• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hoop voor christen in de dodencel in Pakistan na rechtszaak

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 28 februari 2024 - ISLAMABAD – Een advocaat in Pakistan heeft zich hoopvol uitgesproken voor een jonge christelijke man die in de dodencel zit wegens ‘godslastering’ tegen de islam, nadat een rechtbank hem had vrijgesproken in een zaak die verband hield met hetzelfde vermeende incident. Noman Masih, 24, die jaren in de gevangenis heeft doorgebracht, werd “tweemaal illegaal aangeklaagd” wegens vermeende belediging van de islamitische profeet Mohammed, oordeelde de rechtbank in de stad Bahawalnagar, zeiden waarnemers van het proces.

De rechter Sarfaraz Ahmed voor de aanvullende zittingen van Bahawalnagar gaf op 20 februari mijn argumenten toe dat de zaak tegen mijn cliënt Noman Masih onder het principe van dubbel gevaar viel. [Dat] stelt duidelijk dat niemand vervolgd of gestraft kan worden”, zei zijn advocaat Lazar Allah Rakha in een verklaring. Zijn opmerkingen, woensdag verspreid door de Christian Daily International-Morning Star News, droegen bij aan de hoop onder gelovigen dat de christen op een dag vrijgelaten zal worden. Hij en zijn neef, Sunny Waqas, werden in 2019 gearresteerd nadat de politie een aanklacht tegen hen had ingediend op grond van sectie 295-C van de controversiële Pakistaanse wetgeving over godslastering.

Politieagenten beweerden dat Waqas "godslasterlijke" schetsen van de profeet Mohammed van de Islam had afgedrukt en ze aan anderen had laten zien. Waqas zou de politie hebben verteld dat zijn neef Noman Masih de afbeeldingen met hem had gedeeld. Wagas werd op borgtocht vrijgelaten, maar Mashin kreeg de doodstraf door ophanging in mei 2023 na een lang proces, hoewel aanklagers "geen bewijs konden leveren" tegen hem, zeiden Rakha en andere bronnen.

“De vrijspraak van 20 februari in de Bahawalnagar-zaak heeft de hoop gewekt dat het Hooggerechtshof van Lahore het beroep van Masih tegen het doodvonnis op grond van verdienste zal beoordelen en zijn vrijspraak zal gelasten”, zei Rakha.

“Ik ben er 1000 procent zeker van dat het Hooggerechtshof de veroordeling van Masih terzijde zal schuiven wanneer het de lacunes in het verhaal van de aanklager onderzoekt die de rechtbank had genegeerd”, voegde hij eraan toe. “Masih zal, als God het wil, zich binnenkort herenigen met zijn familie.”

Zijn zaak bracht bredere zorgen aan het licht over christenen en anderen die worden vastgehouden wegens godslastering in Pakistan, een streng islamitisch land.

“De beruchte godslasteringwetten van Pakistan worden vaak gebruikt om minderheidsgroepen aan te vallen, maar christenen worden onevenredig zwaar getroffen”, zegt de christelijke belangenorganisatie Open Doors in een recent rapport. “Inderdaad, ongeveer een kwart van alle beschuldigingen van godslastering is gericht tegen christenen, die slechts 1,8 procent van de bevolking uitmaken” van bijna 248 miljoen, voegde de groep eraan toe.

Pakistan staat op de zevende plaats op de jaarlijkse World Watch List van Open Doors van 50 landen, waar volgens het land christenen de meeste vervolging ondergaan, inclusief geweld.

“De verwoestende aanval op de christelijke gemeenschap in Jaranwala in augustus 2023 was een ontnuchterende herinnering aan de vijandige omgeving waarmee veel gelovigen in Pakistan worden geconfronteerd. De aanval op meer dan twintig kerken en bijna honderd huizen was een reactie op beschuldigingen dat twee gelovigen de Koran hadden ontheiligd”, aldus de groep.

Pakistan staat onder internationale druk om de blasfemiewetgeving ongedaan te maken, die volgens critici heeft bijgedragen aan een sfeer van haat jegens niet-moslimminderheden, waaronder christenen

ZIJN WANHOPIGE OUDERS HOUDEN EEN FOT VAN HUN TOT OPHANGING VEROORDEELDE  24-JAAR OUDE ZOON OMHOOG...