• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Nieuws van Nederland


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/components/com_content/models/articles.php on line 587

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/sites/web/couturekrantnl/subsites/couturekrant.nl/modules/mod_articles_category/helper.php on line 250

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Dapper Leiderschap

leiderschapDapper leiderschap kent veel facetten. Eén daarvan is het durven nemen van een besluit waarvan de vruchten later geplukt zullen worden. Helaas worden we dagelijks in de media overspoeld met berichten over leiders die in hun besluiten de korte termijn veel belangrijker vinden dan de lange termijn.

Dit type leider zou veel interessante observaties en conclusies kunnen lezen in dit boek want Gerard Dielessen heeft zijn sporen verdiend in het leiden van gecompliceerde organisaties waarbij alles onder een vergrootglas ligt.

In zijn nieuwe boek neemt hij de lezer mee langs de lessen die hijzelf, met vallen en opstaan, in de praktijk moest leren. In elke organisatie ontstaat wel eens onrust. Dat is het moment dat de man of vrouw aan de top zich kan onderscheiden. Dapper leiderschap is daarbij de sleutel tot succes voor bedrijven en organisaties. Lessen in leiderschap van de voormalig directeur van NOS en NOC*NSF

Oorlogen, economische onzekerheid, politieke spanningen, crises binnen de gezondheidszorg, het stikstofdossier, de toeslagenaffaire, het aardgas en de woningbouw; de burger krijgt het voor zijn kiezen waardoor het vertrouwen in leiderschap en de overheid afneemt. Onzekerheid is een constante factor in onze wereld.

Om in die onzekerheid de koers te bepalen en het roer recht te houden zijn dappere leiders onontbeerlijk; zij moeten hun organisaties in lastige tijden voorbereiden op de toekomst en ondanks die onzekerheid veerkracht tonen en stabiliteit bieden.

In dit handzame boek beschrijft Dielessen in twaalf hoofdstukken de waardevolle lessen die veertig jaar ervaring hem hebben geleerd. Hij doet dat aan de hand van gebeurtenissen, incidenten en anekdotes die voor de lezer herkenbaar zijn.

Hij laat zien hoe hij als leider van turbulente organisaties overeind bleef. Dat ging niet altijd makkelijk want hij werkte met mondige mensen die specialist waren op eigen terrein. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Dielessen zien hoe hij incidenten gebruikte om zijn visie op leiderschap verder te ontwikkelen.

Denk aan ‘de affaire Yuri van Gelder’ die van de Olympische Spelen naar huis werd gestuurd, of het biertje met Vladimir Poetin in het Holland Heineken Huis.

Boek: Dapper Leiderschap - Braincandies voor de nieuwe manager

Auteur; Gerard Dielessen

Uitgeverij ELMAR