• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VS runnen geheime CIA-bases in Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 27 februari 2024 - WASHINGTON/KIEV/BOEDAPEST – De Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) beschikt over twaalf geheime bases in Oekraïne om het door oorlog verscheurde land en de VS te helpen inlichtingen uit Rusland te verzamelen, hebben goed geïnformeerde Amerikaanse bronnen onthuld. De krant The New York Times, die het verhaal voor het eerst naar buiten bracht, waarschuwde echter dat als de VS geen extra geld beschikbaar stelt voor de oorlogsinspanningen van Kiev tegen het binnenvallende Russische leger, de inlichtingenverzameling in gevaar zou kunnen komen. De onthullingen komen dagen nadat CIA-chef William Burns zijn tiende geheime bezoek aan Oekraïne bracht sinds het begin van de grootschalige invasie van Rusland, aldus bronnen.

The New York Timeskrant (NYT) meldde dat de samenwerking ongeveer een decernnium geleden begon, jaren voordat de grootschalige oorlog in 2022 uitbrak. “Het is tien jaar geleden begonnen”, meldde de NYT. De inlichtingenoperaties “behoren en beginnen onder drie zeer verschillende Amerikaanse presidenten, voortgezet door sleutelfiguren die vaak gedurfde risico’s namen”, schreef de krant.
"Het is tien jaar geleden begonnen," meldde de NYT. Het heeft Oekraïne, waarvan de inlichtingendiensten lange tijd werden gezien als door en door in het nauw gedreven door Rusland, getransformeerd tot een van de belangrijkste inlichtingenpartners van Washington tegen het Kremlin van tegenwoordig."

Washington zou onder de indruk zijn geweest van het feit dat Oekraïne gegevens onderschepte die volgens functionarissen de betrokkenheid van Rusland bij het neerhalen van een straalvliegtuig van Malaysia Airlines in 2014 aantoonden. De lijnvlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur werd volgens onderzoekers op 17 juli 2014 neergeschoten door Russische troepen terwijl deze boven Oost-Oekraïne vloog. Alle 283 passagiers en 15 bemanningsleden kwamen om. Naar verluidt hebben Oekraïners de Amerikanen geholpen bij het vervolgen van de Russische agenten die zich met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 bemoeiden.

Toch kwamen de onthullingen over de CIA-bases, die hun strategie langs de Russische grens hadden geplaatst, nadat een goed geïnformeerde veiligheidsbron aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant had verteld dat door de VS geleide strijdkrachten nauw betrokken zijn bij de oorlog van Oekraïne tegen Rusland.

CIA-agenten bleven zelfs in Oekraïne toen de Amerikaanse president Joe Biden de evacuatie van andere functionarissen beval. Die CIA-agenten bleven samenwerken met Oekraïne om Russische troepen af te weren. Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant vernam dat Amerikaanse speciale troepen en troepen uit andere landen ook ter plaatse zijn. Deze door de CIA gesteunde netwerken bestaan nog steeds en worden gebruikt om Oekraïne te helpen bij zijn oorlogsinspanningen, bevestigen verschillende bronnen nu.

Op basis van meer dan 200 interviews met functionarissen in de Verenigde Staten, Oekraïne en Europa concludeerde de NYT dat de CIA informatie aan Oekraïne heeft verstrekt voor "gerichte raketaanvallen, het volgen van Russische troepenbewegingen en het helpen ondersteunen van spionagenetwerken".

De operaties werden ondersteund door CIA-bases, waaronder een luisterpost in het bos en twaalf locaties die geheim worden gehouden maar langs de Russische grens liggen, melden functionarissen. De inlichtingen die zij verzamelden, zouden worden doorgegeven aan de Verenigde Staten. De CIA gebruikte haar operaties in Oekraïne om “een Oekraïense elite-commandomacht” op te leiden en werkte vervolgens aan het “reverse-engineeren” van buitgemaakte Russische technologie.

Toch werd verwacht dat de onthullingen verder zouden bijdragen aan het verhaal van Moskou dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten nauw betrokken waren bij de Maidan-revolutie van 2014. De pro-westerse demonstraties culmineerden in dodelijke botsingen tussen demonstranten en staatstroepen in de hoofdstad Kiev, en het uiteindelijk afzetten van de door Moskou gesteunde Oekraïense president Viktor Janoekovitsj.

Kort daarna annexeerde Rusland het Oekraïense schiereiland de Krim, begon actief de separatisten in Oost-Oekraïne te steunen, en lanceerde uiteindelijk in februari 2022 een grootschalige invasie.

Nu Donald Trump zich naar verwachting kandidaat zal stellen tegen Biden en meer dan 60 miljard dollar aan Amerikaanse hulp wordt tegengehouden door de Republikeinen in het Amerikaanse Congres, blijft het onduidelijk of en hoe lang de huidige CIA-operaties zullen voortduren.

Trump heeft gezegd dat hij de oorlog tussen Oekraïne en Rusland wil beëindigen, maar ook hij zal betrouwbare inlichtingen nodig hebben om dat mogelijk te maken.