• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Indonesië beveelt duizenden te verhuizen na vulkaanuitbarsting

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 3 mei 2024 - JAKARTA – De Indonesische regering heeft vrijdag besloten dat bijna 10.000 inwoners permanent zullen worden verplaatst nadat de enorme uitbarstingen van de Ruang-vulkaan de lijdensweg van de burgers, waarondern ook  christenen, hebben vergroot. Rook, lava en vulkanische gassen begonnen medio april uit de vurige, 725 meter hoge berg Ruang op het eiland Ruang in de provincie Noord-Sulawesi te spuiten, en vormden een groeiende bedreiging voor de lokale bevolking en het luchtverkeer.

Christenen vertelden Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant dat ze bezorgd zijn over de impact van de situatie op kerken. Hoewel Indonesië de grootste moslimnatie ter wereld is, zijn er in het gebied minstens drie pinksterkerken van de Gereja Pantekosta di Indonesia, oftewel ‘Pinksterkerk in Indonesië’ (GOdI), heeft Worthy News&Nieuwspartner geconstateerd. Christenen vertelden ook aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant  dat ze gebedsdiensten hielden na de vulkaanuitbarstingen in een land waar gelovigen ook vervolgingen door moslimextremisten meldden in verschillende gebieden.


Deze week vonden opnieuw vulkanische explosies plaats in de noord-centrale regio van het uitgestrekte Indonesië, wat leidde tot evacuaties en luchthavensluitingen vanwege bezorgdheid over de omwonenden en het luchtverkeer in het gebied. Getuigen zeiden dat de berg Ruang dinsdag drie keer uitbarstte, waardoor lava en aswolken kilometers de lucht in werden gestuurd. De uitbarstingen hebben ertoe geleid dat het Indonesische vulkanologiebureau PVMBG de allerhoogste waarschuwing heeft afgegeven, waarin staat dat “het in de oceaan storten van vulkanisch materiaal” tot een tsunami kan leiden.

Eén van de mensen die de wanhoop nabij zijn is Antelmus Paulus, 67, nadat een uitbarsting op dinsdag zijn huis op het nabijgelegen eiland Tagulandang onbewoonbaar maakte en de autoriteiten er toe aanzette om meer dan 12.000 mensen te evacueren.

Zijn huis met zinken dak, ongeveer 7 kilometer van de vulkaan, werd zwaar beschadigd door het weggeslingerde vulkaanmateriaal. “Er werden compplete rotsen uitgespuwd (door de vulkaan); het duurde minstens drie uur”, vertelde hij aan persbureau Reuters in een commentaar gedeeld met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.  “Ik heb nu geen plek meer om te wonen”, voegde hij eraan toe terwijl hij wachtte op de evacuatie.

Indonesië is een archipel met 270 miljoen inwoners, die gevoelig is voor aardbevingen en vulkanische activiteit door de ligging langs de “Ring van Vuur”, een boog van vulkanen en breuklijnen die het bekken van de Stille Oceaan omcirkelen.

Tientallen mensen zijn gedood en veel mensen raakten gewond bij vulkaanuitbarstingen in de afgelopen maanden, de meesten van hen toen de Indonesische Mount Merapi uitbarstte in december. Eén van de dodelijkste vulkaanuitbarstingen in de recente geschiedenis vond plaats in 2010, toen uitbarstingen op de berg Merapi op het eiland Java ongeveer 353 mensen het leven kostten.