• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Talent in Fashion: Colors of Japan

sheila24LAREN - The Label Sheila De Vries presenteerde de Wintercollectie 2024 in  het Brinkhuis in Laren. Daaraan voorafgaand mocht het publiek genieten van een indrukwekkend fragment van de bekende documentaire "Haute couture is een hard gelag" by Emilie Bouwman. Deze laatste legde op boeiende wijze in Laren uit hoe er in vorige generaties grote modetalenten nagenoeg het hele sociaal-culturele leven qua uitstraling domineerden met hun geweldige modecreaties.

Emilie Bouwman die ook verschIllende shows van deze belangrijke couturiers heeft geregisseerd heeft daar een unieke documentaire over gemaakt die zowel modestudenten als historici inspireert.

Hoewel de tijd waarin deze spraakmakende shows nu achter ons ligt worden de creaties van toen  soms nog door fashionfans gedragen, die beslag op één van deze 'stukken' zoals men ze noemt wisten te leggen. Er zijn ook creaties uit eerdere jaren gemaakt van de beste stoffen ter wereld die zorgvuldig nog in kasten worden bewaard of als kunstwerk aan de muur worden gehangen.

Emilie Bouwman, zelf heel chill en eigentijds gekleed, zei: "Natuurlijk behoorde Sheila de Vries ook bij De Grote Vijf." Daarna liet zij in een gedeelte van de door haar gemaakte modedocumentaire zien hoe Sheila de Vries ook haar stempel op die tijd heeft gezet.

Groot appalus was er daarna bij de entréé van de nog altijd beroemde mannequins Manuela Loth en Annette Wolfs die Sheíla"s Japanse modevisie even onweerstaanbaar als altijd in beeld wisten te brengen. Evenals een knappe volslanke dame en de welbekende Barbies - de vriendinnen van Sheila - die zich naughty as ever toch stijlvol wisten te presenteren. Elk figuurtyoe was vertegenwoordigd op de beperkte bühne in de show van deze kleurrijke collectie.

Sheila werkt graag met de Japanse obi gemaakt van antieke stoffen. Een obi is een  kleurrijke zijden band die als een prachtige brede ceintuur de taille en een deel van de heup omvat. Joos Ockels, de vrouw van Nederlands eerste ruimtevaarder, droeg een obi van Sheila.  Deze zeer intelligente dame zat toevallig naast me tijdens de show en vertelde dat haar obi heerlijk zat. Ze zei dat ze dol op het werk van Sheila was. Afgezien van die obi kregen bepaalde creaties op de catwalk ook een luxe touch door het gebruik van broderie ofwel opengewerkte delen bijvoorbeeld van een mouw of halslijn.  

ik zag hoe mooi dat sommige kleding kan acentueren.  Er werd veel met Japanse waaiers gewuifd naar de gasten. En ik kan het me verbeelden maar ik dacht toch dat Gideon De Vries tijdens de middag er wat Japanse muziek bij liet horen. Misschien dacht ik dat ook omdat ik toevallig net daarvoor  een artikel over een Japanse componist had geschreven en haar romantische "muziek voor het bos" (Le FORET)  had beluisterd.

Daarbij is het toch juist ook nu de tijd waarin op het Japanse filmfestival in ons land honderden schitterende Japanse films worden gedraaid. Japan is dus trendy. Zoiets hangt voor de echte kunstenaars dan in de lucht.

Het is ook bewonderenswaardig om te zien hoe talent de tijd overstijigt. Want weer wist  Sheila de Vries met de ervaring van vroeger en de kennis van nu als altijd deskundig en supertrendy haar gasten te betoveren!

FOTO:SHEILA DE VRIES MAAKTE IN DE MODEDOCUMENTAIRE VAN EMILIE BOUWMAN DEEL UIT VAN "DE GROTE VIJF" UIT DE WERELD VAN DE COUTURE