• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Uitgeverij Kluitman viert 75 jaar jubileum serie De Kameleon

  ALKMAAR – De bekendste tweeling van Nederland wordt 75 jaar! Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat het eerste Kameleon-boek: De schippers van de Kameleon, geschreven door H. de Roos, verscheen. Uitgeverij Kluitman viert dat met een speciale jubileumuitgave van dit boek, die komende zomer verschijnt. Het boek wordt een luxe-editie met goudfolie op de cover en zal vele extra’s bevatten, zoals een lexicon, een quiz en een fotokatern in kleur. Verder bevat het boek informatie over de auteur(s), illustratoren en de extra bewerkingen, zoals de films en musicals, en archiefmateriaal.

Het 75-jarig jubileum en de verschijning van deze jubileumuitgave wordt gevierd met een feestelijke presentatie in het Kameleondorp in Terherne. Maar dat is nog niet alles: Kluitman en het Kameleondorp zetten dit jaar ook de grootste Kameleon-fan in het zonnetje! Niet alleen krijgt deze allergrootste Hielke & Sietse-fan een plekje in het jubileumboek, hij of zij ontvangt ook nog eens een fantastisch Kameleon-prijzenpakket én wordt met drie vrienden in de watten gelegd in het Kameleondorp in Terherne.

Hielke en Sietse zijn de tweeling van smid Klinkhamer. Hun dorp Lenten ligt aan een groot meer en de jongens kijken vaak verlangend naar alle mooie boten die er rondvaren. Ze zouden het liefst zelf een boot willen hebben, maar dat zit er helaas niet in. Toch worden ze op een dag zomaar de bezitters van een oude boot. Ze kunnen er alleen niet veel mee. Dan wordt het dorp getroffen door een windhoos, waardoor hun buurman, de dokter, met zijn auto in de sloot belandt. Gelukkig weet Sietse hem te redden.

Als dank mag de tweeling de motor uit het autowrak slopen en die monteren ze in hun boot. Nu hebben Hielke en Sietse een eigen boot mét een sterke motor. Hier kunnen ze nog veel avonturen mee beleven.

Hotze de Roos begon zijn carrière als timmerman. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog schreef hij de verhalen op die hij op zijn werk hoorde en verwerkte ze in 1948 in een boek genaamd ‘Sietse en Hielke, de belhamels van de dorpssmid’.

Uitgeverij Kluitman uit Alkmaar had wel interesse in dit verhaal over twee ondeugende jongens en veranderde de titel in De schippers van de Kameleon. En zo kwam in 1949 het eerste deel uit van een van de meest populaire jeugdseries van Nederland.

In de jaren daarna zou De Roos nog 59 Kameleon-avonturen schrijven. Vele miljoenen exemplaren gingen over de toonbank. In 1991 is Hotze de Roos op 81-jarige leeftijd in zijn woonplaats Krommenie overleden. Elk jaar wordt nog de Hotze de Roosprijs uitgereikt aan een debuterende kinderboekenschrijver.

Boek: Speciale Jubileumuitgave De Kameleon

Auteur: HOTZE DE ROOS

Uitgeverij KLUITMAN

De jubileumuitgave van De schippers van de Kameleon zal in de zomer van 2024 verschijnen.