• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël laat 700 tot 800 honderd Palestijnen vrij voor 40 gijzelaars

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 1 aprl 2024 - JERUZALEM – Israël heeft ermee ingestemd “zo’n 700 tot 800 Palestijnse gevangenen” vrij te laten in ruil voor 40 gijzelaars als onderdeel van een tijdelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook, zeiden verschillende Israëlische bronnen woensdag.

Vorige week citeerde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant functionarissen die bleken meer te weten over gesprekken hierover zeiden dat Israël “een staakt-het-vuren van zes weken aanbood” tijdens de uitwisselingen van gevangenen met Hamas, dat Israëliërs vasthoudt.

Tijdens bemiddelende gesprekken stemde Israël in met een door de VS voorgesteld compromis over het aantal Palestijnse gevangenen dat zou worden vrijgelaten,meldden Israëlische media. Hamas zou de bemiddelaars naar verluidt hebben geïnformeerd dat het zijn oorspronkelijke standpunt van een staakt-het-vuren zou handhaven “inclusief de terugtrekking van het Israëlische leger uit de Gazastrook.”

De groep die door Israël als een terroristische organisatie wordt beschouwd, eist ook de terugkeer van de Palestijnen naar hun huizen en het uitwisselen van gevangenen, heeft Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant kunnen vaststellen.

Het was onwaarschijnlijk dat Israël nu zou instemmen met de terugtrekking van de Israëlische strijdkrachten (IDF) uit Gaza. De Israëlische regering zegt dat zij de vernietiging van Hamas nastreeft, omdat zij op 7 oktober na eerdere aanvallen in Israël 1.200 mensen heeft afgeslacht.

Volgens Israëlische autoriteiten zijn ook ongeveer 253 mensen ontvoerd, van wie 134 gijzelaars die nog steeds door Hamas worden vastgehouden. Zonder de gruweldaden te noemen, eiste Hamas “om de agressie tegen onze mensen in Gaza te stoppen en hen hulp en bijstand te bieden."  Ze benadrukten ook “de terugkeer van de verdrevenen naar hun huizen en de terugtrekking van de bezettingsmacht uit de sector.”

Israël zegt dat veel hulpgoederen door Hamas zijn buitgemaakt of tegen hoge prijzen op de markt zijn verkocht, waardoor zware ontberingen zijn veroorzaakt.

Hamas zei dat haar eisen deel uitmaken van een "alomvattend kader" van "principes en grondslagen die noodzakelijk worden geacht voor een overeenkomst". Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid beweert dat er meer dan 31.000 Palestijnen zijn gedood sinds Israël zijn oorlog tegen Hamas begon, maar deze cijfers zijn niet onafhankelijk geverifieerd.

Beide partijen staan onder druk om tot een akkoord te komen nadat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maandag voor het eerst een resolutie heeft aangenomen waarin wordt opgeroepen tot “een onmiddellijk staakt-het-vuren” in Gaza.

De Verenigde Staten veranderden hun standpunt en onthielden zich van stemming, wat leidde tot een boze reactie van Israël, dat ook een bezoek op hoog niveau aan Washington annuleerde.