• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Jonge man, vermoedelijk Israëlische gijzelaar, gevonden in graf

LibmanWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 3 MEI 2024 - JERUZALEM  – Vrijdag werd een foto gedeeld van de vermoorde Elyakim Shlomo Libman, van wie eerder werd aangenomen dat hij een van de Israëlische gijzelaars was die door Hamas werden vastgehouden. De menselijke resten van de jongeman werden gevonden in het graf van een vrouw die op 7 oktober werd vermoord, zei zijn familie vrijdag.

Zij behoorden tot de ongeveer 1.200 mensen die door Hamas in Israël werden afgeslacht op wat bekend werd als de ‘Black Sabbath’.


Honderden werden op die zaterdag 7 oktober door Hamas-strijders gegijzeld tijdens wat de Israëlische regering beschouwde als de ergste wreedheden tegen Joden sinds de Holocaust, ook wel bekend als de Shoah. Hamas en geassocieerde terreurgroepen hielden vrijdag nog steeds ongeveer 133 gijzelaars vast, hoewel gevreesd wordt voor tientallen doden, aldus Israëlische bronnen.

Libman, 23, zal herinnerd worden als de toegewijde bewaker op het Nova Music Festival toen hij verschillende mensen redde van het bloedbad van Hamas, lieten Israëli's weten. Terwijl Hamas-strijders velen verkrachtten, martelden en doodden, slaagde hij er naar verluidt nog steeds in om verschillende festivalgangers in veiligheid te brengen. Libman ging toen voor de laatste keer terug om zijn leven te riskeren om anderen te redden.

Hij is nooit meer teruggekomen.

Het bleef vrijdag onduidelijk hoe zijn lichaam in het graf in Gush Dan terechtkwam, ook wel bekend als het grootstedelijk gebied van Tel Aviv.

Het Israëlische leger (IDF) bevestigde de ontdekking en zei dat het IDF en het National Institute of Forensic Medicine het graf hadden onderzocht. Autoriteiten legden uit dat zijn menselijke resten zijn ontdekt in de buurt van een vrouw die samen met hem werd vermoord  “op de parkeerplaats van Reim”, dicht bij de grens met Gaza.

ZAKA, de belangrijkste niet-gouvernementele reddings- en herstelgroep van Israël, opende de afgelopen weken tientallen graven totdat ze DNA vonden uit een deel van Libmans mond in het graf in het Gush Dan-gebied, meldden Israëlische media.

De gruwelijke ontdekking was het gevolg van de toegenomen druk op de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om in ieder geval de overgebleven gijzelaars naar huis te brengen na verschillende anti-regeringsdemonstraties.

Hamas kreeg deze week van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken te horen dat ze het nieuwste voorstel voor een staakt-het-vuren met Israël moesten accepteren, waardoor gijzelaars zouden worden vrijgelaten en de bijna zeven maanden durende oorlog in Gaza zou worden onderbroken.

Blinken benadrukte in Israël dat de “tijd nu is” voor een akkoord, maar er bleven twijfels bestaan of de deal uiteindelijk een einde zou maken aan het Israëlische offensief, zoals Hamas heeft geëist.

Israël zegt dat het de terroristische groep Hamas wil “uitroeien” om verdere tragedies, waarbij Libman en vele anderen om het leven zijn gebracht, te voorkomen.