• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Chinese ‘vlaggenpolitie’ in Hongarije; Premier ‘buigt voor dictator’

vlagWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 13 mei 2024 - BOEDAPEST – De machtige premier van Hongarije heeft tijdens het bezoek van de Chinese president Xi Jinping vorige week een regeringsbesluit verdedigd om vlaggen van Tibet, Taiwan en zelfs de Europese Unie op belangrijke locaties in Boedapest te verbieden. Viktor Orbán bevestigde dat “het inderdaad niet was toegestaan om zo’n vlag op te hangen aangezien dit een oud geschil is", ondanks boze reacties van de oppositie. Hij zei: “Een paar jaar geleden, toen de Chinese premier hier was, bespraken we dit in het Hongaarse parlement”, verwijzend naar soortgelijke vlagmaatregelen destijds.

“We hebben het standpunt van de Hongaarse regering duidelijk gemaakt: Hongarije kent vrijheid van meningsuiting en vergadering. Degenen die hier als onze gasten komen, hebben er echter recht op om als zodanig behandeld te worden. Deze twee rechten moeten dus op één lijn worden gebracht, zodat we geen activiteiten en evenementen toestaan die het bezoek van onze gasten die naar Hongarije komen en met respect worden ontvangen, zouden verminderen”, voegde Orbán eraan toe.

Hij benadrukte dat het “respectloos zou zijn en de nationale veiligheidsbelangen van Hongarije zou schaden” als hij dit beleid zou veranderen. Orbán sprak nadat verschillende Hongaarse oppositiepolitici en activisten Xi probeerden te herinneren aan gerapporteerde misstanden, zoals de gewelddadige annexatie van Tibet door China in 1951.
De Tibetaanse vlag van de voorzitter van de Tibetaanse Hulporganisatie werd binnen enkele minuten door Chinese activisten bedekt met een Chinese vlag op de Gellértheuvel in Boedapest, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. 

Márton Tompos, de vice-president van de oppositiepartij Momentum, wilde een EU-vlag in de hoofdstad planten, maar hij werd tegengehouden door Chinese ‘vrijwilligers’ die rode honkbalpetten droegen, constateerde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant uit beelden. Thímea Szabó, de covoorzitter van Párbeszéd A Zöldek Pártja (Dioloog-De Groene Partij), hing een Tibetaanse vlag aan het raam van haar kantoor in Boedapest en zei dat ze “bedreigingen” ontving van parlementsvoorzitter László Kövér en de geheime dienst.

Een Taiwanese vlag was ook niet welkom, aangezien Orbán zei dat hij een ‘één China’-beleid steunt, waarbij Peking heeft gedreigd het democratisch geregeerde eiland op een dag te annexeren, indien nodig met geweld.

Ook Hongaarse politici en activisten van de oppositie werden op afstand gehouden toen iemand verkleed was als het stripfiguur Winnie de Poeh, de fictieve antropomorfe teddybeer gemaakt door de Engelse auteur A.A. Milne, terwijl anderen ballonnen vasthielden met de gele lachende beer. Winnie de Poeh is in China verboden nadat activisten op sociale media hem vergeleken met beelden van Xi.

De Chinese ‘vrijwilligers’ die door critici werden omschreven als ‘agenten en loyale soldaten’ van de Chinese Communistische Partij mochten dichter bij de route van de autocolonne werden toegelaten door politie en veiligheidstroepen, stelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant  vast.

“Stel je eens voor wat er zou gebeuren als niet Chinese geheim agenten met rode petten, maar bijvoorbeeld Amerikanen met blauwe petten Hongaarse burgers zouden aanvallen in de straten van Boedapest. Wat voor campagne zou Orbán dan hebben gelanceerd?” zei Szabó. “Naar onze mening mogen burgers van welk ander land dan ook Hongaarse burgers niet lastigvallen vanwege het tone n van een Unie- of Tibetaanse vlag binnen onze grenzen of tijdens enig vreedzaam protest”, voegde ze eraan toe.

Orbán wierp tegen: ‘Protesteren is ook toegestaan, net zoals het verwelkomen van de Chinese president is toegestaan. Maar de twee moeten heel goed van elkaar gescheiden worden in de ruimte, zodat er vrijheid van vergadering is, en we zorgen er ook voor dat onze gast wordt behandeld zoals hij zou moeten worden behandeld.”

Hij is blij dat Hongarije achttien overeenkomsten met China heeft ondertekend, variërend van infrastructuur, zoals een spoorverbinding tussen Belgrado en Boedapest, tot kernenergie. Ondanks bezorgdheid over het milieu bouwt één van de meest prominente investeerders, CATL, een batterijfabriek ter waarde van 7,3 miljard euro ($7,86 miljard) in Debrecen. En de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen BYD zei eind vorig jaar dat het zijn eerste Europese fabriek in het zuiden van Szeged bouwde.

Hoewel de regering van Orbán een secretariaat heeft voor vervolgde christenen, werd het onderwerp niet genoemd in de openbare discussies tussen de twee leiders, ondanks zorgen over hun benarde situatie in het door de communisten bestuurde China. De Hongaarse oppositie merkte ook op dat Hongarije de zesde “strategische partner van China werd, na Pakistan, Venezuela, Wit-Rusland, Ethiopië en Oezbekistan.

Politici van de oppositie suggereerden dat Hongarije opnieuw “een strategische partner” zou worden van de Europese Unie, de militaire alliantie van de NAVO, Japan, Taiwan, Zuid-Korea of de VS. Ze zeggen echter dat Orbán, met miljarden die Brussel heeft ingehouden aan EU-financiering na corruptieschandalen en hardhandig optreden tegen kritische media, op zoek gaat naar miljarden uit het Oosten. Ze vrezen ook meer Chinese propaganda nadat er uitgebreide overeenkomsten zijn getekend tussen de Hongaarse publieke media en de Chinese staatsmedia.

Orbán, die ondanks hevige tegenstand hoopt ooit een Chinese universiteit in Boedapest te zien, zei dat Hongarije zijn soevereiniteit handhaaft.
Hij is niet bang dat de Chinese ‘vrijwilligers’ en binnenkort de Chinese politie die door de straten patrouilleert vanwege de verwachte toestroom van Chinese toeristen de diaspora zouden kunnen intimideren.

“We hebben het beste nationale veiligheidssysteem van heel Europa, zowel qua technologie als qua personeel”, benadrukte hij. Xi’s bezoek van 8 tot 10 mei aan Hongarije vormde het sluitstuk van zijn reis naar Europa, inclusief Frankrijk en Servië, de zuiderbuur van Hongarije.