurlijke reactie op de ongekende misdaden van de bezetting”, een verwijzing naar Israël, dat het land beloofd heeft te vernietigen.

Volgens onderzoekers werd er een grote hoeveelheid munitie gevonden in het voertuig van Hamas-schutters. Enkele uren na de aanval deed de Israëlische politie een inval in het huis van de familie Nemer in Sur Baher, waarbij zes leden van de familie werden gearresteerd, inclusief hun broers en zussen en ouders, zo meldde de krant The Jerusalem Post.

Afzonderlijk hiervan raakten twee soldaten van het Israëlische leger (IDF) donderdagmiddag licht gewond bij een ramaanval op het Beka'ot-controlepunt in de Jordaanvallei, aldus de IDF. Het voegde eraan toe dat de “vermoedelijke terrorist” was opgepakt.

De aanvallen kwamen kort nadat het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas in Gaza met nog een dag werd verlengd, waarvan Qatar de voorwaarden ervan heeft uiteen gezet.

De aankondiging kwam nadat Hamas beweerde dat drie leden van de Bibas-familie, waaronder de tien maanden oude Kfir, waren gedood bij Israëlische aanvallen voordat het staakt-het-vuren begon. Israël zei dat het de claims onderzoekt, die nog steeds niet zijn geverifieerd.

De verlenging van het staakt-het-vuren werd vrijdag hervat nadat nog eens tien Israëlische gijzelaars werden bevrijd onder de wapenstilstandsovereenkomst, terwijl vier Thais en twee Russen werden vrijgelaten in afzonderlijke deals.

Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde echter dat er "geen enkele manier was om niet terug te vechten" tegen Hamas zodra het staakt-het-vuren afloopt.

Het hoofd van de Israel Defense Forces zei dat hij een nieuw strijdplan had goedgekeurd voor als de vijandelijkheden hervat worden. Israël heeft al gezegd dat het drie "terroristen" heeft gedood die "de voorwaarden van het staakt-het-vuren hebben geschonden".