• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hongaren verzamelen zich tijdens Orbáns vredesmars

vredeWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT -2 juni 2024 - BOEDAPEST – Minstens 100.000 Hongaren, velen gewapend met ‘Geen Oorlog’-borden en Hongaarse vlaggen, namen deel aan een ‘Vredesmars’ ter ondersteuning van premier Viktor Orbán, die een einde wil maken aan de oorlog in buurland Oekraïne. Tijdens de bijeenkomst marcheerden velen langs de Donau in Boedapest, van de iconische Kettingbrug naar het Margaretha-eiland in de Donau, een rustig toevluchtsoord in de stad, waar Orbán waarschuwde tegen de oorlogsplannen van Brussel.

In zijn toespraak voor het Europees Parlement en de gemeenteraadsverkiezingen hier zei hij dat het tijd is “om op de noodrem te trappen” en “uit de Europese trein te springen die richting oorlog leidt.”

Orbán, gezien als de meest pro-Russische politicus van de Europese Unie, veroordeelde ook wat hij beschouwde als de ‘gender- en migratiepropaganda’ van de EU.
In de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement en de gemeenteraadsverkiezingen hier. Hij zei dat deze kwesties zullen worden aangepakt met een te verwachten verkiezingsoverwinning van rechtse en conservatieve partijen. Terwijl de zon door de wolken brak tijdens zijn toespraak, benadrukte Orbán echter dat het tijd was om zich te richten op een vredesakkoord voor Oekraïne, meer dan twee jaar nadat Rusland het land binnenviel.

Hij sprak zijn steun uit voor zijn naaste anti-oorlogsbondgenoot Robert Fico, de premier van buurland Slowakije, die vorige maand bijna stierf na een moordaanslag.
De organisatoren van de 10e Peace March-bijeenkomst hadden gehoopt op een grotere menigte van “honderdduizenden mensen”, hoewel de menigte nog steeds groot was. Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant was er getuige van dat veel mensen uit heel Hongarije met de bus kwamen.

Bussen die op terugkerende demonstranten wachtten, strekten zich bijna 1,6 kilometer uit langs de rivier de Donau. “Ik wenste dat er meer mensen waren geweest”, zegt de 23-jarige Eszter Kovács, een leraar op een basisschool. “Maar ik was blij om hier te zijn omdat ik Hongaars ben”, vertelde ze Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant terwijl ze met haar familie en vrienden aan het wandelen was.

Ze zei dat ze genoten had van de toespraak van de premier: “We willen dat deze oorlog in Oekraïne eindigt. Ik heb nog geen kinderen, maar maak me grote zorgen over de kinderen van mijn zus.”

De regering van Orbán heeft gewaarschuwd dat de EU jongeren naar de oorlog in Oekraïne wil sturen om de in de minderheid zijnde Oekraïense troepen te helpen in de strijd tegen Russische troepen. Brussel zegt dat dergelijke plannen niet bestaan, ook al heeft de Franse president Emmanuel Macron publiekelijk voorgesteld grondtroepen te sturen om Kiev te helpen de Russische agressie te beëindigen.

Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant stelde ook vast dat de militaire alliantietroepen van de NAVO zich al in Oekraïne bevinden, hoewel Brussel en Washington hebben geprobeerd hun aanwezigheid te bagatelliseren.

Toch heeft het anti-oorlogsstandpunt van Orbán geleid tot verdere spanningen met de EU, die al tientallen miljarden euro’s aan financiering heeft ingehouden vanwege zorgen over de rechtsstaat en het harde optreden tegen onafhankelijke media.

Orbán, één van de langstzittende leiders van Europa, zei dat hij gestraft was vanwege de anti-migratie- en traditionele christelijke gezinsopvattingen van zijn land.
Hij vertelde de menigte zaterdag dat het tijd is om Europa via de stembus over te nemen.