• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VS gaan tientallen landen helpen pandemieën te voorkomen

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 20 april 2024 - WASHINGTON – De regering van de Amerikaanse president Joe Biden zegt dat het 50 landen zal helpen bij het identificeren van en reageren op infectieziekten om “pandemieën” zoals de COVID-19-uitbraak te voorkomen die het leven in een groot deel van de wereld heeft lam gelegd. Biden zei dat federale functionarissen met de landen zullen samenwerken om betere tests, surveillance, communicatie en paraatheid voor pandemieën te ontwikkelen om ‘effectief te kunnen reageren op biologische bedreigingen, waar deze zich ook voordoen’.

Amerikaanse overheidsfunctionarissen zullen steun bieden in de landen, waarvan de meeste zich in Afrika en Azië bevinden, als onderdeel van een strategie om “biologische dreigingen te voorkomen, op te sporen en er effectief op te reageren, waar ze zich ook voordoen”, voegde Biden eraan toe in een verklaring gecontroleerd door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

"Wereldwijde gezondheidsbeveiliging is nationale veiligheid en het CDC is er trots op dat het zijn expertise kan inbrengen.De Global Health Security Strategy, zei de president, heeft tot doel mensen wereldwijd te beschermen en “zal de Verenigde Staten op dit kritieke moment sterker, veiliger en gezonder maken dan ooit tevoren.” De strategie wordt aangekondigd sinds landen moeite hebben om tot een wereldwijd akkoord te komen over de reacties op toekomstige pandemieën. Critici zeggen dat deze akkoorden uiteindelijk zullen leiden tot meer controle van de overheid over de levens van mensen.

Vier jaar na de pandemie van het coronavirus dringen autoriteiten aan op de ondertekening van een pandemieverdrag door alle 194 leden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De gesprekken over het verdrag zijn aan de gang, maar kritische parlementariërs, ook in landen als de Verenigde Staten en Nederland, hebben zich afgevraagd of dit zal betekenen dat de soevereiniteit verloren gaat en meer middelen worden gedeeld met armere landen, waaronder landen met autocratische, door corruptie geteisterde regimes.

Toch wordt verwacht dat er volgende maand in Genève, Zwitserland, overeenstemming zal worden bereikt over een definitieve tekst. Deze is bedoeld als een juridisch bindend verdrag dat landen verplicht pandemische dreigingen in de gaten te houden en wetenschappelijke bevindingen te delen. Maar naast de kwestie van het overdragen van de controle aan de WHO, zijn er ook belangrijke geschillen gerezen over de verdeling van de vaccins en de overdracht van de technologie die wordt gebruikt om de injecties te ontwikkelen.

Voorstanders van het akkoord zeggen dat er weinig gevolgen zullen zijn voor landen die ervoor kiezen zich niet aan het verdrag te houden.

De VS zullen doorgaan met hun mondiale gezondheidsstrategie om toekomstige pandemieën te voorkomen, ongeacht een pandemisch verdrag, vertelde een hoge regeringsfunctionaris maandag aan verslaggevers.

Verschillende Amerikaanse overheidsinstanties – waaronder het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Centers for Disease Control and Prevention, Health and Human Services, en het US Agency for International Development, of USAID – zullen landen ‘helpen hun reactie op infectieziekten te verfijnen’, aldus bronnen.

Amerikaanse functionarissen die meer gecoördineerde reacties verdedigen, zeggen dat gezondheidszorgsystemen over de hele wereld overweldigd zijn door COVID-19 en andere noodsituaties op gezondheidsgebied, zoals het veel dodelijkere Ebola-virus, evenals malaria en mpox. De nieuwe strategie zal landen helpen hun agentschappen opnieuw op te bouwen, aldus het Amerikaanse agentschap Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

“Wereldwijde gezondheidszorg is nationale veiligheid, en de CDC is er trots op haar expertise, investeringen en snelle respons bij te dragen om de gezondheid en veiligheid van het Amerikaanse volk en de wereld te beschermen”, voegde Mandy Cohen, directeur van de CDC, toe in gepubliceerde commentaren.

Ambtenaren zeggen dat de regering-Biden landen als Congo al steunt met haar reactie op een uitbraak van het mpox-virus, onder meer met vaccinaties.

Mpox, een virus uit dezelfde familie als het virus dat pokken veroorzaakt, veroorzaakt pijnlijke huidlaesies.

De WHO heeft mpox in 2022 tot een mondiale noodsituatie uitgeroepen en tot nu toe zijn er meer dan 91.000 gevallen in 100 landen voorgekomen.
Het Witte Huis heeft de namen vrijgegeven van de landen die deelnemen aan de anti-mpox-inspanningen, en Biden-functionarissen zeggen dat ze ernaar streven om tegen het einde van het jaar 100 landen het programma te laten volgen.

De VS hebben miljarden dollars besteed aan hun gezondheidsinspanningen, inclusief geld dat is ingezameld via particuliere donaties.

President Biden, een democraat, vraagt in zijn jaarlijkse begrotingsvoorstel aan het Amerikaanse Congres ook om 1,2 miljard dollar voor mondiale inspanningen op het gebied van de veiligheid van de gezondheid, hoewel het onduidelijk bleef of voldoende parlementariërs dit in een verkiezingsjaar zouden steunen.