• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pandemieverdrag WHO Ondanks Wereldwijde Verontwaardiging

fleurWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 4 juni 2024 - GENÈVE – Niet afgeschrikt door mondiale kritiek streeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ernaar om tegen 2025 een mondiaal pandemieverdrag te sluiten. In een verklaring suggereert de WHO dat de gesprekken over het bereiken van een akkoord in de komende maanden zullen worden afgerond. Het VN-agentschap zegt dat de mondiale gezondheidsregels de verdediging van de wereld tegen nieuwe ziekteverwekkers zullen versterken nadat COVID-19 “meer dan 7 miljoen mensen heeft gedood”, volgens gegevens van de WHO.

De aankondiging zal de wenkbrauwen doen fronsen zowel onder critici in de Verenigde Staten als in andere landen die waarschuwen dat het pandemische verdrag de soevereiniteit van de VS en andere landen zal ondermijnen. Amerikaanse Republikeinen in het Congres hebben de regering van president Joe Biden verteld dat de WHO niet te veel macht mag krijgen, gezien haar staat van dienst tijdens de COVID-19-pandemie.


“We moeten ervoor zorgen dat het definitieve ontwerp onze nationale soevereiniteit niet schendt of inbreuk maakt op de rechten van het Amerikaanse volk”, zegt Republikeins congreslid Brad Wenstrup, arts en voorzitter van een speciale subcommissie die de COVID-19-pandemie onderzoekt. Hij en anderen vrezen dat het akkoord de macht van de WHO zal vergroten ten koste van de Amerikaanse belangen – waaronder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst. Republikeinen hebben bijvoorbeeld hun bezorgdheid geuit over eerdere door de WHO opgelegde lockdowns in kerken. In Nederland, dat een cruciale rol speelde in het verdrag, deelt wetgever Fleur Agema van de Nederlandse anti-Islam Partij voor de Vrijheid (PVV), die in november de parlementsverkiezingen won, deze zorgen.

“Het lijkt erop dat dit verdrag een richtlijn is. Rijkere landen, zoals Nederland, zullen geld moeten geven aan armere landen om ervoor te zorgen dat ze voorbereid zijn op een pandemie, terwijl we dat zelf niet eens op orde hebben”, voegt ze eraan toe.

Maar ondanks dat zij deel uitmaakte van een overgangsregering weigerde de Nederlandse minister van Volksgezondheid Pia Dijkstra zich terug te trekken. Zij zei dat Nederland, als één van de kritische mede-initiatiefnemers van het akkoord, het pandemische verdrag hoe dan ook zou steunen.

Ze zei onlangs dat Nederland “een internationale koploper is als het gaat om internationale samenwerking op het gebied van de volksgezondheid”, waarover in de Europese Unie “consensus” bestaat.

De WHO laat weten dat 194 lidstaten al twee jaar onderhandelen over de overeenkomst om de “samenwerking” voor en tijdens pandemieën te intensiveren, nadat ze tijdens COVID-19 mislukkingen hadden toegegeven.

Het VN-agentschap streefde vorige week naar een akkoord, maar de gesprekken werden verlengd vanwege spanningen tussen rijke en armere landen over kwesties als het delen van vaccins en paraatheid.

Toch bereikten landen een parallelle overeenkomst om de bestaande juridisch bindende gezondheidsregels te actualiseren, bekend als de International Health Regulations (IHR). Dat omvat een nieuwe categorie ‘pandemische noodsituaties’ voor de belangrijkste en wereldwijd bedreigende gezondheidscrises. “De historische beslissingen” toonden “een gemeenschappelijk verlangen van de lidstaten om hun eigen bevolking, en die van de wereld, te beschermen tegen het gedeelde risico van noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid en toekomstige pandemieën”, aldus WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Met deze overeenkomst ondernemen we stappen om landen verantwoordelijk te houden en de maatregelen te versterken om uitbraken te stoppen voordat ze de Amerikanen en onze veiligheid bedreigen”, voegt de Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Human Services Xavier Becerra toe.

CRITICI WAARSCHUWEN ECHTER DAT HET ACCOORD DE VS EN ANDERE LANDEN ZOU KUNNEN VERZWAKKEN, OMDAT HET VERDRAG VERDER GAAT DAN HET DELEN VAN INFORMATIE EN BINDEN MONDIAAL BELEID VOOR JAREN VASTLEGT...

FOTO: FLEUR AGEMA (PVV)

ZIJ VRAAGT ZICH AF "WAAROM NEDERLAND KOPLOPER IS BIJ DE INTERNATIONALE SAMENWERKING INZAKE VOLKSGEZONDHEID WAARBIJ RIJKERE LANDEN ZOALS NEDERLAND GELD MOETEN GEVEN AAN ARME LANDEN TERWIJL WIJ ZELF DE ZAKEN BIJ ONS NOG NIET OP ORDE HEBBEN... "

.