• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël redt vier gijzelaars onder vuur; Eén soldaat gewond

gijWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT -8 juni 2024 - JERUZALEM/GAZA – Israëlische strijdkrachten hebben vier gijzelaars levend gered van twee locaties in centraal Gaza terwijl ze “onder vuur lagen door Hamas-terroristen”, waarbij één soldaat ernstig gewond raakte, bevestigde het Israëlische leger (IDF). IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari sprak over de heroïsche operatie en zei: “De IDF en Yamam infiltreerden twee faciliteiten [in Nuseirat] terwijl ze onder vuur lagen door Hamas-terroristen.”

Hij voegde eraan toe dat een soldaat van Yamam, de Israëlische Nationale Counter-Terrorism Unit, “ernstig gewond raakte tijdens de operatie” en net het ziekenhuis had bereikt. “Wij bidden voor zijn welzijn.” De vier gijzelaars, drie mannen en één vrouw, werden op 7 oktober door Hamas ontvoerd van het Nova-muziekfestival in het zuiden van Israël.

Hamas-strijders slachtten die dag ook ongeveer 1.200 mensen af, terwijl ze ongeveer 250 anderen ontvoerden, wat de aanleiding vormde voor de oorlog tussen Israël en Hamas. Degenen die zaterdag werden gered, werden geïdentificeerd als Noa Argamani, 25, Almog Meir Jan, 21, Andrey Kozlov, 27, en Shlomi Ziv, 40.

Argamani was één van de meest bekende gijzelaars sinds ze werd ontvoerd van een muziekfestival in het zuiden van Israël. Een video van haar ontvoering was één van de eersten die boven water kwam.

De beelden toonden haar geschokte gezicht terwijl Argamani werd vastgehouden tussen twee mannen op een motorfiets. Eén arm was uitgestrekt en de andere werd ingedrukt terwijl ze schreeuwde: ‘Dood me niet!’

Haar moeder, Liora, heeft hersenkanker in stadium vier en bracht in april een video uit waarin ze smeekte haar dochter te zien voordat ze sterft.

Terwijl ongeveer de helft werd vrijgelaten tijdens een staakt-het-vuren van een week in november, zegt Israël dat er nog ruim 130 gijzelaars over zijn.Er wordt aangenomen dat ongeveer een kwart van hen dood is, en er is in het land verdeeldheid over de beste manier om hen naar huis te brengen.

De redding komt terwijl de internationale druk op Israël toeneemt om het bloedvergieten van burgers in de oorlog in Gaza, die vrijdag zijn achtste maand bereikte, te beperken.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid beweert dat meer dan 36.700 Palestijnen zijn gedood, maar maakt geen onderscheid tussen strijders en burgers.

Israël zegt dat bijna de helft van de doden Hamas-strijders zijn.

Op zoek naar een doorbraak in de schijnbaar vastgelopen onderhandelingen over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas, zal de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken volgende week terugkeren naar het Midden-Oosten.

Israël heeft zaterdag echter een signaal naar Hamas gestuurd dat het niet zal wachten met het redden van gijzelaars.