• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Weeronline!'Vakantieweer Europa:tijdelijk tropisch,zondag omslag

whomhHOUTEN- Vrijdag en zaterdag bereikt de temperatuur in Nederland 30 graden en ook in veel andere delen van Europa is het dan tropisch warm. Vanaf zondag slaat in het noordwesten van Europa het weer om naar een koeler en wisselvalliger weerbeeld met maxima rond 24 graden en af en toe buien. In de Alpen komen ook dagelijks stevige buien tot ontwikkeling en is het volgende week een graad of 22. In heel Zuid-Europa liggen de temperaturen een stuk hoger, tussen 32 en 28 graden, en is het veelal zonovergoten.

Komende dagen staat in heel Europa een zomers weerbeeld voor de deur: niet alleen in het zuiden maar ook ‘gewoon’ in ons eigen land kan het dit weekend tropisch warm worden. Vanaf zondag wint in het noordwesten van Europa vervolgens koelere lucht terrein, waardoor de temperatuur in Nederland enkele graden daalt.
Relatief koel in Noordwest Europa

De koelere lucht zorgt ook voor lagere temperaturen in België, Frankrijk en Duitsland. Eerst is het op grote schaal nog tropisch warm met temperaturen van zo’n 32 graden, maar vanaf zondag is het dagelijks nog maar 22 à 25 graden in bijvoorbeeld Berlijn en Parijs.
Er trekken ook actieve regengebieden over waardoor het van tijd tot tijd flink door kan plenzen. Vooral zondag staat flink wat neerslag op het programma, maar ook de rest van de week blijft het hier niet volledig droog. Tijdens droge momenten schijnt wel regelmatig de zon.


Zuid-Europa tropisch warm
De tropische temperaturen zijn vooral te vinden in Zuid-Europa, in landen als Spanje en Italië. De temperatuur ligt hier dagelijks tussen 35 en 38 graden. In Griekenland en Turkije kan het dit weekend zelfs 40 graden worden. Toeristen kunnen het beste de heetste momenten van de dag vermijden voor buitenactiviteiten. Langs de Portugese kusten is het wat aangenamer met maxima tussen 27 en 32 graden. Mensen die in zee zwemmen moeten er wel rekening mee houden dat het water hier een stuk koeler is dan in de Middellandse Zee, namelijk maar zo’n 15 graden. Ook is het belangrijk dat mensen zich goed blijven insmeren. In de Zuid-Europese landen bereikt de zonkracht vaak UV-index 8 tot 10, waarin je huid al in minder dan 10 minuten kan verbranden.

Regelmatig buien in de Alpen
Mensen die afreizen naar de Alpen moeten rekening houden met wisselvallige weersomstandigheden. De dagen starten vaak droog met een mix van zon en wolken. De temperatuur is hierbij ook nog aardig aangenaam: in het weekend stijgt het kwik tot zo’n 29 graden en volgende week wordt het dagelijks een graad of 22. In de loop van de middag komen regelmatig stevige buien tot ontwikkeling. In de bergen is het soms lastig deze buien aan te zien komen, dus een goede voorbereiding is essentieel.

In de lager gelegen delen van de Alpenlanden, zoals bijvoorbeeld in Wenen of Genève, blijft het volgende week vrij warm met maxima tussen 24 en 30 graden. Ook hier valt wel af en toe een bui.

Illustratie:Ivor Ray