• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland: Nederlandse vissersstad Urk verwelkomt joden

urkWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 5 juni 2024 - URK, NEDERLAND  – Een prominente joodse leider heeft zijn waardering uitgesproken voor het besluit van het Nederlandse vissersdorp Urk om joden te verwelkomen die bang zijn voor het toenemende antisemitisme in het land. “De voltallige gemeenteraad van Urk heeft in een motie haar hartverwarmende steun betuigd aan Israël en de Joodse gemeenschap”, aldus Ronny Naftaniel, vice-voorzitter van het European Jewish Centre of Information (ECJI).
In de motie, gezien door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant , verklaarden alle partijen “dat leden van de Joodse gemeenschap en Joodse instellingen te allen tijde welkom zijn om zich op Urk te vestigen”, zo’n 85 kilometer ten oosten van Amsterdam.

Naftaniel, wiens vader een Duitse jood was die de Holocaust in Nederland overleefde, heeft zijn bezorgdheid geuit over de groeiende haat jegens joden. Hij heeft onlangs zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd, nadat de partij en haar partner GroenLinks (GL) de opening van het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam door de Israëlische president Isaac Herzog hadden veroordeeld.

“Hoewel het logisch was om een ​​vertegenwoordiger van Israël uit te nodigen bij de opening van het Holocaust Museum voordat de Gaza-oorlog begon, had de regering zich moeten realiseren dat de aanwezigheid van president Herzog onder de huidige omstandigheden ongewenst is”, liet Tweede Kamerlid Kati Piri weten namens de twee partijen.

De 75-jarige Naftaniel heeft ook zijn zorgen geuit over onthullingen dat de Nederlandse geheime diensten jarenlang daarvoor geselecteerde Joodse mensen hebben bespioneerd. En hij maakt zich ook zorgen over het feit dat Joodse mensen het doelwit zullen zijn, ook op Nederlandse universiteiten, terwijl Israël tegen Hamas in Gaza vecht.

Bij één van de meest recente incidenten werd een jonge Joodse man met een Israëlische vlag omsingeld en achtervolgd door pro-Palestijnse activisten op de Erasmus Universiteit in de havenstad Rotterdam.

Een hysterisch lachende vrouw filmde de scène, waarbij ook een man een waterpistool gebruikte richting de Joodse student terwijl anderen dreigden hem aan te vallen, merkte Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant op.

Op momenten die leken op het nazi-tijdperk van de jaren dertig en veertig leek de angstige jongeman met een traditionele keppeltje te rennen voor zijn leven, achtervolgd door activisten die pro-Palestijnse sjaals droegen en anderen.

Onder druk van de publieke verontwaardiging zei het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit dat het “nadrukkelijk gekant is tegen deze actie” die zich afspeelde op campus Woudestein, waar pro-Palestijnse demonstranten in zeventien tenten verblijven.

“Iedereen mag zijn mening uiten, dus het presenteren van de Israëlische vlag moet net zo goed mogelijk zijn als de Palestijnse vlag. Dergelijke incidenten zullen ook worden gemeld.”

Als het aan Urk ligt, kunnen de Joodse man en anderen zoals hij zich verstoppen op dit voormalige eiland van 21.000 inwoners, dat meer kerken telt dan de meeste andere Europese gemeenten.

Inwoners van Urk hebben ook Israëlische vlaggen gehesen naar aanleiding van het bloedbad dat Hamas op 7 oktober aanrichtte onder ongeveer 1.200 mensen in Israël.

Nadat vermoedelijke pro-Palestijnse activisten een aantal spandoeken hadden verwijderd en vernietigd, hesen nog meer bewoners Israëlische vlaggen aan hun huizen.