• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Frans treinverkeer verlamd door sabotage bij Olympische Spelen

treinWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 26 juli 2024 - PARIJS – De Franse premier Gabriel Attal zei vrijdag dat de “inlichtingendiensten zijn gemobiliseerd” nadat de autoriteiten hadden gezegd dat de treindiensten in Frankrijk, inclusief de internationale Eurostar-dienst, waren verstoord als gevolg van een “gecoördineerde sabotage-inspanning”.

De verstoring vond slechts enkele uren vóór de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs plaats, terwijl het land zeer alert was op mogelijke terreuraanslagen.

Aanklagers in Parijs maakten bekend dat ze al een onderzoek hadden geopend naar een “criminele” aanval op het Franse hogesnelheidstreinnetwerk. De Franse spoorwegmaatschappij SNCF zei dat het hogesnelheidsnetwerk van het land het doelwit was van wijdverbreide en ‘criminele’ handelingen.
Ambtenaren zeiden dat het reizen voor honderdduizenden mensen werd verstoord. De aanklager van Parijs bevestigde dat het onderzoek zich zou richten op ‘fundamentele nationale belangen’.

Het Franse hogesnelheidsnetwerk werd getroffen door ‘kwaadwillige daden’, waaronder brandstichtingen die het transportsysteem ontwrichtten, zei treinexploitant SNCF vrijdag.
Ambtenaren en SNCF zeiden dat de gecoördineerde daden van “sabotage” een massale aanval op grote schaal waren om het TGV-netwerk lam te leggen, en voegden eraan toe dat veel routes zouden moeten worden geannuleerd.

“De SNCF was van de ene op de andere dag het slachtoffer van verschillende gelijktijdige kwaadwillige handelingen”, legde de nationale treinexploitant uit, eraan toevoegend dat de aanvallen de Atlantische, noordelijke en oostelijke lijnen troffen.

“Er zijn brandstichtingen gestart om onze faciliteiten te beschadigen”, aldus het rapport, eraan toevoegend dat het verkeer op de getroffen lijnen “zwaar verstoord” was en dat de situatie het hele weekend zou voortduren terwijl er reparaties werden uitgevoerd.

Erwrden ook treinen omgeleid naar verschillende sporen "maar we zullen een groot aantal daarvan moeten annuleren", luidde een verklaring.

De zuidoostelijke lijn werd niet beïnvloed nadat "een kwaadwillige daad werd verijdeld".

Franse functionarissen omschrijven de aanvallen op het Franse hogesnelheidsnet als “criminele acties” en zeggen dat ze onderzoeken of deze verband houden met de Olympische Spelen. De verstoringen komen op een moment dat het oog van de wereld zich richt op Parijs, dat vrijdag een kwart miljoen mensen raakte. Autoriteiten  zeiden dat de impact van de sabotage het hele weekend en mogelijk langer zou kunnen aanhouden.

Franse veiligheidstroepen jagen op de mensen achter de aanslagen van vrijdag die het hogesnelheidsnetwerk van het land hinderden, zei premier Attal. “Onze inlichtingendiensten en politie-instanties zijn gemobiliseerd om de daders chter deze criminele activiteiten op te sporen en te bestraffen”, schreef Attal op sociale mediaplatform X, voorheen Twitter.

Hij noemde de aanvallen ‘voorbereide en gecoördineerde sabotagedaden tegen de installaties van de spoorwegmaatschappij SNCF’ met ‘enorme en ernstige gevolgen voor het spoorwegnet’.

De sabotage volgt slechts enkele dagen nadat de Franse autoriteiten hadden aangekondigd dat ze een Russische man hadden aangehouden omdat hij “destabilisatie” zou hebben beraamd tijdens de Olympische Spelen in Parijs, terwijl er een andere video was opgedoken waarin “rivieren van bloed” in Parijs werden beloofd. De 40-jarige man werd naar verluidt zondag gearresteerd wegens het mogelijk doorgeven van “inlichtingen aan een buitenlandse macht om vijandelijkheden in Frankrijk uit te lokken.”

Er werd aangenomen dat het vermeende complot geen terreuraanslag betrof. Het gebeurde echter terwijl er op sociale media beelden verschenen van een man die zei dat er “rivieren van bloed zullen vloeien” tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs, waaraan Israël zal deelnemen.

In het minutenlange fragment sprak een gemaskerde Arabisch sprekende man ‘het Franse volk en de Franse president [Emmanuel] Macron’ toe en waarschuwde hen dat zij gestraft zouden worden voor het steunen van ‘het zionistische regime in zijn criminele oorlog tegen het volk van Palestina." “Jullie voorzagen de zionisten van wapens; jullie hebben geholpen bij de moord op onze broeders en zusters, onze kinderen,’ zei de man, die voor een leigrijze achtergrond stond, tegen de camera. ‘Jullie hebben de zionisten uitgenodigd voor de Olympische Spelen. Je zult boeten voor wat je hebt gedaan.”

De man droeg donkere kledij en een Palestijnse vlag op zijn borst en vervolgde: “Rivieren van bloed zullen door de straten van Parijs stromen. Deze dag nadert, zo God het wil. Allah is de grootste.”

De video, die aanvankelijk op een Egyptische nieuwswebsite werd geplaatst, eindigde met de gemaskerde man die een afgehakt vrouwenhoofd omhoog hield. Waarnemers zeiden dat het hoofd nep leek.

Ondanks berichten op sociale media was het onduidelijk of Hamas verantwoordelijk was. Experts zeggen dat de video niet de groep erachter aangeeft. Toch waren de Olympische Spelen in het verleden een doelwit voor aanslagen, met name de Spelen van München in 1972, waar leden van de Palestijnse terreurgroep Black September elf Israëlische atleten en coaches doodden. Tijdens de Spelen van Atlanta in 1996 kwam bij een bom één vrouw om het leven en raakten meer dan honderd mensen gewond.

Voor de bescherming van Israëlische atleten zal een Franse elite-antiterreureenheid worden ingezet om een ​​“ring van staal” te vormen rond Israëls eerste evenement op de Olympische Spelen in Parijs, aldus Israëlische bronnen.

Er zijn ook gewapende Israëlische agenten naar Parijs gestuurd tegen de achtergrond van d spanningen over het Israëlisch-Hamas conflict en oproepen tot pro-Palestijnse demonstraties.

Frankrijk is naar verluidt van plan om elke dag van het evenement 35.000 politieagenten in te zetten, waarvan er 45.000 aanwezig zullen zijn bij de openingsceremonie.