• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Wereld haast zich richting mondiale ID

idWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 juni 2024 - CANBERRA/BRUSSEL/BOEDAPEST - Er ontstaan  steeds meer internationale initiatieven om een wereldwijd digitaal identificatiedocument (ID) in te voeren dat volgens tegenstanders uiteindelijk miljarden mensen zou kunnen dwingen om hun privacy op te geven. Als één van de laatste stappen heeft het Australische parlement wetgeving aangenomen om tegen december van dit jaar landelijke digitale ID’s uit te rollen.

“Dit biedt zekerheid voor de uitbreiding van het digitale ID-systeem van de Australische overheid en voor aanbieders en diensten die zich kunnen aanmelden om zich aan te sluiten bij het systeem van de overheid”, aldus het ministerie van Financiën van de Australische regering.

“Een voor de hele economie geldend digitaal ID-systeem zal Australiërs veel voordelen bieden door de privacy en veiligheid te verbeteren bij online interactie”, voegde het eraan toe in een verklaring aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.  De Europese Unie deelt het optimisme van Australië en gaat nog een stap verder. De EU-leiders willen dat de Europese Digitale Identiteitsportefeuille in 2030 door bijna 450 miljoen mensen wordt gebruikt.

De uitvoerende Europese Commissie van de EU zei dat ze “blij is met de definitieve overeenkomst” die bereikt is “door het Europees Parlement en de Raad” over de kwestie.
De Wallet “zal gebruikers in staat stellen bankrekeningen te openen, betalingen te doen en digitale documenten te bewaren, zoals een mobiel rijbewijs, een medisch recept, een beroepscertificaat of een reisticket”, voegde de Commissie eraan toe in opmerkingen verkregen door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

 “De portemonnee zal een gebruiksvriendelijk en praktisch alternatief bieden voor online identificatie die door de EU-wetgeving wordt gegarandeerd.”
Het initiatief voor de digitale portemonnee zou worden verwelkomd door de Bill & Melinda Gates Foundation, die naar verluidt 840 miljoen dollar heeft uitgetrokken om digitale ID's te verspreiden onder de massa.

De stichting neemt ook deel aan het Women in the Digital Economy Fund of WiDEF, een nieuwe vijfjarige investering van 60,5 miljoen dollar, opgericht door het U.S. Agency for International Development en de Bill & Melinda Gates Foundation.

De Foundation zegt dat ze “deze hardnekkige digitale kloof wil aanpakken”, aangezien 1,5 miljard vrouwen in lage- en middeninkomenslanden geen toegang hebben tot internet of dit veel minder vaak gebruiken dan mannen.

Critici zeggen echter dat het zal leiden tot totale controle over de (wereld)bevolking. “Als privacy je ding is, jammer dan - alles is openbaar, van je adres tot je nummerplaat,” zei columniste Nicole James, die de uitgave publiceerde voor de krant The Epoch Times. Noord-Amerika kan de volgende zijn. "Herinner je je Canada's kille reactie op het protest van de truckers? Als regeringen de handen ineenslaan, kan jouw bankrekening ook worden bevroren."

Het zijn niet alleen de grotere landen en gebieden die digitaal gaan. "Laten we naar IJsland gaan. Alles daar, van bankieren tot je medische gegevens, is gekoppeld aan je digitale ID,” merkte James op.  "Geen digitaal ID? Vergeet de basisvoorzieningen zoals stroom, telefoons of zelfs het kopen van een huis."

De columnist is sceptisch over de 'e-Residency' van Estland, die digitale ondernemers in staat stelt een in de EU gevestigd bedrijf volledig online op te richten en te beheren."Dit gebeurt niet door middel van staatsburgerschap, maar door een lang verblijf in het digitale rijk. Estland, met zijn premier die het uiteenvallen van de nabijgelegen Russische Federatie op het oog heeft, is misschien niet je beste keuze voor een gezellige schuilplaats."

Degenen die proberen te ontsnappen aan de komende digitale ID-controles, kunnen in de nabije toekomst wel eens pech hebben. Zelfs in het zonnige Griekenland “moet je dansen op hun digitale deuntje, compleet met biometrische identiteitscontroles, gewoon om een ​​stukje paradijs te kopen”, klaagde James.

Ze stelt voor om de Amerikaanse miljardair Elon Musk te vragen “om een bank te beginnen. Daar zou ik mijn spaargeld aan toevertrouwen, jij niet?"

Niet iedereen zal het daarmee eens zijn. Toch vreest James dat het een uitdaging zal zijn om niet mee te doen aan de komende wereldwijde digitale ID's. “Misschien is er wel ergens een hoekje in Slowakije dat nog niet wordt bereikt door de blik van Big Brother." Ze stelt voor om de Amerikaanse miljardair Elon Musk te vragen ‘een bank te starten. "Ik zou daar mijn appel voor de dorst best aan toevertrouwen, nietwaar?"

Niet iedereen zal het daar misschien mee eens zijn. Toch vreest James dat het een uitdaging zal zijn om je af te melden voor de komende wereldwijde digitale ID’s. ‘Nou, misschien is er wel een hoekje ver in Slowakije waar de blik van Big Brother nog niet toe reikt.’