• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nieuwe VWS-campagne: Praat er over hoe je je voelt!

bankDe mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Ondanks aandacht in het nieuws en op sociale media, vinden veel jongeren het nog steeds lastig om hierover te praten. Daarom start vandaag, tijdens de Week van de Mentale Gezondheid, een nieuwe Hey, het is oké-campagne van het ministerie van VWS.
Staatssecretaris Van Ooijen (VWS): “Het is belangrijk dat jongeren lekker in hun vel zitten. Door vroegtijdig te praten over mentale klachten met iemand die je vertrouwt, kan je voorkomen dat klachten erger worden.

Dit gaat soms makkelijker als je in beweging bent. Daarom biedt de campagne handvatten om gesprekken op deze manier te starten. Via online kanalen hopen we zoveel mogelijk jongeren te bereiken met de boodschap: praat erover als je je niet oké voelt, want dat lucht op!”

Praten lucht op ... De campagne richt zich op jongeren van 16 tot en met 25 jaar, omdat 62,5% van de mentale aandoeningen voor het 25e jaar begint. Daarnaast voelt 27% van de jongeren zich eenzaam. Thema’s als prestatiedruk en eenzaamheid staan centraal in de campagne. Wie daar nooit last van heeft is geen mens maar een menselijke robot. Iedereen heeft van die momenten of zit even moeilijk. Daar kan je jezelf overheen helpen door 'heel toevallige'omstandigheden die je in de goede mood brengen of door hulp van anderen. 

In de video's zie je jongeren die het gesprek beginnen, bijvoorbeeld door samen te sporten of een wandeling te maken. Op heyhetisoke.nl kunnen jongeren gesprekstips en ervaringsverhalen lezen. Influencers delen daar ook hun eigen ervaringen en gesprekstips.

Een luisterend oor zonder onmiddellijke terechtwijzingen kan de lasten verlichten.

Jongeren zonder vertrouwenspersoon kunnen terecht bij de Join Us community of de Alles Oké? Supportlijn. Mensen om hen heen kunnen kijken bij De Checkers van MIND Us voor ondersteuning. Meer informatie staat op heyhetisoke.nl en de Instagram-pagina.

Natuurlijk zijn er ook mensen die je willen helpen maar daarbij tekort schieten. Ze kunnen misschien niet begrijpen waar de hulpvrager mee zit. Of ze begrijpen het wel maar schieten tekort door allerlei oorzaken.
("Zij/HIJ/HEN ging juist met vakantie maar is over precies eenmaand weer terug," hoor je hulpvragers soms vertellen.  Of ook: "Hij/Zij/Hen was net helemaal op de hoogte van mijn probleem maar kreeg een andere functie en het stond niet goed genoteerd in het dossier...")  

Hulpverleners vinden het inderdaad ook wel eens wat veel om op hun bord te krijgen. Tja ... Mentale gezondheid is inderdaad een complexe reis, en het is belangrijk om dat te erkennen.

 Iedereen heeft zijn eigen unieke weg en tempo. Wat vooral belangrijk is, is dat niemand die reis alleen hoeft te maken. Er is altijd hulp en steun beschikbaar, en het is goed om daar gebruik van te maken.

De Hey, het is oké-campagne is onderdeel van de aanpak ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’ en het programma Eén tegen eenzaamheid. De campagne is te zien op scholen, sportclubs, uitgaansgelegenheden, en online kanalen zoals YouTube, Instagram, en Snapchat. De campagne loopt van 3 juni tot en met 28 juli 2024.