• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Politie: ‘Zesdeklasser gedood bij schietpartij op Finse school’

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 2 april 2024 - HELSINKI – Een kind is omgekomen en twee andere kinderen zijn ernstig gewond geraakt bij een schietpartij op een school in Finland, uitgevoerd door een minderjarige, aldus de politie. De 12-jarige verdachte werd in hechtenis genomen nadat drie andere 12-jarigen waren neergeschoten op de Viertola-school in de stad ten noorden van de hoofdstad Helsinki, bevestigden de autoriteiten.

Minister van Onderwijs Anna-Maja Henriksson barstte in tranen uit toen ze uren na de aanval met de media sprak in een land waar wapengeweld onder jongeren zeldzaam voorkomt. De kinderen waren net terug van de paasvakantie toen het bloedvergieten dinsdag vroeg begon. “Eén twaalfjarig kind zal nooit meer van school naar huis terugkeren”, legde de minister uit.
Volgens de politie raakten er aanvankelijk drie gewond maar één van hen overleed al snel.

De verdachte rende weg zodra de politie arriveerde en werd uiteindelijk "op een kalme manier" aangehouden in het noordelijke Siltamaki-district van Helsinki om 09:58 uur, volgens de recherche. De arrestatie van de jongen vond zonder verder geweld plaats in de buitenwijk Siltamaki in Helsinki, 4 kilometer ten zuiden van de Viertola-school in het district Vantaa, voegde de politie eraan toe.

Op een video gemaakt vanuit een passerende auto was te zien dat de verdachte vastzat langs een weg in de omgeving. Het was niet meteen duidelijk wat de verdachte ertoe bracht dinsdag vroeg het vuur te openen in een klaslokaal.

Kinderen jonger dan 15 jaar zijn in Finland niet strafrechtelijk aansprakelijk. De verdachte is niet in voorlopige hechtenis genomen en zal na verder verhoor onder de hoede van de sociale dienst worden geplaatst, melden bronnen die bekend zijn met de zaak.

De verdachte zou gebruik hebben gemaakt van een wapen dat in licentie was gegeven aan een naast familielid. Wapenbezit is wijdverbreid in Finland, en kinderen ouder dan 15 jaar kunnen een vergunning krijgen om de vuurwapens van anderen te gebruiken. De vele vuurwapens zijn deels in verband gebracht met een sterke militaire traditie in het Scandinavische land, dat een grens van 1.340 kilometer deelt met Rusland.

Bezorgd over een mogelijke gewapende confrontatie met Rusland sloot Finland zich in april 2023 aan bij de militaire alliantie van de NAVO, iets meer dan een jaar nadat Moskou Oekraïne was binnengevallen.

Finland kent al lange tijd een van de hoogste moordcijfers in West-Europa, maar experts zeggen dat bij deze gevallen, die vaak verband houden met alcohol of huiselijk geweld, meestal messen in plaats van wapens betrokken zijn.

ÉÉN VAN DE VERSCHRIKKELIJKSTE NACHTMERRIES VOOR OUDERS DIE DACHTEN DAT HUN KIND(EREN) VEILIG OP SCHOOL ZATEN ...

ALS ZOIETS GEBEURT EN ZELFS ALS JOUW KIND ONGEDEERD ER UIT ZOU KOMEN BLIJFT DIT IEDEREEN NOG JAREN ACHTERVOLGEN ...