• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland:Ex-spionagechef Dick Schoof Nederlandse premier

dickschoofWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT -29 mei 2024 - DEN HAAG- Voormalig Nederlands hoofd van de inlichtingendienst en politiek buitenstaander Dick Schoof is dinsdag benoemd tot premier van een coalitiekabinet dat wordt gedomineerd door de anti-Islam Partij voor de Vrijheid (PVV). De 67-jarige Schoof zei dat hij de leider zou zijn van alle Nederlanders, ook van mensen uit verschillende achtergronden. De coalitie bestaat verder uit de centrumrechtse Volkspartij voor Vrijheid (VVD) en Democratie, het centristische Nieuwe Sociale Contract (NSC) en de Boeren-Burgerbeweging (BBB).

“Ik ben bij geen enkele partij aangesloten en ik sta hier niet uit naam van de PVV. Ik wil de premier van heel Nederland zijn”, zegt Schoof, die geen eerdere ervaring heeft gehad in parlement of regering. vertelden verslaggevers. Hij was topambtenaar bij het Nederlandse Ministerie van Justitie nadat hij jarenlang leiding had gegeven aan de inlichtingendienst AIVD en antiterrorismedienst NCTV.

Begin jaren 2000 was hij hoofd van de Nederlandse immigratiedienst. "Ik denk dat het voor veel mensen een verrassing zal zijn dat ik hier sta... Het is eigenlijk ook een verrassing voor mij", gaf hij toe aan de verzamelde media. In haar regeringsplan dat op 16 mei werd gepubliceerd, zei de coalitie dat ze zou streven naar het “strengste asielregime ooit” met robuustere grenscontroles en strengere regels voor asielzoekers.

Het gebeurt te midden van toenemende zorgen over het toenemende antisemitisme in Nederland, dat volgens de PVV en haar aanhangers vooral onder mensen uit islamitische landen te merken is.

Oppositiepartij DENK (Denk) heeft deze beweringen krachtig veroordeeld en wijst op sportstadions waar duizenden antisemitische leuzen hebben geroepen.

Er bestaat bovendien de nodige bezorgdheid over het feit dat Nederland overweldigd is door migranten die op de vlucht zijn voor oorlog, vervolging en armoede, onder meer uit islamitische landen en Oekraïne, terwijl er weinig huisvesting beschikbaar is voor Nederlandse staatsburgers.

Critici zeggen dat een strikter migratiebeleid zal leiden tot een potentiële botsing met de Europese Unie, zelfs vóór zijn aantreden.Er wordt ook verwacht dat de regering vragen zal stellen over de klimaat- en natuurlijke habitatdoelstellingen van de EU, nu er zorgen ontstaan ​​over de impact ervan op Nederlandse boeren en vissers.

Toch zeiden bronnen die Schoof kenden dat ze geloven dat hij het kabinet zou kunnen leiden en de brug zou kunnen zijn in troebel politiek water. “Het lijkt mij een redelijke kerel. Ik denk dat hij het soort kandidaat-premier is tegen wie ministers sneller ‘ja’ zullen zeggen’, zei een adviseur die nauw met hem samenwerkte op het gebied van hervormingen bij de nationale politie.

“Hij zal zich aan de regels houden, waardoor het risico wordt beperkt dat de regering dingen gaat doen die niet zijn toegestaan ​​[behalve de EU of elders]”, voegde diegene er aan toe tegen Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Schoof zal leiding geven aan een kabinet waarvan de vier partijen zeggen dat het nauwere banden heeft met het parlement, dat meer zeggenschap zal hebben over zijn beleid.

Het kan echter weken duren voordat de partijen bijeen zijn, aangezien de partijen moeten onderhandelen over de portefeuilles en verantwoordelijkheden.

Zodra hij een regering heeft gevormd die de meest rechtse regering van Nederland in tientallen jaren zal zijn, zal hij door de koning worden beëdigd en officieel premier worden.