• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Wetenschappers zoeken met protonen geheimen van het heelal

  WORTHY NIEUWS/DE COUTUREKRANT - 30 maart - GENÈVE/BOEDAPEST – De grootste en krachtigste deeltjesversneller ter wereld zal op 8 april protonen tegen elkaar slaan, de dag waarop miljoenen mensen in heel Amerika hopen een glimp op te vangen van één van de grootste zonsverduisteringen in decennia. Wetenschappers die God niet als mogelijkheid noemen, zeggen dat ze willen zoeken naar de "onzichtbare deeltjes" die "in het geheim ons universum aandrijven".

Hun theorieën opperden 17 verschillende deeltjesgroepen en de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek, of CERN, heeft het bestaan van één geclaimd door gebruik te maken van de Large Hadron Collider (LHC) in 2012. De versneller bevindt zich 91 meter onder de grond op de grens van Frankrijk en Zwitserland en ging voor het eerst live op 10 september 2008.

Wetenschappers begonnen voorbereidende tests door miljarden protonen rond de ring van supergeleidende magneten van de LHC te sturen om hun energie te vergroten en ervoor te zorgen dat de machine van 4 miljard dollar het geld waard was en in werkende staat verkeerde. Op 8 april wil CERN ze met bijna ‘de snelheid van het licht’ door een 27,3 kilometer lange tunnel schieten om omstandigheden te ‘recreëren’ een seconde na wat zij beweren ‘de oerknal’ te zijn waarmee het universum naar verluidt is begonnen.

De Bijbel zegt: “In het begin schiep God de hemel en de aarde.” Wetenschappers die God niet als mogelijkheid noemen, zeggen dat ze willen zoeken naar de "onzichtbare deeltjes" die "in het geheim ons universum aandrijven."

Wetenschappers erkennen dat de vraag “Wat kwam er vóór de oerknal?” buiten het domein van de wetenschap valt.

CERN is er echter van overtuigd dat een “enorm krachtige ontstaansgeschiedenis van ruimte-tijd” materie en energie naar buiten heeft doen wankelen, gedurende miljarden jaren wat heeft geleid tot de huidige toestand van het universum, inclusief de aarde.

Toch verliep het tot nu toe niet allemaal volgens plan om hun stelling te bewijzen. Op 8 maart wachtten teams van over de hele wereld in het ondergrondse laboratorium buiten Genève, Zwitserland, om een glimp op te vangen van de stralen die in de LHC-ring cirkelden.

De ronde vorm zou meer tijd mogelijk maken om de deeltjesbundel te versnellen, zodat hogere energie kan worden bereikt, aldus experts. Maar de inspanningen van deze maand bewezen dat het traject van de straal niet klopte. .

Maar na wat aan de mechanica te hebben gesleuteld, keek het team “met verwondering toe” hoe de straal in minder dan 20 minuten rondcirkelde. En op volle kracht zullen biljoenen protonen 11.245 keer per seconde rond de LHC-versnellerring racen en slechts 11 kilometer per uur minder reizen dan de snelheid van het licht, aldus de organisatoren.

Het experiment van 8 april komt terwijl bovengronds  massa's mensen in 15 staten kriskras door de Verenigde Staten het beste zicht krijgen op een zeldzaam spektakel: ze zullen zich in het "pad van een eclipse" bevinden - een 185 kilometer brede zone waar de maan de middagzon 2 tot 4 minuten volledig zal blokkeren.

Toch waarschuwden wetenschappers al dat er veel meer geld nodig is om de mysteries van het universum op te lossen: ze dienden voorstellen in voor een nieuwe atoomkraker ter waarde van 21 miljard dollar. Europese landen die volwaardig lid zijn van CERN en andere landen, zoals de Verenigde Staten en Japan, worden gevraagd de rekening te delen.

De Future Circular Collider (FCC) wordt een cirkelvormige tunnel van 91 kilometer lang, diep onder de grond begraven bij de Zwitsers-Franse grens. Dat is drie keer zo groot als de 26,7 kilometer lange Large Hadron Collider op dezelfde locatie.

Het Higgsdeeltje, ook wel bekend als het ‘Goddeeltje’, werd daar voor het eerst ontdekt in 2012, beweren wetenschappers.