• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Gallery Delaive presenteert Karel Appel 1958-1996

  AMSTERDAM - Gallery Delaive presenteert Karel Appel. 1958-1996 , een expositie van Karel Appels werk van na de CoBrA periode tot aan zijn tijd in Toscane, Monaco en Connecticut in de jaren negentig.

Vandaag de dag staat Karel Appel nog steeds bekend om zijn rol in de CoBrA groep en om zijn notoire uitspraak: “ik rotzooi maar wat an”. Onterecht, want CoBrA, ondanks veel opspraak gemaakt te hebben desintegreerde al in 1951 en vervolgens ging Appel zijn eigen pad op.

Daarnaast heeft hij in zijn werk altijd precies het tegenovergestelde gedaan van zomaar ‘wat aanmodderen’ en heeft hij talloze ontwikkelingen doorgemaakt met zeer overtuigend en vernieuwend werk. Tijdens zijn carrière van zes decennia heeft Appel zijn kunst tot het uiterste gedreven door constant te blijven experimenteren met nieuwe onderwerpen, composities, stijlen, materialen en media. Zo heeft Appel zich in de schilderkunst telkens een nieuwe jas aangemeten en heeft hij tegelijkertijd ook andersoortig werk geproduceerd, waaronder tekeningen, sculpturen, collages en assemblages en zelfs objet trouvé en fotografie werken.

Nico Delaive ontmoette Karel Appel voor het eerst in het begin van de jaren tachtig en leerde zijn kunst als geen ander kennen. Met deze expositie toont Gallery Delaive een brede selectie werken die een andere kijk geven op Appels oeuvre en tegen de doorgaans onrepresentatieve en versimpelde kenschetsen van de kunstenaar ingaan.

De selectie bestaat uit meer dan vijftien unieke werken van allerlei formaten: van vroege tekeningen, een keramiek sculptuur en de herkenbare expressieve en pasteuze doeken uit de jaren zestig en zeventig tot aan beschilderde boeken en atypische composities uit de jaren tachtig. Daarnaast zijn er een aantal imposante werken uit de jaren negentig waaronder een groot landschapswerk dat Appel maakte in zijn Toscaanse palazzo.

Appel was een berekenend en uiterst veelzijdig kunstenaar die zijn wereldberoemde stijl van intuïtieve emotie, van kinderlijke primitiviteit en anti-burgerlijkheid onuitputtelijk doorvoerde in zowel zijn schilderkunst als zijn experimenten daarbuiten.

Karel Appel. 1958-1996 laat zien dat Appels werk na CoBrA of na de jaren vijftig niet in herhaling verviel of zich afzonderde van de kunst om hem heen, maar juist volop in de wereld stond en steeds bleef verassen.

GALLERIE DELAIVE PRESENTEERT KAREL APPEL 1958 - 1996 : TE ZIEN VAN 2 T/M 31 MAART

SPIEGELGRACHT 23, 1017 JP AMSTERDAM THE NETHERLANDS

AFBEELDING VAN SCHILDERIJ VAN KAREL APPEL GETITELD: FIGUUR - OLIEVERF OP DOEK 81 X 65 CM