• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël vijfde op Eurovisie, Zwitserland wint

golanWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 12 mei 2024 - MALMÖ, ZWEDEN – Kijkers uit meer dan 140 landen besloten dat Israël vijfde werd op het Eurovisie Songfestival, terwijl Zwitserland het grootste op televisie uitgezonden songfestival ter wereld won, gehouden in de Zweedse stad Malmö. De uitkomst van het 68e Eurovisie Songfestival van zaterdag kwam na dagen van drama buiten het podium en anti-Israëlische protesten over de Israëlische oorlog tegen Hamas in Gaza, die de muzikale viering hebben overschaduwd.

Dat Israël in de top vijf van de 25 landen eindigde tijdens de grote finale van het Eurovisie Songfestival, werd door Israëlische aanhangers als een wonder gezien in een tijd waarin het stemmen sterk gepolitiseerd werd.

Maar experts zeiden dat de 20-jarige Israëlische artiest Eden Golan een geweldige uitvoering neerzette  van ‘Hurricane’, het nummer dat ze moest veranderen nadat werd geoordeeld dat haar nummer ‘October Rain’ verwees naar het bloedbad van 7 oktober door Hamas van sommigen. 1.200 mensen in Israël. Toen ze het podium betrad, klonk er gejuich en gejoel terwijl duizenden toekeken hoe Golan de Joodse natie vertegenwoordigde na rellen buiten het gebouw.

Voordat ze ging zingen voor een geschat televisiepubliek van 180 miljoen mensen, moedigde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu Golan aan om de protesten te negeren. “Je doet niet alleen op een trotse en zeer indrukwekkende manier mee aan het Eurovisie Songfestival, maar je concurreert met succes in het licht van een lelijke golf van antisemitisme – en je komt daartegen op en vertegenwoordigt de staat Israël met grote eer. ' voegde Netanyahu toe in een videoboodschap.

De premier zei tegen Golan: “Wees gezegend en weet dat wanneer zij u uitjouwen, wij u aanmoedigen.”

Hij sprak terwijl duizenden pro-Palestijnse demonstranten, waaronder klimaatactiviste Greta Thunberg, buiten de locatie protesteerden tegen de deelname van de Golan.
Thunberg werd zaterdag gearresteerd toen het pro-Palestijnse protest uitmondde in een rel buiten het songfestivallocatie, waar ze protesteerde tegen de deelname van de Israëlische zangeres Golan.

“Ik ben hier om te laten zien dat we het schandalig en onvergeeflijk vinden dat het Eurovisie Songfestival Israël laat deelnemen terwijl het een genocide pleegt”, zei Thunberg tegen verslaggevers. Ze ging niet in op de wreedheden van Hamas die de oorlog veroorzaakten.

Uiteindelijk werd de trofée van het jaarlijkse Eurovisie-extravaganza dit jaar in de Malmö Arena overhandigd aan de Zwitser Nemo voor zijn nummer The Code. 'Nemo, 24, is de eerste zelfbenoemde “non-binaire” wedstrijdwinnaar die zichzelf promoot als een “veilige haven” voor de LGBTQ+-gemeenschap.

Nadat de allerlaatste stemming was binnengekomen, kreeg zijn nummer 'The Code' 591 punten van de professionele jury en via televoting.

Kroatië eindigde als tweede met “Rim Tim Tagi Dim” van Baby Lasagna en behaalde 547 punten.

En het door oorlog verscheurde Oekraïne eindigde op de derde plaats dankzij Alyona Alyona & Jerry Heil met hun nummer “Teresa & Maria” op 453 punten.

Israël werd 5e met 375 punten, zo bleek uit de resultaten.

Nederland werd gediskwalificeerd nadat zanger Joost Klein een vermeende woordenwisseling had gehad met een vrouwelijk lid van de productieploeg van de European Broadcasting Union (EBU), die het Eurovisie Songfestival organiseert.

Klein was ook onder druk komen te staan nadat hij de Israëlische zangeres leek te intimideren tijdens een persconferentie.Toen een Poolse journalist aan Golan vroeg of ze van mening was dat “haar aanwezigheid bij de wedstrijd de andere acts en de aanwezige fans in gevaar zou kunnen brengen”, kwam de presentator tussenbeide en zei dat ze de vraag niet hoefde te beantwoorden als ze dat niet wilde.   "Waarom niet?" kwam Klein tussenbeide, die naast haar zat, met een Nederlandse vlag over zijn hoofd gedrapeerd.

“Ik denk dat we hier allemaal om één reden zijn, en maar om één reden… En ik denk dat de EBU alle veiligheidsmaatregelen neemt om van dit een veilige en verenigde plek voor iedereen te maken. Dus ik denk dat het voor iedereen veilig is. Anders zouden we hier niet zijn’, zei Golan, wat aanleiding gaf tot gejuich en luid applaus.

Golan werd in het middelpunt geplaatst van de internationale controverse rond de oorlog in Israël. Ze werd zwaar beveiligd en kreeg naar verluidt van de beveiliging het bevel om uit veiligheidsoverwegingen in haar hotelkamer te blijven als ze niet optrad.

Maar nu Israël in de top 5 van het Eurovisie Songfestival eindigde, had ze redenen om feest te vieren in een tijd waarin haar land voor aanzienlijke militaire uitdagingen stond.