• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

‘Gewapende indringer bij Georgia University eist 1 dode'

uWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 mei 2024 - ATLANTA, VS – Een student aan de Kennesaw State University (KSU) in de Amerikaanse staat Georgia is zaterdag doodgeschoten door een ‘gewapende indringer’ op de campus die sindsdien is vastgehouden, zeiden de autoriteiten.De studente werd rond 16.00 uur plaatselijke tijd neergeschoten, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

In een verklaring die Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant ter inzage kreeg, zei KSU: “Ambtenaren van de staat Kennesaw kunnen bevestigen dat een vrouwelijke student dodelijk is neergeschoten op de campus. Er is een verdachte aangehouden.” De universiteit voegde eraan toe dat er niet langer een ‘bedreiging voor de campusgemeenschap’ is, nadat ze eerder studenten had aangespoord zich te verbergen.

“De politie van de Kennesaw State University werkt samen met het Georgia Bureau of Investigation en we zullen zorgen voor up-to-date informatie zodra deze beschikbaar komt”, voegde de universiteit eraan toe. In een eerdere waarschuwing op sociale media zei de universiteit: "Gewapende indringer gemeld in Kennesaw State. Zoek tot nader bericht onderdak op een veilige locatie."

Om 16.45 uur Lokale tijd had de universiteit een “volledig duidelijke” verklaring afgelegd en gezegd dat de verdachte “niet langer een bedreiging voor de campus vormde”.

De universiteitscampus in Kennesaw, een buitenwijk ten noordwesten van de hoofdstad van Georgië, Atlanta, is één van de twee campussen van KSU, een openbare onderzoeksuniversiteit in het grootstedelijk gebied van Atlanta. De KSU werd in 1963 opgericht door de Georgia Board of Regents met behulp van lokale obligaties en een federale ruimtesubsidie tijdens de grote economische expansie van Georgië na de Tweede Wereldoorlog.

De motieven van de schutter achter de aanval van zaterdag waren niet meteen duidelijk.

Het was de tweede schietpartij die de krantenkoppen haalde in een week nadat de 19-jarige Jeremiah Estel Blair in hechtenis werd genomen nadat hij naar verluidt zijn ouders had neergeschoten in de Amerikaanse staat Arizona.

Autoriteiten in de stad Chandler in Arizona zeiden dat de 19-jarige 'aangaf boos te zijn over zijn opvoeding, en dat hij het gevoel had dat hij niet werd behandeld zoals hij als kind had moeten worden behandeld. Blair verklaarde dat hij al jaren van plan was de slachtoffers te vermoorden.”

Blairs ouders werden in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht, terwijl één van de twee een operatie onderging vanwege de opgelopen verwondingen, volgens de autoriteiten. Hun zoon is naar verluidt beschuldigd van twee aanklachten voor “poging tot moord met voorbedachten rade”.

Hij moest een borgsom van $750.000 betalen en de voorlopige hoorzitting staat gepland voor 22 mei, aldus Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.  

VERDACHTE SCHIET VROUWELIJKE STUDENT VAN DE KENNESAW STATE UNIVERSITY VAN GEORGIA NEER OP DE CAMPUS ...