• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Provinciehuis Antwerpen: Een Bron van Creatieve Inspiratie

antwshowBELGIË/PROVINCIE ANTWERPEN - Het Provinciehuis in Antwerpen werd twee dagen lang omgetoverd tot een catwalk en museum vol creatief talent. Leerlingen van Mode en Kunstrichtingen van avAnt Provinciaal Onderwijs presenteerden hun eindwerken aan familie, vrienden en genodigden. Speciaal voor deze gelegenheid werd op de eerste verdieping van het Provinciehuis een catwalk gebouwd. Leerlingen van verschillende jaren toonden hun eigen ontwerpen in een spectaculaire show.

Gedurende negen maanden werkten leerlingen uit elf verschillende klassen hard aan deze show. Van het ontwerp tot de stofkeuze, van het naaiatelier tot de promotie, van de visagie backstage tot de choreografie op het podium—alles deden ze zelf, onder de professionele begeleiding van hun enthousiaste leerkrachten.

De show was een groot succes, met veel enthousiasme vanuit het publiek. Daan De Groote, leerkracht Mode, ziet zijn leerlingen graag schitteren op de catwalk: "Onze modeshow werd een feest voor de zintuigen. De studenten hebben mode tot een kunstvorm verheven, waarbij ze creatief en gedurfd de brug slaan tussen gastronomie en design. Elk kledingstuk vertelt een verhaal, van speelse broeken tot innovatieve showstukken. De leerlingen lieten zien hoe eten niet alleen een bron van voeding, maar ook van inspiratie kan zijn. Een smakelijke traktatie voor mode- en kunstliefhebbers!"


Bijzondere Ontwerpen en Talentvolle Studenten ... Beyza Ata en Hayat Ahmed Jimale toonden trots hun creaties. Leerlingen van het 7e jaar Mode ontwierpen showstukken geïnspireerd door haute couture van bekende designers.

Hayat Ahmed Jimale creëerde een eyecatcher: een brede tule rok en blouse vol spiegeleitjes. Ze blikt tevreden terug: "Er leek geen einde te komen aan het knippen van de 1000 eieren, maar ik ben supertrots op het resultaat!"

Mary Perugachi Santacruz maakte een snoepjesrok met vest, een uitdaging die ze succesvol aanging: "De leerkrachten zeiden dat mijn ontwerp moeilijk was, maar voor mij viel het wel mee. Blijkbaar heb ik hier een goed inzicht in. Ik keek ernaar uit om mijn designs te tonen aan het publiek op de catwalk."

Beyza Ata werkte aan een haute couture jurk, gesimuleerd via Artificiële Intelligentie, met een print van Delfts Blauw en een bijzonder schouderstuk: "Mijn showstuk, de jurk geïnspireerd op Delfts Blauw, was een grote uitdaging. De kraag en de print waren behoorlijk arbeidsintensief. Voor mij was dit een uitdagende en leerrijke ervaring. Ik ben heel tevreden met wat ik hier kan laten zien!"

Nieuw Talent Veroverde de Belgische Catwalk. Het evenement toonde niet alleen de creativiteit en het harde werk van de leerlingen, maar ook hun potentieel om de modewereld te veroveren.

Het Provinciehuis in Antwerpen was opnieuw een bron van creatieve inspiratie voor velen.