• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Russisch BRICS-betalingssysteem tegenwicht tegen het Westen

briclndenWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 23 october 2024 - KAZAN/BOEDAPEST - Rusland heeft een internationaal betalingsplatform voor BRICS-landen gelanceerd dat immuun is voor westerse sancties en een einde maakt aan de noodzaak van dollartransacties. Het "BRICS Pay"-systeem maakt gebruik van blockchaintechnologie om digitale tokens op te slaan en over te dragen die worden ondersteund door nationale valuta's.

Hierdoor kunnen die valuta's snel en veilig worden uitgewisseld, waardoor de noodzaak van dollartransacties wordt omzeild. Rusland ziet het als een manier om toenemende problemen op te lossen bij het afhandelen van handelsbetalingen als gevolg van westerse sancties die werden ingevoerd na de grootschalige invasie van Oekraïne.

Moskou heeft zelfs betalingsproblemen met bondgenoten zoals China, waar lokale banken vrezen dat ze getroffen kunnen worden door Amerikaanse sancties vanwege hun samenwerking met Moskou. Gewapend met smartphones en promotionele BRICS Pay-kaarten met elk 500 Russische roebel ($5,22) konden afgevaardigden het systeem testen door koffie of souvenirs te betalen op het BRICS Business Forum in Moskou.

De tests vonden plaats voorafgaand aan de BRICS-top van 22-24 oktober in Kazan, de meest bevolkte stad van Rusland aan de oevers van de Wolga, waar Rusland 22 leiders verwacht, waaronder de Chinese president Xi Jinping, die dinsdag arriveerde.

Ze bespreken betalingen en andere kwesties op een moment dat de BRICS al goed zijn voor 45 procent van de wereldbevolking en 35 procent van de wereldeconomie.
Deskundigen zeggen dat het gezamenlijke bruto binnenlands product (bbp) van de vier leidende ontwikkelingslanden - Brazilië, Rusland, India en China - waarschijnlijk in 2032 gelijk zal zijn aan dat van de huidige leidende westerse landen.

"De Wereldbank voorspelt dat de Amerikaanse dollar zijn wereldwijde dominantie in 2025 zal verliezen, omdat de dollar, euro en de Chinese renminbi gelijkwaardig worden in een "multi-currency" monetair systeem", merkte de Council on Foreign Relations, de Amerikaanse denktank, op.

Dat klinkt als muziek in de oren van president Poetin en zijn bondgenoten: Een Russisch rapport dat door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant is gecontroleerd, beschuldigt bestaande instellingen zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ervan de belangen van westerse landen te dienen en zegt dat ze "verbeteringen nodig hebben om de zich ontwikkelende wereldeconomie beter te dienen".

De Russische minister van Financiën Anton Siluanov heeft de BRICS-leden opgeroepen een alternatief voor het IMF te creëren.
Rusland, 's werelds grootste tarwe-exporteur, streeft ook naar de oprichting van een BRICS-graanhandelsbeurs, gesteund door een prijsbureau, om een ​​alternatief te creëren voor westerse beurzen waar internationale prijzen voor landbouwproducten worden vastgesteld.

Naast andere initiatieven om handel en investeringen te vergemakkelijken, stelt Rusland voor om een ​​"BRICS Clear"-platform te creëren om effectenhandel te regelen.
Het rapport roept op tot betere communicatie tussen de kredietbeoordelingsbureaus van de lidstaten en een standaardbeoordelingsmethodologie.
Bronnen die bekend zijn met hun denkwijze merkten echter op dat de Russische functionarissen niet van plan waren om een ​​gezamenlijk BRICS-beoordelingsbureau voor te stellen, een idee dat de groep eerder had besproken.

Toch blijft er scepsis bestaan ​​over het vermogen van BRICS+ om een ​​effectieve instelling te worden in wereldwijde economische aangelegenheden.
Expert Harry G. Broadman, die schrijft en spreekt over wereldwijd zakendoen, duurzaamheid en innovatie, zei dat “het gebrek aan homogeniteit hun mogelijkheden om effectief als een collectief op te treden sterk zal beperken - en nu al beperkt.

Hij schreef onlangs: “Een van de duidelijkste voorbeelden is de vergelijking tussen China en India. Hoewel de twee momenteel even grote bevolkingen hebben en grote landmassa's bezetten, is India de grootste democratie ter wereld, terwijl China wordt geregeerd door een sterke man die toezicht houdt op een autoritair communistisch regime.”

Broadman merkte op dat de lange geschiedenis van militaire schermutselingen op de omstreden grens tussen India en China - recentelijk nog in 2020 en opnieuw in 2022 - “een hartelijke relatie tussen de twee grootste BRICS-ploeggenoten logenstraft”.

Tot nu toe hebben “Beijing en Delhi meer dan 15 ronden van militaire gesprekken over de kwestie gevoerd zonder dat er een oplossing in zicht was. Dat is geen goed voorteken voor de twee Aziatische reuzen om succesvol economisch te coördineren op het wereldtoneel,” schreef hij in Forbes magazine.

Hij zei dat de landen van de Groep van Zeven (G7) van de meest ontwikkelde economieën" zich daarentegen in vergelijkbare stadia van economische ontwikkeling bevinden."
Ze opereren, benadrukte hij, “in overeenstemming met marktgerichte regels gebaseerd op het nastreven van transparante grensoverschrijdende handels- en investeringstransacties; en omarmen democratische idealen met leiders die via open participatie door hun bevolking worden gekozen.”

Gezamenlijk “produceren hun economieën, die over het algemeen decennialang gestaag zijn gegroeid, meer dan 40 procent van de wereldproductie,” legde Broadman uit.
Maar nu de BRICS snel groeien, suggereren andere experts dat ze een economische macht zullen zijn om rekening mee te houden, ondanks interne spanningen.
"De groei van de BRICS+ laat zien dat opkomende markten, na decennia van sterke economische ontwikkeling, nu klaar zijn voor een grotere rol in de wereldorde", aldus de Boston Consulting Group in een recente beoordeling.

Als het aan de Russische president Poetin ligt, begint die wereldwijde rol eerder dan het Westen verwacht.