• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Premier Israël: Iran maakte ‘ernstige fout’ door Israël aan te vallen

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 2 october 2024 - TEHERAN/JERUZALEM - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dinsdagavond laat dat "Iran vanavond een ernstige fout heeft gemaakt en dat de gevolgen ernstig zullen zijn." Hij sprak nadat de Islamitische Republiek ongeveer 200 raketten op het Joodse volk had afgevuurd.
Israëlische commentatoren suggereerden dat mogelijke doelen onder meer de nucleaire faciliteiten en kritieke olie-infrastructuur van Iran zouden kunnen zijn.

Hoewel hij geen specifieke plannen besprak, zei de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant dat de Iraanse raketaanval op zijn land aantoonde dat "Iran zijn les nog moet leren." Hij waarschuwde dat "iedereen die de staat Israël aanvalt, ernstige gevolgen zal ondervinden." Netanyahu zei eveneens dat de aanval "mislukt" was.

Het Israëlische luchtverdedigingssysteem "is het meest geavanceerde ter wereld." De meeste raketten werden onderschept, zei het Israëlische leger, hoewel sommige inwoners medische behandeling nodig hadden voor wat medisch personeel omschreef als "scherfverwondingen."

Toch zei de door Iran gesteunde Hamas in een verklaring: "We feliciteren de heldhaftige raketlancering die is uitgevoerd door de Islamitische Revolutionaire Garde in Iran."
Netanyahu voegde er echter aan toe: "Iran heeft gisteravond een grote fout gemaakt en zal daarvoor boeten. Het regime in Iran begrijpt onze vastberadenheid om onszelf te verdedigen en onze vastberadenheid om onze vijanden uit te schakelen niet," en noemde de moord op Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en drie andere hoge functionarissen als voorbeelden.

Hij bedankte ook de Verenigde Staten voor het helpen van Israël bij zijn verdediging. Maar terwijl Israël zich voorbereidde op een tegenaanval tegen Iran en zijn bondgenoten, nam de Israëlische premier Netanyahu ook de tijd om de slachtoffers van de aanhoudende oorlog tegen zijn land te herdenken.

Hij gaf Iran de schuld van een schietpartij in Jaffa waarvan Israëlische functionarissen zeiden dat er dinsdag minstens zeven mensen omkwamen en 11 gewond raakten, waarmee hij de tol van eerder op de dag bijwerkte.

De Israëlische politie kondigde eerder op dinsdag aan dat beide aanvallers waren "geneutraliseerd".

Later gaf de politie een nieuwe verklaring uit waarin stond dat een van de aanvallers in het ziekenhuis was opgenomen. Nadat hij zijn condoleances had betuigd, zei Netanyahu: "Net als bij de [Iraanse] raketaanval, zit er achter deze aanval ook een moorddadige en opzettelijke hand. Die komt uit Teheran."

De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, bleef echter koppig ondanks dat hij naar een veiligere locatie werd verplaatst in afwachting van een Israëlische aanval.

"Met de hulp van Allah zullen de slagen van de as van verzet toenemen en pijnlijker worden voor het lichaam van het afgeleefde zionistische regime," schreef hij op het socialemediaplatform X.

Kort daarna vertelde Geert Wilders, één van Europa's meest anti-islamitische politici, hem op X in het Hebreeuws: "Je bent een psychopaat, een gevaarlijke gek, een zieke man die verslagen zal worden omdat logica, democratie en vrijheid zullen winnen, en we zullen altijd Israël steunen."

Iraanse functionarissen hebben in besloten kring hun zorgen geuit over de volgende zet van Israël. Ze suggereerden dat de moord op Irans belangrijkste bondgenoot, Hezbollah-leider Nasrallah, aantoonde dat de gevreesde Mossad-inlichtingendienst van Israël in staat was geweest om diep in machtsstructuren te infiltreren.

Iraanse bronnen zeiden dat de dood van Nasrallah geschokt en angstig was ontvangen in Teheran.

Naar verluidt hebben sommige hoge functionarissen in besloten kring of tijdens spoedvergaderingen hun bezorgdheid geuit dat Israël ook Iran zou kunnen aanvallen, met Khamenei als doelwit.

GESCHREVEN DOOR: GEORGE WHITTEN EN STEFAN J. BOS