• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

BBC betaalt 2 miljoen pond aan Cliff Richard

  Cliff Richard lanceerde in juli een campagne voor - in eerste instantie - meer anonimiteit in zedenzaken. De Britse publieke omroep BBC heeft na een jaren slepende zaak omgerekend zo'n 2,2 miljoen euro aan zanger Cliff Richard betaald vanwege een reportage uit 2014, over een inval bij diens woning.

Al eerder werd vastgesteld dat de reportage onrechtmatig was. Doordat de zanger zeer bekend is komt dit naar buiten maar veel onbekende jonge of oudere mensen maken hetzelfde mee. #metoo-situaties zijn verwerpelijk maar daaraan grenzende suggesties hierover kunnen ook mensen heel veel pijn berokkenen.    

Vorig jaar zomer stond de hoogte van de vergoeding ter discussie, dat deels uit gemaakte juridische kosten en deels uit smartengeld bestaat. De BBC was toen bereid omgerekend bijna een miljoen euro te betalen.

De BBC pakte in 2014 flink uit toen de politie in het kader van onderzoek naar kindermisbruik een huiszoeking deed, met helikopterbeelden en breaking news-banners. De zaak, waarbij een man stelde dat hij in 1985 door de zanger was misbruikt, werd uiteindelijk in 2016 geseponeerd.

In een eerder proces tegen het politiedepartement van South Yorkshire (dat de inval uitvoerde, red.) kreeg Richard omgerekend al ruim 451 duizend euro als schadevergoeding toegekend. Ondanks de hogere schadevergoeding zegt Richard dat hij meer dan twee miljoen aan kosten heeft moeten maken.

Hij voert momenteel campagne om anonimiteit te verlenen aan mensen die van seksueel misbruik worden beschuldigd, tot het moment dat er een officiële aanklacht ligt.

Het is een buitengewoon ongemakkelijke constatering dat er soms mensen zijn die geobsedeerd zijn door een misvatting over het seksueel gedrag van anderen waarbij zij dan koppig vanuit hun eigen verdwazing anderen blijken te beschuldigen van datgene waar zij zelf in hun gedachten tegen strijden. Dat is dus iets heel anders dan kwetsbare slachtoffers willen beschermen. 

Veel mensen bemoeien zich liever niet met dit soort schemerige kwesties want 'het is heel erg' en stel je voor dat je daar zelf in wordt betrokken! (Kijk voor je want dan zie je niets....) Die reactie is te begrijpen omdat men er een beetje bang voor is maar dit is niet rechtvaardig tegenover iemand die door onterechte verhalen wordt zwart gemaakt. En dat komt nogal eens voor. Iemand is 'dit'of 'dat' maar de bijbehorende situatie bestaat alleen in de gedachten van de beschuldiger die soms achter je rug om zulke verhalen rondstrooit.    

Enkele jaren terug bijvoorbeeld merkte iemand die een belangrijk sollicitatiegesprek wilde voeren dat hij zijn fietssleuteltje kwijt was en absoluut op tijd ergens op een kantoor moest zijn. Hij sleepte zijn fiets naar een handige buurman die een beetje aan het sleutelen was aan zijn scooter. Hij legde snel de situatie uit en vroeg:'Kan je me alsjeblieft helpen en het slot voor mij doorknippen?"

Terwijl zijn buurman daaraan bezig is passeert een mevrouw die de fiets zag verslepen en het gedoe met het slot. Onmiddellijk belde zij de politie die toevallig in de buurt was omdat hier 'fietsen gestolen zouden worden.' En of het haar werd uitgelegd maakte voor haar geen verschil. De politie reed langs en het werd alleen door vooringenomenheid een enorme vervelende rel. Alert zijn is prima maar zo kort door de bocht anderen veroordelen kan ook veel schade veroorzaken. Als je ergens bezorgd over bent maar het niet zeker weet: praat er dan eerst over met iemand maar ga niet in het wilde weg iemand lopen afkatten.